no_okki 21.07.08, 14:50 Czemu nastawione ogórki na kwaszenie przez kobiete w trakcie okresu gniją po ukiszeniu ??/;d;p Bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leziox Re: Okres na ogórki 21.07.08, 15:14 Mozna sie smiac,ale cos takiego mnie sie tez zdarzylo w dawnych czasach.Kobita wprawdzie nie nastawiala ogorkow ale raczyla je wymyc.Wszystkie trafil szlag.Czary czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
khinga Re: Okres na ogórki 21.07.08, 15:20 Może za bardzo ściskała je przy myciu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
debi_bebi Re: Okres na ogórki 22.07.08, 06:23 Leziu, ogórki myje się przed zakwaszeniem, ale nie należy ich moczyć długo, bo wtedy nasiąkają wodą, zamiast zakwasem, i gniją. Poza tym mój kuzyn, wielki ekspert w tej dziedzinie, twierdzi, że do kiszenia najlepsze są ogórki z 4, 5 zbioru. Swoją drogą to całkiem ciekawe przełożenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuka4 Re: Okres na ogórki 21.07.08, 15:15 nie wiem czemu gniją, ale ponoc to prawda :P Okki, zrob sam te ogórki , bedziesz miał pewnośc,że wyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
no_okki Re: Okres na ogórki 22.07.08, 13:36 od dawna sam robię; właśnie uciekam pozrywać; toć to okres odpowiedni /;p;d Odpowiedz Link Zgłoś