Dodaj do ulubionych

nowe bloki w strudze

06.06.05, 15:44
podobno kolo cmentarza w Strudze maja wybudowac osiedle na 800 mieszkan - czy
ktos cos wie na ten temat wiecej? czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • xar-rax Re: nowe bloki w strudze 07.06.05, 17:56
      Osiedle ale czy bloki?
      Podobno burmistrz ma wystapić o zmianę planu zagospodarowania terenu gdyż jest
      chętny.
      Wiadomo co za tym idzie - wysokie koszty zmiany planu zagospodarowania - kto je
      pokryje? Pewnie my podatnicy mieszkańcy.
      Pozdrawiam xar :-)
      • flash3 Re: nowe bloki w strudze 07.06.05, 19:53
        xar-rax napisał:

> Osiedle ale czy bloki?
        > Podobno burmistrz ma wystapić o zmianę planu zagospodarowania terenu gdyż
        jest
        > chętny.
        > Wiadomo co za tym idzie - wysokie koszty zmiany planu zagospodarowania - kto
        je
        >
        > pokryje? Pewnie my podatnicy mieszkańcy.
        > Pozdrawiam xar :-)

A jakie to „wielkie” koszty związane są ze zmianą planu zagospodarowania
        przestrzennego? Czy możesz mnie oświecić?

Choć za bardzo nie znam się na tych sprawach, ale z tego co mi wiadomo, to
        te „wielkie koszty” to podjęcie uchwały przez Radę Miasta o zmianie planu
        zagospodarowania przestrzennego działek o numerach X... w obrębie X a
        następnie wydrukowanie nowego planu i przesłanie go do starosty – to są całe
        koszty – z kosztami papieru i benzyny góra 100zł.

Moim zdaniem warto wydać te gorsze aby dzięki temu Marki wzbogaciły się o
        kolejnych kilka tysięcy mieszkańców... no i będą podstawy aby w tamte okolice
        zawitało coś więcej niż tylko linia 718 (o co tak na forum niegdyś walczyli
        mieszkańcy Strugi), a to że burmistrz chce zmienić plan ( o ile jest to prawda)
        to tylko jest kolejnym przykładem na jego gospodarność i patrzenie na rozwój
        Marek w perspektywie przyszłości.

• xar-rax Re: nowe bloki w strudze 08.06.05, 08:53
          > A jakie to „wielkie” koszty związane są ze zmianą planu zagospodaro
          > wania przestrzennego?

Gmina drogi flah3 nada swoimi uchwałami bieg sprawie. Nie jest to wbrew pozorom
          decyzja jednostkowa burmistrza, Radnych.
          Gmina poniosła koszty zagospodarowania przestrzennego. Chyba w 2001 roku
          (wystawiane były plany zagospodarowaqnia przestrzennego do publicznej
          wiadomości gdzie mieszkańcy mogli zgłaszać swoje uwagi).
          Plan zagospodarowania przestrzennego przygotowuje biuro projektowe i
          zatrudniony tam zespół specjalistów:
          - arhitekci urbaniści, inżynierowie drogowi, specjaliści branż wod-kan,
          sanitarnej, energetycznej itd.
          Muszą sie wypowiedzieć specjaliści ochrony środowiska, może być potrzebna
          wycena rzeczoznawcy nieruchomości.
          - Gdy plan jest gotowy projekt wykonany przez biuro projektowe wysyłany jest na
          tzw uzgodnienia do różnych instytucji z tym związanych itd....
          Po zatwierdzeniu i wystawieniu do publicznej wiadomości mieszkańcy mogą składać
          uwagi dotyczące tego planu.
          Teraz mogą włączyć się do tego ekolodzy - jest to bardzo modne - a w/w teren
          ("Wenecja") jest zalesiony.
          Żeby zmienić plan zagospodarowania przestrzennego trzeba ponieść wysokie
          koszty - przecież nikt nie zrobi tego za darmo.
          Jakie koszty poniosła Gmina opracowując poprzedni plan sprawdź w Urzędzie.
          Twoja wiedza drogi flash3 jest "maleńka" - 100 złotych wystarczy tylko na
          pestki....
          Podziwiam Twoją wiarę w NASZEGO GENIUSZA GOSPODARKI. Tak trzymaj wyjdziesz z
          nim na ludzi...
          Pozdrawiam xar :-)
    • policjant6 Re: nowe bloki w strudze 08.06.05, 09:12
      Nie wierzę w dobre intencję burmistrza, rządy tego człowieka dotkneły mnie
      bardzo boleśnie, a spółka Werczyński-Kuć nadal przywłaszcza grunty robiąc
      fikcyjne zasiedzenia, proszę zobaczyć co zrobili z 7 h ziemi przy ul.
      Kurpińskiego2, pozdrawiam
      • b.zyk Re: nowe bloki w strudze 09.06.05, 18:39
        policjant6 napisał:
        > (...)co zrobili z 7 h ziemi przy ul. Kurpińskiego2.

Nie mogę niestety tego zobaczyć, czy mógłbyś napisać co zrobili z tymi 7 ha, bo
        chyba hektary (ha) miałaeś na mysli, a nie godziny (h)... hahaha

• policjant6 Re: nowe bloki w strudze 10.06.05, 07:35
          Super to jest spostrzegawczość, a co zrobili z 7 ha-ha zapytaj pana Kuća ul.
          Letnia lub pana Werczyńskiego.
          Pozdrawiam
    • policjant6 Re: nowe bloki w strudze 10.06.05, 07:42
      A tak na poważnie to podstawili fikcyjną osobę zrobili na nią zasiedzenie i po
      sprawie, ale mysle ze pan burmistrz wiedział co podpisuje a może zbyt surowo
      oceniam naszego misia
    • marengo Re: nowe bloki w strudze 12.06.05, 01:13
      czyli bedzie to osiedle przy cmentarzu czy nie? czy ktos ma jakies kontkretne
      informacje na ten temat?
      • tytus19 Re: nowe bloki w strudze 14.06.05, 21:24
        Ludzie czy znajdzie się ktoś w tym mieście kto zrobi porządek z tym pseudo
        Gospodarzem. Osiedle pewnie powstanie bo nowi mieszkańcy nie znają tego dr.
        Jackila i jak pójdą na mszę to im proboszcz wskaże na kogo głosować. I kolejne
        wybory do przodu. Ja mam nadzieję że wreszcie kiedyś i tu zacytuję Pana Popiołka
        " Pan Bóg siedzi wysoko ale jak kiedyś zejdzie i kopnie go w du.. to się prędko
        nie zatrzyma". A niedawno czytałem książkę Marki niejakiego Paciorka. I
        oszywiście w namaszczeniu na pierwszej stronie od Burmistrza cyt. "Zamykam oczy
        i widzę". Już miałem nadzieję. No dobra to był żart. Tego mu nie życzę chociaż
        przeklinam go codziennie jak jeżdżę po naszych ulicach. Ktoś mi mówił że on ma
        nie kandydować. Ludzie! Rzadko pijam ale jak on nie wystartuje zapraszam kto ma
        ochotę na duże picie.
        • xar-rax Re: nowe bloki w strudze 17.06.05, 11:49
          Burmistrz wycofał wniosek z obrad komisji budżetowej....
          Dlaczego? Dobre pytanie.......
          Pozdrawiam xar:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka