Dodaj do ulubionych

Pasy na Drogach

23.11.06, 20:30
Może to mało rzucająca się w oczy problem, ale z moich obserwacji wynika, że
praktycznie na żadnej ulicy podlegającej pod UM nie ma wymalowanych pasów.

Malowane są tylko pasy na ważniejszych skrzyżowaniach (np.
Okólna/Bandurskiego), ale zaraz za skrzyżowaniem oznakowanie na jezdni się
kończy, i jest goły asfalt.
Wyjątkiem są ulice, gdzie jeszcze stare pasy sprzed kilku lat się nie do końca
starły, i gdzieniegdzie coś widać.

Może jestem przewrażliwiony na tym punkcie, ale pasy to jest jeden z elementów
drogi, a u nas one praktycznie nie występują.
Obserwuj wątek
    • charada Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 21:37
      Chodnik też jest jednym z elementów drogi a u nas rzadko występuje.
      • tygrysek1331 Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 21:55
        Tutaj małe wtrącenie.....pasa drogowego ;) ale to taka drobnostka...musze
        przyznać, ze to zdanie o rzadkim występowaniu chodnika tak mnie rozbawiło, ze
        musiałem chwilkęodczekać zanim odpisuję :DDDDDDDDDDDDD. Fakt pasów nie ma,
        chodników nie ma, dróg też nie ma, o pasach drogowych już nie wspominając. na
        stronie UM w jednej z odpowiedzi jest napsiane, że w Marakch jest ponad 100 km
        dróg gruntowych...ja sie pytam, czy wszytskie były nam potrzebne? Dlaczego
        niektóre z nich mają po 20 - 30 metrów szerokosci, co znacznie podnosi koszty
        jakiejkolwiek budowy? Czemu nie są proste? Czemu wprowadzono jakieściągi pieszo
        jezdne i dziwne zwężenia ulic? Pytań jest naprawdę wiele...
        • logan.marki Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 22:01
          Jestem w stanie zrozumieć brak pieniędzy, ale żeby tak ważne tranzytowe ulice
          dla miasta jak Okólna, Słoneczna, Bandurskiego, Kościuszki, Sosnowa, Lisa Kuli,
          Sportowa oraz wiele im podobnych nie miały namalowanych na jezdni zwykłych pasów
          oddzielających dwie części jezdni to jest zgroza.
          • monika.marki Re: Pasy na Drogach 24.11.06, 10:07
            logan.marki napisał:

> Jestem w stanie zrozumieć brak pieniędzy, ale żeby tak ważne tranzytowe ulice
            > dla miasta jak Okólna, Słoneczna, Bandurskiego, Kościuszki, Sosnowa, Lisa
            Kuli,
            > Sportowa oraz wiele im podobnych nie miały namalowanych na jezdni zwykłych
            pasó
            > w
            > oddzielających dwie części jezdni to jest zgroza.

Jak dla mnie ulica np Okólna na pewnym odcinku jest zbyt wąska żeby ją jeszcze
            dzielić na pół pasami. Proszę się przejechać na wysokości szkoły nr 1 do
            Sosnowej, tam nawet trudno się minąć gdy samochody jadą w dwóch kierunkach, nie
            mówiąc już o dżdżystej pogodzie i wyrwach w jezdni. Przez wiele lat nie
            potrafię również zrozumieć dlaczego nie ma chodnika przy ul. Słonecznej.
            Przecież to piaszczyste i błotniste pobocze aż się prosi o chodnik, miejsca
            jest dosyć. I tak można wymieniać do woli... A pasy rzeczywiście wypadałoby
            żeby były tylko najpierw należałoby się zartoszczyć o stan tych dróg.

• charada Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 22:30
          The truth is out there...
          So where?
          Prawda jest tam gdzie są pieniądze.
          Jeżeli autor miał to na myśli.
          Są gminy które nie opływają w fundusze a chodniki ułożone są z kostki.
          drogi uregulowane z wymalowanymi pasami.Nie wspomnę już o naszych sąsiadach np.
          Zielonce.
          • logan.marki Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 22:43
            Tylko akurat z Zielonką to jest tak, że u nich te ważniejsze drogi przez miasto
            to powiatówki (np. Marecka, Kolejowa, Lipowa), a tych co są „ich” to nie ma
            nawet tyle, co 1/3 obecnego stanu w Markach.
            • tygrysek1331 Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 22:45
              No bo Zielonka to nie żebrowana gąsienica ;)
              • charada Re: Pasy na Drogach 23.11.06, 22:52
                zgadzam się z tym , ale wystarczy pojechać za Radzymin a tam krowy chodzą po
                kostce nie będę wymieniał miejscowości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka