05.09.13, 17:14
Kolejny sklep sieci Biedronka będzie w naszym mieście. Teraz budują na ul. Bandurskiego na działce sąsiaującej z dwoma nowymi blokami.
Obserwuj wątek
    • glinamarmarki Re: Biedronka 05.09.13, 19:55
      To potwierdzona informacja?? Jeśli tak to szkoda, przydałaby się jakaś konkurencja np Lidl
      • syn_ksiedza Re: Biedronka 05.09.13, 20:31
        potwierdzona, aczkolwiek inwestycja ta spotkała się z gromkim sprzeciwem okolicznych mieszkańców. wprawdzie szansa, że cokolwiek w ten sposób wskórają jest znikoma, ale zawsze jakaś jest.
        a co do konkurencji - ma w najbliższym czasie również powstać budynek handlowy obok dawnej siedziby poczty (róg Lisa-Kuli i Sportowej) - lecz nie będzie to sieciowy hipermarket, tylko coś w rodzaju galerii mniejszych sklepów.
        • egzystantlive Re: Biedronka 06.09.13, 06:33
          Lidl budują na Fabrycznej koło stacji paliw.
          • piotrg4 Re: Biedronka 06.09.13, 19:24
            Chyba Tesco, a nie lidl
            • egzystantlive Re: Biedronka 07.09.13, 05:23
              Racja Tesco, więc jakaś konkurencja będzie.
            • zona.skorpiona Re: Biedronka 07.09.13, 08:53
              Tesco Supermarket ?
              • sibeliuss Re: Biedronka 30.09.13, 07:59
                Tesco Express.
        • easym Re: Biedronka 09.09.13, 12:28
          budowa Biedronki nie spotkała się z protestem okolicznych mieszkańców tylko jest blokowana przez Urząd Miasta. Słyszała, że właściciele okolicznych sklepów spożywczych poszli do .... z pokaźną .... i uprosili, żeby nie wyrażał zgody na powstanie nowych sklepów spożywczych bo oni tym samym stracą znaczną część utargu. Dotyczy to Biedronki i sklepów w budowanym bloku na Okólnej - też ponoć miała w nim powstać Żabka itp.
          • syn_ksiedza Re: Biedronka 09.09.13, 17:59
            Większych bredni dawno nie słyszałem. Urząd miasta wydaje Miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego, na którego podstawie Starosta Powiatu wydaje pozwolenie na budowę. A dla rejonu ul. Bandurskiego plan miejscowy przewiduje możliwość ulokowania obiektów handlowych. Na jakiej niby podstawie Urząd Miasta miałby teraz blokować inwestycję? Tym samym negując własny plan zagospodarowania przestrzennego? Ogarnij się.
            • easym Re: Biedronka 09.09.13, 21:09
              Ty się ogarnij, słyszałam to osobiście i na własne uszy od jednej Pani - właścicielki osiedlowego sklepiku. Co, nazwisko mam Ci podać, zebyś poszedł i potwierdził?
              • syn_ksiedza Re: Biedronka 09.09.13, 21:26
                "słyszałam to (...) od jednej Pani"

zaprawdę rzetelne źródło informacji...
                ale skoro posiadasz ponadprzeciętną wiedzę to wyjaśnij łaskawie co kryje się pod sformułowaniem "blokuje". na jakie przepisy prawne się w tym celu powołują? czy pozwolenie na budowę zostało już wydane?
                • easym Re: Biedronka 09.09.13, 21:50
                  nie będę z Tobą polemizować i niczego Ci tłumaczyć, jest tak jak napisałam.
                  Zastanawiam się tylko czemu tak się najeżyłeś? czyżbyś pracował w zagospodarowaniu przestrzennym i nic Ci się nie dostało? :)
                  pisz co chcesz, jak już kończę.
                  • syn_ksiedza Re: Biedronka 09.09.13, 21:56
                    Cieszę się, ale jeśli nie posiadasz żadnych argumentów ani nawet elementarnej wiedzy z dziedziny, w której się wypowiadasz, to zwyczajnie zachowaj swoje uwagi dla siebie, bo w ten sposób się tylko ośmieszasz.
                    pozdrawiam
                    • mamaleona3 Re: Biedronka 10.09.13, 10:47
                      wiesz co? nikt na tym forum nie ośmiesza się tak bardzo jak ty z tym swoi Nickiem...
                      żebyś posiadał nie wiadomo jakie argumenty i mega elementarną wiedzę to i tak jesteś mega żenujący i niesmaczny...
                      może zmienisz forum - hmmm np. na jakieś katolickie ? :)
                      • sibeliuss Re: Biedronka 30.09.13, 08:01
                        mamaleona3 napisał(a):

> wiesz co? nikt na tym forum nie ośmiesza się tak bardzo jak ty z tym swoi Nickiem...

Nie znasz żadnego dziecka księdza? Gdzieś Ty się uchowała, kobiecino :)
            • slawek391 Re: Biedronka 05.10.13, 22:52
              Budowę trudno miastu powstrzymać, ale np mogą nie dać koncesji na alkohol.
          • edzia_edzia Re: Biedronka 29.09.13, 22:15
            Drogi "easym" nie pisz głupot jak nie wiesz. Właśnie jestem jednym z okolicznych mieszkańców i składaliśmy kilka pism i to do różnych urzędów (nie tylko w Markach) w ramach protestu przeciwko budowie tej Biedrony
            • easym Re: Biedronka 01.10.13, 12:39
              Drogi "edzia_edzia" nie pisz głupot jak nie wiesz :)
              ostatnio był w TV wywiad z jakimś dyrektorem z Biedronki i osoba ta jasno mówiła, że nie planują otwarcia kolejnego sklepu w Markach ani na Bandurskiego, ani na żadnej innej ulicy. Więc co i do kogo droga Edziu pisałaś?:) w sprawie Biedronki choć Biedronki tam wcale nie będzie?:) coś kręcisz...
              • ella195 Re: Biedronka 02.10.13, 09:54
                A może wystarczy podejść i zapytać jakiegoś robotnika na budowie. Chyba załoga wie co się tam buduje.
                • nomad997 Re: Biedronka 02.10.13, 12:10
                  Inwestorem jest prywatna firma która zajmuje się budową tego typu budynków, a nie konkretna sieć handlowa. Budynek stawia podwykonawca na zlecenie inwestora, który może wcale nie wiedzieć dla kogo dany obiekt powstaje.
                  Zapewne istneje już umowa pomiedzy inwestorem a przyszłym właścicielem (siecią handlową) o przyszłej sprzedaży budynku, ale jest to zwykła umowa cywilno-prawna i nigdzie jej zgłaszać nie trzeba. A jestem wręcz przekonany, że ma zapisy o poufności, aby przypadkiem inwestor nie mógł poinforować nikogo co i dla kogo buduje.

Proponuje więc powstrzymać plotki i domysły. Jak zaczną malować elewację to się wtedy wszyscy dowiedzą kto będzie właścicielem tego budynku.
                  • misiek_19836 Re: Biedronka 02.10.13, 17:14
                    www.gazetaecho.pl/bedzie-trzecia-biedronka-w-markach_65523
                    • nomad997 Re: Biedronka 02.10.13, 19:41
                      Dlatego właśnie napisałem, aby niektórzy nie dzielili skóry na niedźwiedziu.
                      Póki co to wiadomo to tyle, że inwestorem jest firma, której przedmiotem działania jest budowa obiektów handlowych od zakupu działki po oddanie obiektu z pozwoleniem na użytkowanie włącznie. Oni tych budynków potem nie eksploatują, a odsprzedają gotowy obiekt konkretnej sieci handlowej z którą podpisali dużo wcześniej umowę.

A firma która ten obiekt fizycznie buduje jest jedynie podwykonawcą, i jej pracownicy zapewne wiedzą tyle, ile mówi projekt budowlany. Mają postawić budynek zgodny z projektem, i wykonać wstępne wykończenie budynku. A pewnie już całą resztą zajmie się konkretna sieć handlowa, gdy stanie się formalnym właścicielem.
                      • mamaleona3 Re: Biedronka 03.10.13, 14:42
                        A ja się cieszę, ze w Markach będzie kolejny sklep, bez względu czy będzie to Intermarche, Netto czy Tesco. Zobaczcie ile sieciówek jest w Ząbkach czy Zielonce. W Markach do niedawna były tylko prywatne sklepiki z niesamowitą drożyzną (np. dzisiejszy zakup piersi z kurczaka z 'jedyne' 22 zł/kg - masakra). W sklepach sieciówkach jest taniej, są promocje, można płacić kartą, a i zatrudnienie znajdzie kilkadziesiąt osób.
                        Ja też mieszkam w okolicy i BARDZO się cieszę, że będzie większy wybór sklepów i absolutnie nie wydaje mi się, aby ceny mieszkań z tego powodu spadły, co za paranoja.............
              • edzia_edzia Re: Biedronka 05.10.13, 13:47
                W takim razie wszystkie pisma które dostała nasza wspólnota mieszkaniowa z Bandurskiego są zapewne moją fantazją :(
                • tutmozis2 Re: Biedronka 18.11.13, 19:38
                  Witam.Sądząc po kolorach budynku to będzie jednak Biedronka.
                  • edzia_edzia Re: Biedronka 19.11.13, 10:01
                    tutmozis2 napisał:

> Witam.Sądząc po kolorach budynku to będzie jednak Biedronka.

Od samego początku mówiłam, że Biedronka ale co niektórzy na tym forum ( niejaki "easym" wszystkowiedzący) zarzucali mi że piszę głupoty pomimo iż podpierałam się dokumentami które otrzymała nasza wspólnota mieszkaniowa w których wyraźnie była wymieniona nazwa sklepu:)
                    A ja tam się cieszę pomimo tego zamieszania i gwaru - przynajmniej po pieczywo będę miała "rzut kamieniem" i to dosłownie bo przez płot
                    • easym Re: Biedronka 19.11.13, 11:04
                      szanowna Edziu, a zadałaś sobie troszkę trudu i przeczytałaś artykuł wklejony kilka postów wyżej?
                      cytuję - "Biuro prasowe Jeronimo Martins, właściciela marki Biedronka rozwiewa wątpliwości: - W najbliższym czasie nie planujemy otwarcia kolejnego sklepu w Markach, gdzie działają dwie placówki naszej sieci".
                      Moim zdaniem też wygląda to na Biedronkę, ale nie podejrzewam że Biuro prasowe Jeronimo Martins w wywiadach kłamie.
                      • easym Re: Biedronka 19.11.13, 11:12
                        p.s.
                        jestem niejaka easym a nie niejaki easym :)
                      • ella195 Re: Biedronka 06.12.13, 14:58
                        I wszystko jasne, Biedronka już świeci, a biuro prasowe czasami mija się z prawdą.
                        • bzgola Re: Biedronka 07.12.13, 13:11
                          Ja się tylko zastanawiam gdzie ci wszyscy przeciwnicy Biedronki na Bandurskiego będą robić zakupy? Mieszkam na Bandurskiego i ciągle słyszę, że Biedronka potrzebna jak dziura w moście, że bez sensu itd. A prawda jest taka, że w dniu otwarcia sklepu ci co krytykują pierwsi polecą na zakupy.
                          • tutmozis2 Re: Biedronka 07.12.13, 20:10
                            Witam. Czy ktoś z Państwa ma informacje kiedy Biedronka będzie otwarta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka