sweet_charlie 29.08.03, 03:56 Juz byl poruszany watek nauki na tym forum, ale spytam sie: jak wielu osobom praca bardzo przeszkadza w nauce na studiach ? Bo ja musialem na jeden semestr az zawiesic nauke, a w sumie juz mi ostatni rok tylko zostal... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tristana Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 29.08.03, 09:15 mnie sie udalo pogodzic prace z ostatnimi dwoma latami studiow dziennych, ale przyznam, ze to byla odtra rzezba :) Odpowiedz Link Zgłoś
psotka3 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 10:46 ja powiem tak: mi studia przeszkadzają w pracy. Studjuję tylko po to, by zdobyć "papierek", myślę, że w pszyszłości dzięki temu zdobędę ciekawszą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 13:04 pracuje i studiuje zaocznie; niestety bardzo trudno to pogodzic; po pierwsze dlatego, ze pracuje w innym miescie niz studiuje (i mieszkam) i zanim wroce z pracy do domu jest juz na tyle pozno, ze mysle o wszystkim tylko nie nauce; poza tym jestem tak zmeczona, ze niewiele mi do glowy wchodzi; inny problem z praca jest taki, ze wielu wykladowcow robi terminy poprawkowe w tygodniu, nierzadko w godzinach porannych, ewentualnie o 16-17, ale i tak nie mam szans dotrzec na te zaliczenia; w zwiazku z tym mam sporo zaleglosci i nie mam pomyslu co z tym zrobic Odpowiedz Link Zgłoś
anushaa Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.09.03, 15:31 I ja mam podobnie:( Studiuje dziennie. I do tego mam dwie prace. Teraz miałam licencjat. Nie wyrobiłam sie z pisaniem pracy dyplomowej. Musze czekac rok na magisterskie. Mam nadzieje, ze wtedy pojdzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
omango Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 03.09.03, 22:05 ja podobnie - zawalilam w sumie trzylata... wstyd sie przyznac... ale skonczylam super! - zawzielam sie i ostatni rok byl bardzo ciezki, bo bylam mocno negatywnie nastawiona do uczelni (nawet ludzie to juz inne pokolenie), ale skonczylam super i mam satysfakcje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angel_79 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 04.09.03, 14:22 Dla mnie nie był to az taki problem. postanowiłam sobie ,że skońzce studia i tyle. W międzyczasi skończyłam jeszcze dwa kursy i praca. Dla chcącego nie am nic trudnego. p.s. od pażdziernika wybieram się na podyplomowe studia :)hahhaahh pappappapapappapapapappa sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
donia6 Re: STUDIA - duuże kłopoty 09.09.03, 08:00 Ja studiuje zaocznie i pracuję i jestem mężatką. Zawsze po weekendowej nauce jestem tak zmęczona, że nie widze nic na oczy w pracy. Myślę tylko wtedy żeby chociaż wziąźć jeden dzień urlopu. Musze przyznac że jest bardzo ciężko tak się uczyc - niestety studenci nie mają podane wszystkiego na tacy, trzeba samemu wszystkiego szukać. Został mi ostatni rok studiów magisterskich, i musze zabrać sie za pisanie pracy dyplomowej, co nie będzie łatwe. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 30.09.03, 01:12 Mnie to teraz czeka. Wracam z dziekanki, w czasie której pracowałam. Pracę mam od 8.00 do 14.00, a plan ułozyłam sobie tak, że zajęcia mam (mniej więcej) od 15.00 do 19.30. Będę wracać do domu koło 21 (o ile się szybko zwinę z uczelni). Chwilka dla siebie, lekka kolacja i spać. Cieszę się, że weekendy mam wolne :)) poza tym - moja praca nie jest tak stresująca i absorbująca - na szczęście. W razie czego mogę się w biurze douczać. Ehh - mimo wszystko trochę się martwię, czy dam radę. Zobaczymy, mam nadzieję, że znajdę ten wątek za pół roku - najlepiej po sesji. Wtedy będę mogła się w pełni wypowiedzieć Dobranoc wszystkim :)) Odpowiedz Link Zgłoś
slonikus Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 01.10.03, 21:58 Witajcie, po pierwsze dlatego, ze jestem pierwszy raz na tym forum. :P Ja mam teraz podobne watpliwosci. Zaczynam studia, i to w dodatku w Niemczech, obcy jezyk, niemal obce miasto. I pewnie praca. Moze na poczatku nie ciezka, ale chce i musze choc troche zarobic na siebie. Wg planu bede miala niewiele lekcji Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 09:07 Masz duza szanse milo spedzic czas poniewaz zwykle studia za granica sa swietnie zorganizowane. Wladze uczelni z pomoca roznych klubow studenckich organizuja wiele spotkan integracyjnych, pomagaja w znalezieniu pracy a takze organizuja kursy jezykowe. Bedziesz miec fajne wspomnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
underthebridges Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 10:26 A ja jakoś nie miałam problemu, żeby to pogodzić, w marcu się obroniłam w pierwszym terminie, pracowałam przez całe 4,5 roku studiów a pracę mam bardzo absorbującą, nigdy żadnego egzaminu nie zawaliłam. Wiem, że mam łatwiej bo bardzo szybko się uczę i obce jest mi pojęcie wkuwania. Teraz zaczynam studia podyplomowe i intensywny kurs językwy. Grunt to dobra organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ann.k Re: STUDIA - kłopoty kiedy jednocześnie pracujesz 02.10.03, 13:56 a co studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś