IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.06.02, 18:52
Raffix, nie jestem pewna, czy powinnam zaczynać nowy wątek. Po krótce jednak
odpowiem. Moja córka nie chodzi do szkoły w Markach. Wożę Małgosię do Warszawy
do szkoły Waldorfskiej. Nie podoba mi się sposób nauczania i podejście do
dzieci w standardowych placówkach oświatowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: Raffix Re: szkoła - Marki czy Warszawa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 00:35
      Gość portalu: gaja napisał(a):
      > Raffix, nie jestem pewna, czy powinnam zaczynać nowy wątek. Po krótce jednak
      > odpowiem. Moja córka nie chodzi do szkoły w Markach. Wożę Małgosię do Warszawy
      > do szkoły Waldorfskiej. Nie podoba mi się sposób nauczania i podejście do
      > dzieci w standardowych placówkach oświatowych.
      Ja też zastanawiam się, czy nie powinniśmy wozić dziecka do szkoły w Warszawie.
      Niby jeszcze 2 lata na podjęcie decyzji ale chyba do bardziej popularnych szkół
      zapisy są ze sporym wyprzedzeniem.
      • Gość: gaja Re: szkoła - Marki czy Warszawa? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 08:11
        Ja wybrałam szkołę zgodną ze swoimi przekonaniami wychowawczymi. Jest to szkoła
        antropozoficzna, gdzie dzieci w młodszych klasach uczą się poprzez ruch i
        zabawę. Mają dużo zajęć plastycznych, muzycznych ... No co tu dużo mówić.
        Jeżeli jesteś zainteresowany, mogę odesłać Cię do literatury.
        • Gość: Raffix Re: szkoła - Marki czy Warszawa? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 09:10
          Gość portalu: gaja napisał(a):
          > Ja wybrałam szkołę zgodną ze swoimi przekonaniami wychowawczymi. Jest to szkoła
          > antropozoficzna, gdzie dzieci w młodszych klasach uczą się poprzez ruch i
          > zabawę. Mają dużo zajęć plastycznych, muzycznych ... No co tu dużo mówić.
          > Jeżeli jesteś zainteresowany, mogę odesłać Cię do literatury.
          Odsyłanie do literatury jest w moim przypadku nieskuteczne, bo nie mam kiedy iść
          do biblioteki (zalegam juz z oddaniem paru książek ale Pani z biblioteki przy
          Pomnikowej jest na szczęście przemiła) :-))
          Ideę mniej więcej chwytam - gdzie mieści się ta szkoła?
          • Gość: gaja Re: szkoła - Marki czy Warszawa? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.06.02, 19:22
            Szkoła jest na ul Staszica 11. Przy Domu Towarowym Wola. Trasą Toruńską jedzie
            się tam 12-15 minut poza godzinami szczytu. W szczycie latem trwa to około 20
            minut, a zimą nawet do 45.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka