tynka548 05.03.07, 14:38 ma ktoras z was okularki z cylindrami, ile kosztuja same takie szkiełka jestem przerazona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 15:37 miałam założyć właśnie posta odnośnie okularów. Szkła cylindryczne...czyli masz astygmatyzm? Tak jak ja :( Dziś kupowałam okulary...w sumie z oprawkami wyniosło mnie to dokładnie 371zl :( szkła cylindryczne najtańsze u mnie kosztują 55 zł jedno. Jest najzwyklejsze, bez żadnych filtrów, refleksów, itp...Długo nosisz okulary? Ja jestem tym przerażona...ja, w okularach?!pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frrancuzeczka Re: okulary 05.03.07, 15:43 I ja byłam dziś u okulisty :/ Przerażona nie jestem, wiem, że powinnam nosić okulary, bardzo dużo czytam i głupio robię, że nie dbam o oczy. Pozostaje tylko wybór ładnych oprawek, choć jestem prawie pewna, że skończy się to tym, że czytac i pisać będę w okularach a po ulicy latać bez. Zresztą od wiosny do jesieni nie rozstaję się z przeciwsłonecznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: okulary 05.03.07, 15:54 mam słaby wzrok od dawna. po tym jak 2 razy w ciągu kilku miesięcy pobiłam sobie szkła noszę soczewki. nie jest to najfajniejszy pomysł, bo wieczorem chciałoby się położyć do łóżka, pogapić się w tv i w międzyczasie zasnąć, a ja musze pamiętać, co by szkła zdjąć (bez nich jestem ślepa :-(((. noszę się z zamiarem kupna okularów, ale wiecznie nie mam na nie kasy. tez mam cylindry :-( Odpowiedz Link Zgłoś
tynka548 Re: okulary 05.03.07, 15:55 tak mam astygmatym,a przeraona byłam tym ze przezytałam gdies ze same takie szkiełka kosztuja kikaset złotych, ale d la mnie kupienie teraz okularowk to i tak spory wydatek Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 15:58 tak jak pisałam...pod warunkiem, że nie będziesz wymyślać udziwnień najzwyklejsze cylindry kosztują ok. 50 zł/jedno szkło, a z filtrem Uv ok.100 zł/ jedno. No tak okulary to naprawdę spory wydatek:( niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tynka548 Re: okulary 05.03.07, 16:04 a ceny oprawek jak się wahaja, narazie pewnie kupie najprostse ylindry zawsze mozna zmienic Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: okulary 05.03.07, 16:05 Moje kosztowały 500 zł...ale z oprawkami a te nie były najtańsze:) W sumie same szkła to wydatek max 200 zł.A można kupić za 100. Hehehe...dofinansowanie jest śmieszne...z receptą płaci się...5 zł mniej za szkło:D Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: okulary 05.03.07, 16:06 Aha...i lepsze są plastiki niż szklane...trudniej popsuć:D Jak spadną na kafelki nie potłuką się:D Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:08 no ja za swoje zaplacilam cos ok 600 czy 700 nie pmaietam.... ale tez z nienajtanszymi oprawkami...poza tym mam plastiki z antyrefleksem..i takie tam pierdoly:)) generalnie cylindry plus inne wady wyniosly mnie sporo:) Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:10 a no i jeszcze mam pocieniane szkla:)...zeby mi z moska nie lecialy:) Odpowiedz Link Zgłoś
goscinnie_ino Re: okulary 05.03.07, 16:10 no ja np. miałam to szczęście, ze dostałam z roboty dofinanasowanie całkiem spore do okularków (bo zbiłam je przy wykonywaniu zajęć służbowych). co z tego, jak za kilka tygodni na nie usiadłam :-((( oprawki kosztują różnie, można dostać już takie za 60 zł i ładnie wyglądać, ale są też za 3000 (takie mnie się podobają, np ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: okulary 05.03.07, 16:15 No mi sie podobaja takie szkła które ciemnieją na słonku a jak go nie ma są normalne:D Ale na takie jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nie będzie mnie stać:D Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:21 przyciemniane szkal...one nie sa wlasnie normalne jak nie ma slonca...maja takie zoltawe zabarwienie..przez co bardzo nieladnie wygladaja...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: okulary 05.03.07, 16:22 Eeee...widziałam takie które sie zmieniają pod wpływem...tylko naprawdę baaaaaardzo drogie były...nie pamiętam dokładnie ile wiem,że mało nie padłam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: okulary 05.03.07, 16:28 to jakies musialy byc super-hiper-profesjonalnie zorbione (czyli mnie nie stac;0 ) Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_85 Re: okulary 05.03.07, 16:44 za oprawki dałam 240 zł...i takich granicach jest spory wybór. Choć nie ma co ukrywać to nie lada wydatek...zwłaszcza z nienacka...tak jak mnie to spotkało. Odpowiedz Link Zgłoś
capuccino_days Re: okulary 05.03.07, 16:55 ja musiałam jeszcze dopłacić za sprasowanie, bo inaczej mam denka od butelek, które ważą tyle, że mnie cały czas głowa bolała całość - cylindry, spore minusy, prasowanie, plasik i antyrefleksy w bardzo tanich oprawkach - ok 900:(( baaardzo na nie uważam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tynka548 Re: okulary 14.03.07, 12:37 dzisiaj ide po okularki, nie wiem na co się jescze zdecyduje, ciekawe czy je chociaz polubie? Odpowiedz Link Zgłoś
monalajza Re: okulary 14.03.07, 12:38 Powinnas sie przyzwyczaic:) chociaz znam dziewczyne ktora alergicznie wrez na okulary reaguje. a soczewek nie moze. i łazi bez:/ Odpowiedz Link Zgłoś
macze4 Re: okulary 14.03.07, 12:50 a ja za swoje cylindry razem z korekta krotkowzrocznosci z powloka antyreflex. zaplacilam juz nie pamietam dokladnie ale w przedziale od 350-390 zl. Dodatkowo maja nakladki (ja to nazywam matrix) przeciwsloneczne - uwaga nie mylic z okularami ktore nosza starsi panowie - gdy nie ma slonca "oslonki przeciwsloneczne" sa podniesione na wysokosci brwi ;-) ! ;-) jestem z nich bardzo zadowolona!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adilka Re: okulary - promocja w Vision Express 15.03.07, 22:18 Ech Ja też jestem skazana na "korekcję wzroku" i to całkiem sporą. Od jakiegoś czasu noszę soczewki (świetne!!) i ostatnio poszłam po nie do Vision Express. Tam okazało się, że dostane do nich okulary gratis. Czy może któras z was korzytała już z tej promocji? Mam wrażenie, że to jakaś "ściema": oprawki do 150zł - niestety żadne z tego przedziału mnie nie powaliły na kolana, a same szkła? przy mojej krótkowzroczności i astygamtyzmie zawsze są zamawiane i raczej niezbyt tanie... i mam je dostać tak gratis... hmm no nie wiem... co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
normalna_ja Re: okulary - promocja w Vision Express 17.03.07, 17:52 musi w tym być jakiś haczyk :) nie wierzę w to, że dadzą za darmo okulary warte dużo więcej :) Odpowiedz Link Zgłoś
katikot Re: okulary - promocja w Vision Express 17.03.07, 23:03 To o tą promocję chodzi? www.visionexpress.pl/regulamin.html Są ograniczenia co do mocy soczewek, jak wybierzesz coś poza przedziału, musisz dopłacić różnicę. Nie ma nic bez haczyka;-) Odpowiedz Link Zgłoś
adilka Re: okulary - promocja w Vision Express 22.03.07, 10:27 Chodziłam, sprawdzałam, szukałam - promocja rzeczywiście działa, nawet maja moje szkła (więc bez dopłaty) tylko oprawki... ech... chyba chca sie pozbyć starych zapasów Odpowiedz Link Zgłoś
colleen83 Re: okulary 18.03.07, 11:09 Ja nosze okulary od 1,5 roku. Mam takie z zylka na gorze i bez oprawki na dole. Mam plastikowe szkla (za calosc placilam w vision express niecale 600 zl). Niestety noski od tych okularow non stop mnie uwieraja. Teraz mam wrazenie ze mi sie wada pogorszyla i po wyplacie bede zmieniac okulary. Widzialam reklame vision express i planowalam z niej skorzystac. Chcialam wyrobic sobie drugie okulary przeciwsloneczne. Jednak teraz po przeczytaniu zasad tej promocji chyba zrezygnuje. Oni maja tam dosc drogie okulary, wiec w sumie jakbym gdzie indziej kupowala normalne + przeciwsloneczne pewnie wyszlo by na to samo. Mam w zwiazku z tym pytanie. Znacie moze jakis sklep w Warszawie gdzie pomoga mi dobrac oprawki? Tak, zeby ladnie wygladaly i pasowaly do twarzy. Sa w ogole jakies zasady dobierania okularow do twarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
majka.xxx Re: okulary 04.04.07, 22:50 czy ktos kozystal juz z promocji vision express w bialymstoku? wybieram sie niedlugo po okularki i zainteresowala mnie ich oferta. czy wiecie moze czy mozna u nich na miejscu zrobic badanie wzroku? jaka jest tego cena? aha i jaki jest czas oczekiwania na gotowe okularki? a jak jest z wyborem oprawek, mam nadzieje ze to nie same resztki? dziekuje za wszystkie wpisy pozdrawiam Majka Odpowiedz Link Zgłoś
andzia109 Re: okulary 07.04.07, 12:56 no wlasnie, jak to jest z tymi oprawkami co na gorze jest zylka czy cos takiego a na dole nie na nic. czy do takich oprawek zakladane sa tylko plastikoweszkal czy normalne tez??? Odpowiedz Link Zgłoś
crrazy szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 05.04.07, 10:44 a może się ktoś pochwalić gdzie można zmienić szkła za 100 zł???????? bo niby na co dzien nosze soczewki, ale czasem okulary tyż się przydają.. a w vision 200 sobie zażyczyli... z rok temu całe okulary 600, teraz zmina szkieł 200, bomba... ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tynka548 Re: szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 05.11.07, 17:44 byłm dzisiaj po 6 m na kontroli, i musze mieć zmiane szkieł, przeraz mnieich moc -3, -2 czy opawki na dolnej zyłe je utrzymią takie mam w tej hwili? Odpowiedz Link Zgłoś
maryshaa Re: szkła za 100 zł..? - gdzie..?! 07.11.07, 12:19 Ja mam teraz -5,5 i -4,5 dobre szkła z tworzywa i z (czmyś tam czymś tam, z indeksem?? Nie wiem coś mi mówiła babka u której robiłam szkła, są drożesze ale dużo cieńsze) są cienkie wbrew pozorom mimo mocy :-) i lekkie, więc spoko :-) Szkła krótkowidza "pogrubiają" się na zewnątrz, czyli im większa powierzchnia tym grubsze, bą są to soczewki wypuklo-wklęsłe, więc jak masz małe szkła ( a teraz takie są modne) to są w miarę wąskie a nie denka :-) Szczególnie, że masz tylko -3 :-) Odpowiedz Link Zgłoś