Dodaj do ulubionych

STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz

29.08.03, 03:56
Juz byl poruszany watek nauki na tym forum, ale spytam sie: jak wielu osobom
praca bardzo przeszkadza w nauce na studiach ? Bo ja musialem na jeden
semestr az zawiesic nauke, a w sumie juz mi ostatni rok tylko zostal...
Obserwuj wątek
    • tristana Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 29.08.03, 09:15
      mnie sie udalo pogodzic prace z ostatnimi dwoma latami studiow dziennych, ale
      przyznam, ze to byla odtra rzezba :)
    • psotka3 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 10:46
      ja powiem tak: mi studia przeszkadzają w pracy. Studjuję tylko po to, by
      zdobyć "papierek", myślę, że w pszyszłości dzięki temu zdobędę ciekawszą pracę.
    • ann.k Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 13:04
      pracuje i studiuje zaocznie; niestety bardzo trudno to pogodzic; po pierwsze
      dlatego, ze pracuje w innym miescie niz studiuje (i mieszkam) i zanim wroce z
      pracy do domu jest juz na tyle pozno, ze mysle o wszystkim tylko nie nauce;
      poza tym jestem tak zmeczona, ze niewiele mi do glowy wchodzi;
      inny problem z praca jest taki, ze wielu wykladowcow robi terminy poprawkowe w
      tygodniu, nierzadko w godzinach porannych, ewentualnie o 16-17, ale i tak nie
      mam szans dotrzec na te zaliczenia; w zwiazku z tym mam sporo zaleglosci i nie
      mam pomyslu co z tym zrobic
    • anushaa Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 15:31
      I ja mam podobnie:( Studiuje dziennie. I do tego mam dwie prace. Teraz miałam
      licencjat. Nie wyrobiłam sie z pisaniem pracy dyplomowej. Musze czekac rok na
      magisterskie. Mam nadzieje, ze wtedy pojdzie lepiej.
      • omango Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 03.09.03, 22:05
        ja podobnie - zawalilam w sumie trzylata... wstyd sie przyznac...
        ale skonczylam super! - zawzielam sie i ostatni rok byl bardzo ciezki, bo
        bylam mocno negatywnie nastawiona do uczelni (nawet ludzie to juz inne
        pokolenie), ale skonczylam super i mam satysfakcje :-)
    • angel_79 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 04.09.03, 14:22
      Dla mnie nie był to az taki problem. postanowiłam sobie ,że skońzce studia i
      tyle. W międzyczasi skończyłam jeszcze dwa kursy i praca. Dla chcącego nie am
      nic trudnego.
      p.s. od pażdziernika wybieram się na podyplomowe studia :)hahhaahh

pappappapapappapapapappa
      sukcesów
    • donia6 Re: STUDIA - duuże kłopoty 09.09.03, 08:00
      Ja studiuje zaocznie i pracuję i jestem mężatką. Zawsze po weekendowej nauce
      jestem tak zmęczona, że nie widze nic na oczy w pracy.
      Myślę tylko wtedy żeby chociaż wziąźć jeden dzień urlopu. Musze przyznac że
      jest bardzo ciężko tak się uczyc - niestety studenci nie mają podane
      wszystkiego na tacy, trzeba samemu wszystkiego szukać.
      Został mi ostatni rok studiów magisterskich, i musze zabrać sie za pisanie
      pracy dyplomowej, co nie będzie łatwe.
      Pozdr
    • segovia Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 30.09.03, 01:12

Mnie to teraz czeka. Wracam z dziekanki, w czasie której pracowałam. Pracę mam
      od 8.00 do 14.00, a plan ułozyłam sobie tak, że zajęcia mam (mniej więcej) od
      15.00 do 19.30.
      Będę wracać do domu koło 21 (o ile się szybko zwinę z uczelni). Chwilka dla
      siebie, lekka kolacja i spać.
      Cieszę się, że weekendy mam wolne :)) poza tym - moja praca nie jest tak
      stresująca i absorbująca - na szczęście. W razie czego mogę się w biurze
      douczać.
      Ehh - mimo wszystko trochę się martwię, czy dam radę.

Zobaczymy, mam nadzieję, że znajdę ten wątek za pół roku - najlepiej po sesji.
      Wtedy będę mogła się w pełni wypowiedzieć
      Dobranoc wszystkim :))
    • slonikus Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 01.10.03, 21:58
      Witajcie,

po pierwsze dlatego, ze jestem pierwszy raz na tym forum. :P

Ja mam teraz podobne watpliwosci. Zaczynam studia, i to w dodatku w Niemczech,
      obcy jezyk, niemal obce miasto. I pewnie praca. Moze na poczatku nie ciezka, ale
      chce i musze choc troche zarobic na siebie. Wg planu bede miala niewiele lekcji
      • kurczak1976 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 09:07
        Masz duza szanse milo spedzic czas poniewaz zwykle studia za granica sa
        swietnie zorganizowane. Wladze uczelni z pomoca roznych klubow studenckich
        organizuja wiele spotkan integracyjnych, pomagaja w znalezieniu pracy a takze
        organizuja kursy jezykowe.
        Bedziesz miec fajne wspomnienia!
        • underthebridges Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 10:26
          A ja jakoś nie miałam problemu, żeby to pogodzić, w marcu się obroniłam w
          pierwszym terminie, pracowałam przez całe 4,5 roku studiów a pracę mam bardzo
          absorbującą, nigdy żadnego egzaminu nie zawaliłam. Wiem, że mam łatwiej bo
          bardzo szybko się uczę i obce jest mi pojęcie wkuwania. Teraz zaczynam studia
          podyplomowe i intensywny kurs językwy. Grunt to dobra organizacja.
          • ann.k Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 13:56
            a co studiujesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka