diabollo 16.01.07, 20:44 Być może to już przedyskutowany temat, ale czy istnieje jakaś uzasadniona odpowiedź na pytanie dlaczego to forum zostało zamknięte nawet do swobodnego czytania? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora3 To znaczy .. eee tu: 16.01.07, 21:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10607&w=54922411 Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 18:00 Dzięki za informację. Niemniej może czcigodna Oko-Jeża popracuje nad przywróceniem wolnego dostępu do tego forum, bo trudno się na nim udzielać, skoro - tak jak jest to w moim przypadku - w dzień w pracy nawet nie mogę rzucić okiem co się na nim dzieje. Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 18:54 nie rozumiem. Dlaczego nie możesz okiem rzucać? przecież dla NAS, starych bywalców, NIC się nie zmieniło. Logujesz się i masz wszelkie przywileje... Nie da się cofnąć. Pisałam do adminów. Forum pozostanie zamknięte. Nie ma możliwości programowych. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 19:48 To w takim razie sa jakies d..py wołowe a nie admini. Do serwerów pentagonu możńa sie włamac a jednego malutkiego forumka nie można otworzyć??? A co do utrudnień - to sa realne. Nie wiem zupełnie jakimi algortymami kieruje sie serwer gazety, ale czasem jestem zalogowana przez cały dzień - i swobodnie sobie zerkam od czasu do czasu cos dopisując, a czasmi dtrań wylogowuje mnie co 10m minut. I sie odechciewa. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 19:51 monikaannaj napisała: > ...a czasmi dtrań wylogowuje mnie co 10m minut. I sie odechciewa. Mnie łobuz wylogowuje w porywach co minutę. Juz się zdążyłem przyzwyczaić. :(( Nie wiem na czym to polega. Na innych portalach się nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 20:09 jurek_s napisał: > Mnie łobuz wylogowuje w porywach co minutę. a czasem porywy przekraczają 12 Beauforta i wylogowuje natychmiast po zalogowaniu. A czasem cały dzień ani drgnie.... Jest to chyba tajemnica niezgłębiona nawet dla autora programu.... Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 20:35 a od pewnego czasu krasnoludki portalem rządzą.. zawsze wołam tą samą stronę: www.gazeta.pl, a pokazują mi się dwa różne obrazki. Raz skrót do artykułów gazety ułożonych jak strona czołowa gazety, a raz po lewej kolumna linków do działów. Złości to mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 21:11 monikaannaj napisała: > To w takim razie sa jakies d..py wołowe a nie admini. Do serwerów pentagonu > możńa sie włamac a jednego malutkiego forumka nie można otworzyć??? Dokładnie! Dlatego nie wierzę w tłumaczenia, że to jest niemożliwe. > A co do utrudnień - to sa realne. Nie wiem zupełnie jakimi algortymami kieruje > sie serwer gazety, ale czasem jestem zalogowana przez cały dzień - i swobodnie > sobie zerkam od czasu do czasu cos dopisując, a czasmi dtrań wylogowuje mnie co > > 10m minut. I sie odechciewa. W ogóle ostatnio serwer działa coraz gorzej: częściej wylogowuje i wolniej ściąga dane. Przypuszczam, że przyczyna jest ta sama: przeciążenie łączy, a co za tym idzie - gubienie cookies (brak odpowiedniego cookie - nie jesteś zalogowana). Mnie potrafi wylogować, jak wciskam klawisz 'wyślij' [wpis]. I potem loguj się człowieku na nowo. Całe szczęście, że firefox pamięta wpisaną wiadomość, bo w explorerze ginęła i trzeba było albo pisać ponownie, albo wrzucać streszczenie. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel He, he ... 26.01.07, 17:27 lynx.rufus napisał: > Mnie potrafi wylogować, jak wciskam klawisz 'wyślij' [wpis]. I > potem loguj się człowieku na nowo. Całe szczęście, że firefox pamięta wpisaną > wiadomość, bo w explorerze ginęła i trzeba było albo pisać ponownie, albo > wrzucać streszczenie. Mnie tak już serwer wytresował, że przed każdym wysłaniem zachowuję wiadomość przez "ctrl + c" :-) Jak już sobie tak narzekamy to warto zauważyć, że forum gazety jest aktualnie chyba najbardziej prymitywnym forum w sieci. Nie żeby podobały mi się avatary, emotikony, czy inne thumbialsy. Ale takie funkcje jak możliwość zobaczenia, jak będzie wyglądać wiadomość zanim się ją wyśle albo możliwość poprawienia błędów w wysłanej już wiadomości (dodać do tego nalezży wspomne przez Was wyżej kwestii idiotycznych wylogowań i brak możliwości odkręcenia tak śmiesznej sprawy jak ukrycie forum). Odpowiedz Link Zgłoś
nauma Re: He, he ... 26.01.07, 20:47 Niesamowite, po raz pierwszy się z Tobą, Lynxie, zgadzam w całej rozciągłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: He, he ... 26.01.07, 21:40 gumpel napisał: > Jak już sobie tak narzekamy to warto zauważyć, że forum gazety jest aktualnie > chyba najbardziej prymitywnym forum w sieci. Nie żeby podobały mi się avatary, > emotikony, czy inne thumbialsy. Ale takie funkcje jak możliwość zobaczenia, jak > > będzie wyglądać wiadomość zanim się ją wyśle albo możliwość poprawienia błędów > w wysłanej już wiadomości (dodać do tego nalezży wspomne przez Was wyżej > kwestii idiotycznych wylogowań i brak możliwości odkręcenia tak śmiesznej > sprawy jak ukrycie forum). Hmm.. No właśnie tu bym się chyba nie zgodził. Akurat jestem bardzo zadowolony z samego forum. Nie chodzi mi o jakieś bajery, któreś opisał (bajery? no, powiedzmy), ale o strukture drzewka, wątków, forów i w ogóle. Przeglądałem kilka innych forów, nie tylko w kraju, i to wydało mi się 'najprzyjaźniejszym dla użytkownika'. Choć, może ja się nie znam. Podasz przykład lepszego, Twoim zdaniem, dla porównania? gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 26.01.07, 17:27 Oj, to bardzo proste jest. Techniczne to oczywiście żaden problem się zalogować. Niemniej pracuję w takiej dziwnej firmie, gdzie służbowy laptop przynajmniej teoretycznie ma służyć do pracy, a nie zabawy, więc istnieje oficjalny zakaz logowania się do innych portali, prywatnych skrzynek pocztowych, itd. Ma to też jakiś związek z po pierwsze bezpieczeństwem sieci, kwestie odpowiedzialności prawnej itp. Oczywiście jeżeli sobie otworzę forum, czy poczytam gazetę w wolnej chwili to nikt mi głowy z tego powodu nie urwie, ale jeżeli bym musiał się logować, to dział IT bez problemu mnie namierzy, no i po co mam się wtedy tłumaczyć? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś