marieli 19.09.03, 16:42 Co o tym myślicie? Ci doświadczeni i nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tristana Re: wolne związki 19.09.03, 17:49 wolne? to pojemna kategoria :) wolne - bez slubu: kiedy to koniecznosc, a nie wybor, to wspolczuje, kiedy wybor, nie komentuje, kazdy ma prawo do swojej drogi wolne - bez zobowiazan: nie bardzo do mnie trafia taki pomysl na zycie wolne - wolnych ludzi, bez ciaglego chodzenia za soba krok w krok i wiecznego przyssania: nie znam lepszych pozdrawiam, milego weekendu dla wszystkich, ja jako wolny czlowiek odsysam sie od naszego forum na weekend :) Odpowiedz Link Zgłoś
malen_a Re: wolne związki 22.09.03, 10:40 ja jestem w wolnym zwiazku juz pare lat i ogolnie jest fajnie :-) ogolnie od malzenstwa roznimy sie tym, ze nie mamy papierka a ogolnie jest tak samo z czasem chcialabym wziac slub, zawsze mowiumy ze to juz za rok, za dwa, a jak przychodzi tan czas to stwierszamy, ze jeszcze jest za wczesnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: wolne związki 09.01.04, 17:00 Wolny związek różni się od małżeństwa brakiem dokumentu stwierdzającego legalność związku w świetle prawa. Poza tym nie różni się niczym. Oczywiście do momentu pojawienia się dzieci. U nas wiadomo, że jak pojawi się dzieciak to będzie nosił nazwisko ojca... O ślubie myślimy raz na jakiś czas, chociaż i tak to nic nie zmieni. Zostanę przy swoim nazwisku i będzie tak samo jak do tej pory. no, może z wyjątkiem kredytu, jaki będziemy spłacać po zaciągnięciu go na urządzenie hucznego wesela... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wakarpl Re: wolne związki 11.01.04, 15:26 To ja w takim arzie jestem tradycjamolista i nie chce wolnych zwiazkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia721 Re: wolne związki 11.01.04, 17:10 malen_a napisała: > ja jestem w wolnym zwiazku juz pare lat i ogolnie jest fajnie :-) > ogolnie od malzenstwa roznimy sie tym, ze nie mamy papierka a ogolnie jest tak > samo Podobnie jak ja, tworzymy ten związek 4 lata i jest ok, nawet bardzo! Traktujemy to poważnie i nie uważamy, że to że nie zawarliśmy ślubu zostawiło nam jakąś furtkę, że każdy może odejść kiedy zechce. Wierzy tak jak małżeństwo, że uda nam siębyćrazem do końca. Na pewno kiedyś weźmiemy ślub!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen Re: wolne związki 13.01.04, 13:48 My (tzn. oczywiście ja i moj facet) wzięliśmy ślub dokładnie pięc lat po tym jak się poznaliśmy (w tym trzy lata mieszkaliśmy razem). Czemu wcześniej nie chcieliśmy - powody jak wyżej. Teraz jest ok, chociaż prawdę mówiąc dużo się nie zmieniło. Pracować nad związkiem trzeba było wcześniej i trzeba teraz. Mam nadzieję, że nam się uda wytrwać razem. Odpowiedz Link Zgłoś
kurczak1976 Re: wolne związki 13.01.04, 14:43 Jedno co powiem to mamy szczescie zyc w czasach gdzie pary moga zyc bez slubu w jednym mieszkaniu i nic zlego z tego nie wynika. Taka proba wspolnego mieszkania jest najlepszym sprawdzianem czy to odpowiedni dla nas partner czy nie. Mysle, ze jesli wytrzyma sie razem rok, bez nerwicy lub schizofrenii to znaczy ze partner nadaje sie na stare lata i mozna z nim zyc jak dotychczas albo sie hajtnac jak kto woli:o) Odpowiedz Link Zgłoś