16.01.07, 20:44
Być może to już przedyskutowany temat, ale czy istnieje jakaś uzasadniona
odpowiedź na pytanie dlaczego to forum zostało zamknięte nawet do swobodnego
czytania?

Kłaniam się nisko.

Obserwuj wątek
    • kora3 Tu jest chyba wyjasnione : 16.01.07, 21:12

• kora3 To znaczy .. eee tu: 16.01.07, 21:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10607&w=54922411
      • jurek_s A tu chyba jeszcze lepiej... 17.01.07, 00:19

tiny.pl/wfk7
        • diabollo Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 18:00
          Dzięki za informację.

Niemniej może czcigodna Oko-Jeża popracuje nad przywróceniem wolnego dostępu do
          tego forum, bo trudno się na nim udzielać, skoro - tak jak jest to w moim
          przypadku - w dzień w pracy nawet nie mogę rzucić okiem co się na nim dzieje.

Kłaniam się nisko.
          • a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 18:54
            nie rozumiem. Dlaczego nie możesz okiem rzucać? przecież dla NAS, starych
            bywalców, NIC się nie zmieniło. Logujesz się i masz wszelkie przywileje...

Nie da się cofnąć. Pisałam do adminów. Forum pozostanie zamknięte. Nie ma
            możliwości programowych.
            • monikaannaj Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 19:48
              To w takim razie sa jakies d..py wołowe a nie admini. Do serwerów pentagonu
              możńa sie włamac a jednego malutkiego forumka nie można otworzyć???

A co do utrudnień - to sa realne. Nie wiem zupełnie jakimi algortymami kieruje
              sie serwer gazety, ale czasem jestem zalogowana przez cały dzień - i swobodnie
              sobie zerkam od czasu do czasu cos dopisując, a czasmi dtrań wylogowuje mnie co
              10m minut. I sie odechciewa.
              • jurek_s Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 19:51
                monikaannaj napisała:

> ...a czasmi dtrań wylogowuje mnie co 10m minut. I sie odechciewa.

Mnie łobuz wylogowuje w porywach co minutę. Juz się zdążyłem przyzwyczaić. :((
                Nie wiem na czym to polega. Na innych portalach się nie zdarza.
                • a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 20:09
                  jurek_s napisał:

> Mnie łobuz wylogowuje w porywach co minutę.

a czasem porywy przekraczają 12 Beauforta i wylogowuje natychmiast po
                  zalogowaniu. A czasem cały dzień ani drgnie....

Jest to chyba tajemnica niezgłębiona nawet dla autora programu....
                  • a000000 Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 20:35
                    a od pewnego czasu krasnoludki portalem rządzą.. zawsze wołam tą samą stronę:
                    www.gazeta.pl, a pokazują mi się dwa różne obrazki. Raz skrót do artykułów
                    gazety ułożonych jak strona czołowa gazety, a raz po lewej kolumna linków do
                    działów.
                    Złości to mnie.
              • lynx.rufus Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 25.01.07, 21:11
                monikaannaj napisała:

> To w takim razie sa jakies d..py wołowe a nie admini. Do serwerów pentagonu
                > możńa sie włamac a jednego malutkiego forumka nie można otworzyć???

Dokładnie! Dlatego nie wierzę w tłumaczenia, że to jest niemożliwe.

> A co do utrudnień - to sa realne. Nie wiem zupełnie jakimi algortymami kieruje
                > sie serwer gazety, ale czasem jestem zalogowana przez cały dzień - i swobodnie
                > sobie zerkam od czasu do czasu cos dopisując, a czasmi dtrań wylogowuje mnie co
                >
                > 10m minut. I sie odechciewa.

W ogóle ostatnio serwer działa coraz gorzej: częściej wylogowuje i wolniej
                ściąga dane. Przypuszczam, że przyczyna jest ta sama: przeciążenie łączy, a co
                za tym idzie - gubienie cookies (brak odpowiedniego cookie - nie jesteś
                zalogowana). Mnie potrafi wylogować, jak wciskam klawisz 'wyślij' [wpis]. I
                potem loguj się człowieku na nowo. Całe szczęście, że firefox pamięta wpisaną
                wiadomość, bo w explorerze ginęła i trzeba było albo pisać ponownie, albo
                wrzucać streszczenie.

gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus
                • gumpel He, he ... 26.01.07, 17:27
                  lynx.rufus napisał:
                  > Mnie potrafi wylogować, jak wciskam klawisz 'wyślij' [wpis]. I
                  > potem loguj się człowieku na nowo. Całe szczęście, że firefox pamięta wpisaną
                  > wiadomość, bo w explorerze ginęła i trzeba było albo pisać ponownie, albo
                  > wrzucać streszczenie.

Mnie tak już serwer wytresował, że przed każdym wysłaniem zachowuję wiadomość
                  przez "ctrl + c" :-)

Jak już sobie tak narzekamy to warto zauważyć, że forum gazety jest aktualnie
                  chyba najbardziej prymitywnym forum w sieci. Nie żeby podobały mi się avatary,
                  emotikony, czy inne thumbialsy. Ale takie funkcje jak możliwość zobaczenia, jak
                  będzie wyglądać wiadomość zanim się ją wyśle albo możliwość poprawienia błędów
                  w wysłanej już wiadomości (dodać do tego nalezży wspomne przez Was wyżej
                  kwestii idiotycznych wylogowań i brak możliwości odkręcenia tak śmiesznej
                  sprawy jak ukrycie forum).
                  • nauma Re: He, he ... 26.01.07, 20:47
                    Niesamowite, po raz pierwszy się z Tobą, Lynxie, zgadzam w całej rozciągłości :)
                  • lynx.rufus Re: He, he ... 26.01.07, 21:40
                    gumpel napisał:

> Jak już sobie tak narzekamy to warto zauważyć, że forum gazety jest aktualnie
                    > chyba najbardziej prymitywnym forum w sieci. Nie żeby podobały mi się avatary,
                    > emotikony, czy inne thumbialsy. Ale takie funkcje jak możliwość zobaczenia, jak
                    >
                    > będzie wyglądać wiadomość zanim się ją wyśle albo możliwość poprawienia błędów
                    > w wysłanej już wiadomości (dodać do tego nalezży wspomne przez Was wyżej
                    > kwestii idiotycznych wylogowań i brak możliwości odkręcenia tak śmiesznej
                    > sprawy jak ukrycie forum).

Hmm.. No właśnie tu bym się chyba nie zgodził. Akurat jestem bardzo zadowolony z
                    samego forum. Nie chodzi mi o jakieś bajery, któreś opisał (bajery? no,
                    powiedzmy), ale o strukture drzewka, wątków, forów i w ogóle. Przeglądałem kilka
                    innych forów, nie tylko w kraju, i to wydało mi się 'najprzyjaźniejszym dla
                    użytkownika'. Choć, może ja się nie znam. Podasz przykład lepszego, Twoim
                    zdaniem, dla porównania?

gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus
            • diabollo Re: A tu chyba jeszcze lepiej... 26.01.07, 17:27

Oj, to bardzo proste jest.

Techniczne to oczywiście żaden problem się zalogować.
              Niemniej pracuję w takiej dziwnej firmie, gdzie służbowy laptop przynajmniej
              teoretycznie ma służyć do pracy, a nie zabawy, więc istnieje oficjalny zakaz
              logowania się do innych portali, prywatnych skrzynek pocztowych, itd.
              Ma to też jakiś związek z po pierwsze bezpieczeństwem sieci, kwestie
              odpowiedzialności prawnej itp.

Oczywiście jeżeli sobie otworzę forum, czy poczytam gazetę w wolnej chwili to
              nikt mi głowy z tego powodu nie urwie, ale jeżeli bym musiał się logować, to
              dział IT bez problemu mnie namierzy, no i po co mam się wtedy tłumaczyć?

Kłaniam się nisko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka