Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla NEOSTRADY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.03, 21:58
Witam,
jak rozpisałem się kilka postów poniżej mam już dosyć Krystyny Czubówny i telepunktu w M1. czy ktoś widzi jakieś możliwości podciągnięcia normalnego łącza internetowego. Dodam , że mieszkam w zielonym bloku przy Małachowskiego. Jeżeli jest ktoś jeszcze (z moich sąsiadów) kto czyta to forum to proszę o mail-a-Może podciągniemy do bloku 2Mb. Myślę , ze to nie powinno kosztować więcej niż 2000PLn/miesiąc + koszty uruchomienia. Jak znajdziemy 20 osób chętnych na internet to mamy po 100PLN/miesiąc łącze że głowa mała. Jakieśc pomysły????
Obserwuj wątek
    • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 28.08.03, 14:26
      www.telbank.pl

Przkaznik na JW Construction zasieg w okregu kilku km.
      U nas (struga) dziala z powodzeniem.

Polecam,
      Michal P. Lubiszewski
      • Gość: xil Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 14:46
        mozesz dokladniej opisac ta usluge, koszty instalacji, jakie predkosci ma to
        lacze, jak dziala, jakie masz pingi itd. bo ja tez szukam czegos zamaist tej
        beznadziejnej neostrady bo juz mam jej serdecznie dosc...
        • nifi Re: Alternatywa dla NEOSTRADY 28.08.03, 16:10
          dołączam się do prośby, precz z NEO+
          Mieszkam w bloku obok ( tym 4-ro piętrowym).
      • Gość: piotr@seznam.cz Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 19:57
        Pana oferta jest ciekawa nie mniej jednak opłata 2500 PLN/miesiac za 2Mbit z CIR-em 64kbit to jest dużo. Napewno za dużo jak na pojedyńczego użytkownika. Proponuje zrobić jakąś ankietę w blokach przy Małachowskiego i pociągnąć sieć. Przy opłatach około 100 PLN miesięcznie może być sporo zainteresowanych. Z drugiej strony CIR powinien być minimum 256kbit bo inaczej to przy takiej liczbie osób może być różnie.Jakieś pomysły?
        • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 28.08.03, 20:46
          Gość portalu: piotr@seznam.cz napisał(a):

> Pana oferta jest ciekawa nie mniej jednak (...)

To nie byla oferta, ale informacja. Mamy siec telbanku (256/256kbps) na osiedlu
          (9 uzytkownikow obecnie) i jest w porzadku. Nie jestem (ani zaden z nas)
          powiazany z firma telbank. To byl (jak pisalem juz tu na forum) po prostu wybor
          sposrod wielu oferentow - jedyny jaki dzialal!

Pozdrawiam
          MPL
      • Gość: piotr@seznam.cz Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.03, 20:06
        Czy pan Lubiszewski mógłby zrobić ping do kilku polskich i zagranicznych serwerów a później rzucić przykładami na forum?? Byłbym bardzo wdzięczny...
        • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 28.08.03, 21:02
          Gość portalu: piotr@seznam.cz napisał(a):

> Czy pan Lubiszewski mógłby zrobić ping do kilku polskich i zagranicznych
          serwer
          > ów a później rzucić przykładami na forum?? Byłbym bardzo wdzięczny...

Mógłby. Proszę bardzo rzucam przykładami na forum
          (srednia z 4 prob):

www.onet.pl - 46ms
          www.wp.pl - 47ms
          marki.net.pl - 47ms
          gazeta.pl - 52ms
          www.sejm.gov.pl - 39ms
          www.szczecin.pl - 79ms
          www.rzeszow.pl - 89ms

www.berlin.de - 109ms
          www.microsoft.com - 92ms
          www.paris.org - 211ms
          www.sony.co.jp - 348ms
          www.tbroc.gov.tw - 371ms
          www.southafrica.co.za - 136ms (2 pakiety utracone)
          www.presidencia.gov.ar - 461ms

Pozdrawiam,
          Michal P. Lubiszewski
      • Gość: zzf@wp.pl Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.army.mil.pl / 10.10.11.* 01.09.03, 17:33
        Jak przyłaczyć się do Telbanku
        • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 01.09.03, 17:54
          Gość portalu: zzf@wp.pl napisał(a):

> Jak przyłaczyć się do Telbanku

www.telbank.pl
          MPL
          • Gość: zzf@wp.pl Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.army.mil.pl / 10.10.11.* 01.09.03, 17:58
            Jak to zrobiłeś, gdzie znaleść info na tej stronie
            • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 01.09.03, 20:34
              Gość portalu: zzf@wp.pl napisał(a):

> Jak to zrobiłeś, gdzie znaleść info na tej stronie

Otworzyłem Internet Explorer'a, wpisałem www.telbank.pl, wcisnąłem enter, a
              następnie pominąłem intro (klikając na link po lewej u góry strony
              www.telbank.pl/start.html). Po chwili wyświetliła się strona główna
              (...) Z menu (prawy górny róg) wybrałem "kontakt"
              (www.telbank.pl/kontakt_og.html)

Następnie zadzwoniłem pod numer Zespołu Sprzedaży: 695-37-82, (...) i po
              krótkiej rozmowie wiedziałem wszystko to, co chciałem wiedzieć (...)

Kilka dni później porozumiałem się z kilkoma swoimi sąsiadami (w liczbie 3) i
              wybadawszy ich stosunek do posiadania w domu szybkiego łącza sporządziłem
              ulotkę dla reszty osiedla (...)

W międzyczasie (...) a następnie, po zbadaniu warunków technicznych
              otrzymaliśmy na okres ok. 2 tygodni łącze gratis do testów.

Minęły 2 tygodnie (...) i obecnie jest nas 9-ro (grono ma wzrosnąć do 10-12
              niebawem). Łącze jest symetryczne (256kbps) i po początkowych trudnościach z
              doborem anten sprawuje się wyśmienicie.

(...)

Pozdrawiam,
              Michał P. Lubiszewski

p.s. przepraszam za te skróty ale spieszę się na kolację.
    • Gość: marcomsc Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 62.233.197.* 02.09.03, 07:20
      podłączyliśmy już pierwszego klienta po radiu(odbiornik na balkonie)
      w bloku JW obok - koszt instalacji wyszedł ok. 450zł (odbiornik+antena)
      abonament - 40zł - 64kbps, 75zł-128kbps
      dj - marcomsc@wp.pl 781-45-79
    • Gość: bubu Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.120.* 16.09.03, 08:55
      Czy ktoś wie jacy operatorzy internetowi są na terenie Marek?
      • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 16.09.03, 10:25
        Gość portalu: bubu napisał(a):

> Czy ktoś wie jacy operatorzy internetowi są na terenie Marek?

Całe Marki pokrywa swym zasięgiem TelBank (z łącz tych korzysta np. AKA-NET).
        TelBank to rozwiązanie profesjonalne pod każdym względem: niezawodnie i
        nietanie.

Sferia (nadajnik na rondzie Babka, podobno miał być jakiś na Białołęce, ale nie
        znam szczegółów) dochodziła (badanie rok temu) do maksymalnie stacji benzynowej
        Petrochemii Płockiej na Piłsudskiego. Oferta internetowa nie jest jednak zbyt
        atrakcyjna (miało być 144kbps, a jest mniej).

Na granicy z Ząbkami powinien być zasięg sieci Crawley'a. Prawdopodobnie także
        na granicy z Zielonką (mają tam prawie 100% pokrycie terenu miasta!).

Pozdrawiam,
        Michał P. Lubiszewski
        • Gość: bubu Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.120.* 19.09.03, 16:15
          Widzę,że jest Pan bardzo dobrze zorientowany w sytuacji internetowej w mieście
          Marki.
          Czy jest coś godnego polecenia Pana zdaniem?
          Chodzi mi dokładnie o ulicę Dmowskiego.
          Pozdrawiam
          • Gość: MPL Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 195.136.50.* 21.09.03, 00:23
            Gość portalu: bubu napisał(a):

> Widzę,że jest Pan bardzo dobrze zorientowany w sytuacji internetowej w
            > mieście Marki.
            > Czy jest coś godnego polecenia Pana zdaniem?
            > Chodzi mi dokładnie o ulicę Dmowskiego.

Nie jestem w ogóle zorientowany. Przesiedzialem "w sieci" kilka godzin,
            zebrałem oferty (w międzyczasie robił to równolegle mój sąsiad) i poumawiałem
            się na wizje lokalne. Jeden jedyny oferent miał zasięg na naszym osiedlu i po
            przeanalizowaniu jego propozycji założyliśmy sieć. Nasza sieć działa już 4
            miesiąc i nie mogę się na nic poskarżyć.

Proponuję podzwonić, poumawiać się i wybrać...

Pozdrawiam,
            MPL
      • Gość: AKA-NET http://aka-net.webpark.pl IP: 195.136.50.* 16.09.03, 23:35
        Zapraszamy
    • Gość: karierowicz Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.03, 19:16
      Czy ja też mógł bym sie do was podłączyć.
      mieszkam w Strudze na ul.Legionowe

Ile bym musiał zapłacić?
      • Gość: beacik Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: 156.24.229.* 07.10.03, 10:44
        Struga ul. Akacjowa (odchodzi od Granicznej) niedaleko od p. Michała
        Lubiszewskiego - jaka jest możliwość podłączenia się do sieci.
        • Gość: Szopen Re: Alternatywa dla NEOSTRADY IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.10.03, 12:18
          Witam chcialem sie dowiedziec czy moglibyscie podloczyc takze mnie? Mieszka na
          Blokach w Markach Ulica Mieszka I .

Ja jade jeszcze na archaicznym SDI :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka