masiwa 20.07.07, 09:28 motoryzacja.interia.pl/news/ukradl-motocykl-i-zabil-sie-2-km-dalej,947203 dobrze, ze nikogo po drodze nie zahaczyl, co sie roi w tych glupich mlodzienczych glowkach, ech, szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yacey Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 09:56 Przykry?? Zlodzieja jakos mi nie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
asiafoczka Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 10:45 Witam, Uważam, że winę za to ponosi ten, co kluczyki zostawił (oczywiście, jakby nie zapomniał to mogło do tego nie dojść) - nie zwalam winy na właściciela motocykla, ale w jakimś sensie się do tego przyczynił - ktoś jak ma ciągoty "kleptomana inaczej" to wykrzysta sytuację, a jak wiecie czasami to okazja czyni złodziejem. No ale cóż, złodziej dostał największą karę-stracił życie, a to jest najcenniejszy dar jaki człowiek posiada... Pozdrawiam, AsiA Foka Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 11:11 No przepraszam ale za co ponosi wine wlasciciel motocykla, ktory zostawil kluczyki w stacyjne? za to ze jakis duren ma (miał) lepkie rece? No sama powiedz - jak zobaczysz autko lub moto bez wlasciciela ale za to z kluczykami to masz pomysł, aby sie przejechac? Kazdy normalny czlowiek, nie zlodziej, nie wsiadzie za kierownice, to chyba oczywiste, prawda?? Ja mialam taki przypadek i zamiast wsiadac za kierownice autka, wyjelam kluczyki, zostawilam kartke za szyba i czekalam na wlasciciela pojazdu. I to jest chyba zupelnie normalna reakcja normalnego uczciwego czlowieka. Mowiac szczerze pierwsze co sobie pomyslalam, jak przeczytalam tego newsa, to ze wlasciciel motocykla bedzie mial cieplo znajac polskie realia. Bo rodzina zlodzieja pewnie wytoczy mu proces bo "to wlasnie jego wina" jak napisalas Asiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
masiwa Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 12:01 co do kluczyka w stacyjce, to raz sama zostawilam, tak jakos, ale to nie znaczy ze poczuwalabym sie do winy, gdyby jakis duren chcial to wykorzystac i przez to by ucierpial z drugiej jednak strony szkoda takiego durnia, bo mial kawal zycia przed soba (o ile z wiekiem nabralby rozsadku) jak to mowia- okazja czyni zlodzieja- ale tylko w wypadku jak ktos ma takie ciagoty chlopaka szkoda- mlode i glupie, nie ma szans juz zeby sie zreflektowac Odpowiedz Link Zgłoś
asiafoczka Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 12:05 No wiesz, każdy ma prawo mieć inne zdanie, więć się szanujmy. Monique76 Ja złodzieja wcale nie bronię, a nawet uważam, że będzie jednego idiotę mniej, ale co do tego motocyklisty: to jest tak jakbyś za każdym razem wychodząc ze swojego domu czy mieszkania zostawiała otwarte drzwi-więc jak uważasz czy wkońcu nikt by się nie skusił żeby Ci okraść?? Okazja czyni złodzieja, a niestety otaczają nas różni ludzie i nie wszyscy są życzliwi. Po prostu-żyjemy w Polsce i trzeba mieć też trochę wyobraźni cokolwiek się robi. Ja tam nigdy nie zostawiam kluczyków-zawsze odruchowo je wyciągam-u mnie to jest tak samo jak z zapinaniem pasów w aucie - po prostu ODRUCH. Pozdrawiam, AsiA Foka :-D Odpowiedz Link Zgłoś
monique76 Re: kolejny przykry przypadek 20.07.07, 13:23 Asiu - absolutnie nie mialam zamiaru zebyś odebrala to co napisalam jako nie szanowanie rozmowcy! jeżeli tak wyszlo to przepraszam. Uwazam tylko, ze za zaistnienie calej sytuacji nie mozemy winic w jakimkolwiek stopniu wlasciciela moto, ktory zostawia kluczyki w stacyjce! W wielu miejscach na swiecie zostawienie kluczykow w stacyjce nie powoduje kradziezy i fajnie by bylo gdyby Polska dolaczyla do tych cywilizowanych miejsc.. Ale nie dolaczy dopoki za taką bzdurna kradziez bedziemy wspolwinic wlasciciela.. On i tak jest stratny - ma rozbite moto, nie dostanie odszkodowania (jezeli ma w ogole AC) i pewnie baaardo pluje sobie w brode za wlasna glupote. Ale to wlasnie glupota a nie bycie wspolwinnym smierci jakiegos mlodego idioty!! Ten szczyl poniosl oczywiscie kare niewspolmierna z wykroczeniem! to nie ulega watpliwosci! Ale nie wybielajmy go. Byc moze unosze sie za bardzo ale po prostu taka kradziez otwiera mi noz w kieszeni. Nie tak dawno wlamali mi sie do samochodu, ukradli halogeny, za ktore w autoryzowanym serwisie krzykneli sobie prawie 2 tys. zl. Kurcze.. mam przyjemniejsze powody wydawania ciezko zarobionych pieniedzy! a taki szczyl ukradnie i ma za co pic.. Zle mu nie zycze, ale jak bym dopadla.. to chyba by nie wstal z ziemi.. Odpowiedz Link Zgłoś