Dodaj do ulubionych

książka Allen Carr

31.07.08, 09:06
proszę o linka do książki jeśli ktoś posiada, bo gdzieś wyczytałam,
że jest dostępna...z góry dziękuje...
Obserwuj wątek
    • aga_lub_marcin Re: książka Allen Carr 31.07.08, 11:32
      rs122.rapidshare.com/files/51779078/Latwy.sposob.na.rzucenie.p
      alenia.pdf Ja znalazłam tu. Pozdrawiam,powodzenia.
      • gina1 Re: książka Allen Carr 31.07.08, 20:18
        wielkie dzięki!!!!
      • gina1 do aga 31.07.08, 20:21
        dużo czytała Twoich wcześniejszych postów i ciekawa jestem jak sobie
        teraz radzisz?
        • aga_lub_marcin Re: do aga 02.08.08, 06:06
          Jest rewelacyjnie!!! chyba weszłam w faze euforii:) Musialabym
          chyba na głowę upaść,żebym znów sięgnęła po ten syf.Nie
          zapomiałam,że paliłam, bo chyba się nie da po tylu latach nie
          myślećo tym wogóle, zwłaszcza kiedy widzi się wokół palaczy, ale tak
          jak już chyba pisałam- myśląc o paleniu nie czuję żadnego żalu,że
          nie palę-przeciwnie mysle ze to palacze mają czego mi zazdrościć,
          kiedy pomyślę o paleniu dziękuję Bogu,że nie muszę już tego robić .
          Życzę ci powodzenia ! Mam nadzieję,że i Tobie ta książka poustawia
          w głowie odpowiednie klapki! :)
          • gina1 Re: do aga 02.08.08, 08:17
            już poustawiała, zupełnie inaczej to wszystrko widzę i myślę, że to
            najlepsza droga, świetnie, że trafiłam tutaj i na książkę, w końcu
            przestałam mysleć, że coś tracę i nie użalam się nad sobą jak
            strasznie mi ciężko, bo wcale nie jest tak ciężko, wiele
            zrozumiałam...dzieki za wsparcie pozdrawiam...
            • aga_lub_marcin Re: do aga 02.08.08, 19:09
              Aha...Nie palę od 22 maja i już mam w puszce - skarbonce 511 zł. To
              sporo kasy. Tym bardziej że wrzucam i tak o 0,75 groszy mniej niż
              kosztują teraz papierosy które kiedyś paliłam.
              PS>Napisz od czasu do czasu jak się czujesz bez dymu. Pozdr ciepło.
              • gina1 Re: do aga 05.08.08, 18:56
                a najśmieszniejsze jest to, że ludzie mówiący, że chcą rzucić tak
                naprawdę tego nie chcą, bo jak mówię im o dużo łatwiejszym rzucaniu
                po przeczytaniu książki to nie chcą jej wcale dotknąc , nie wiem
                czego sie boją, nic nie ryzykują, ja żałuję tylko, że tak późno na
                nią trafiłam...całkowicie zmieniła moje podejście do fajek....cudnie
                jest bez dymka...pozdr
                • jagodaak Re: do aga 17.03.09, 14:21
                  ja rowniez przecyztalam ksiazke nie balam sie nie zastanawialam sie dostalam ja
                  w prezencie od siostry na nastepny dzien zaczelam czytac wczoraj ja skonczylam,
                  i od wczoraj nie pale!! jestem wolna i szczesliwa!!!!
                  polecam ksiazke kazdemu
      • aga.czyz Re: książka Allen Carr 28.07.18, 09:11
        Jestem w trakcie czytania tej książki. Pies zeżarł mi dwa ostatnie rozdziały 23 i 24 ☹️ Ktoś ma może do podesłania ? 😀 link z tego postu nie dziala
      • aga.czyz Re: książka Allen Carr 28.07.18, 13:38
        estem w trakcie czytania tej książki. Pies zeżarł mi dwa ostatnie rozdziały 23 i 24 ☹️ Ktoś ma może do podesłania ? 😀 link z tego postu nie dziala
        • koziorozka Re: książka Allen Carr 28.07.18, 19:41
          mam .pdf, ale bez numerowanych rozdziałów, tylko podtytuły.
          O to ci chodzi?
          drive.google.com/drive/folders/1Xs2yfbPplXNCQZ3nb5bsrfcSzhw6RN2v?usp=sharing
          • aga.czyz Re: książka Allen Carr 28.07.18, 20:09
            Czytam „jak skutecznie rzucić palenie dla kobiet, . Widzę ze się różni, ale ostatnie dwa rozdziały to instrukcje końcowe. Dziękuję, może jest to samo 😀
    • szaraga Re: książka Allen Carr 03.12.09, 10:41
      Łatwy sposób na rzucenie palenia
      Allen Carr - Łatwy sposób na rzucenie palenia
      rapidshare.com/files/315617336/Latwy_sposob_na_rzucenie_palenia.pdf
      rapidshare.com/files/315617337/latwy_sposob_na_rzucenie_palenia.rar
      Wszystkim palaczom, których nie udało mi się wyleczyć.
      Mam nadzieję, że to pomoże im się uwolnić.
      Oto nareszcie cudowne leczenie, na które czekali wszyscy palacze:
      • Natychmiastowe
      • Jednakowo skuteczne dla nałogowych palaczy
      • Bez skutków ubocznych odstawienia papierosów
      • Bez potrzeby użycia silnej woli
      • Bez terapii szokowej
      • Bez żadnych trików i sztuczek
      • Bez ryzyka przybrania na wadze
      • Trwale skuteczne
      Jeżeli jesteś palaczem, jedyne, co musisz zrobić, to przeczytać tę
      książkę. Jeżeli jesteś niepalącym, który ofiarowuje tę książkę
      ukochanej osobie, musisz ją przekonać, aby przeczytała tę książkę.
      Jeżeli nie potrafisz tego zrobić, przeczytaj sam tę książkę, a
      ostatni rozdział podpowie ci, jak dotrzeć do niej z tą wiadomością
      oraz jak uchronić twoje dzieci przed rozpoczęciem palenia. Nie daj
      się zwieść faktem, że one teraz tego nienawidzą. Wszystkie dzieci
      tak mają zanim popadną w uzależnienie.

Literatura uzupełniająca:
      rapidshare.com/files/204366601/Jak_rozstawac_sie_z_papierosami.pdf
      • vanilia_cz do szaragi 08.01.10, 12:59
        dziekuje, własnie dzieki temu ze dałes mi linka rzucam palenie:)
        • pani_kazia a ja 08.01.10, 22:23
          czytam 2gi raz i nadal kopcę...
          • vanilia_cz Re: a ja 10.01.10, 17:18
            ale dlaczego? widocznie jest pani w tych 5%
            • pani_kazia Re: a ja 11.01.10, 06:25
              vanilia_cz napisał:

> ale dlaczego? widocznie jest pani w tych 5%

Czuję się wyróżniona ;-).
              A tak naprawdę mam nadzieję, że nie dość skupiłam się na wykonaniu wszystkich
              zaleceń (niestety wszelkiego rodzaju hamerykańsko-psychologiczne sposoby na
              osiągniecie sukcesu wydają mi się zwykle infantylne, więc nie zrobiłam listy
              "osobistych przekonań") i popełniłam falstart. Dlatego czytam drugi raz (po
              przerwie) i mam nadzieję zmusić się do zrobienia krok po kroku wszystkiego co
              zalecane. Jeśli nie, to zbieram kasę na terapię w jego instytucie.
              .
              Ps. A jak Wam się czytało tę książkę? Ja momentami miałam (i mam mdłości) jak po
              raz setny czytałam tę samą myśl autora powtórzoną jeszcze w kilku kolejnych
              rozdziałach. Strasznie mnie denerwowało to masło maślane, ale rozumiem, że to
              element terapii :).
              • permanentne_7_niebo Re: a ja 03.11.10, 18:03
                a mi się super czytało.
      • pani_kazia Re: książka Allen Carr 11.01.10, 06:09
        Ta broszura nie może być lekturą uzupełniającą, bo jest całkowitym zaprzeczeniem
        tego co pisze w swojej publikacji Allen Carr.
        Pół książki udowadnia, że palenie nie jest "nawykiem", a w broszurze napisane
        jest całkiem odwrotnie. To samo z odmiennym poglądem autorów na "myślenie o
        paleniu", no i przede wszystkim na "silną wolę".
        Nie poleciłabym więc broszury czytelnikom Allena Carr'a.
        • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 13.01.10, 17:22
          wydrukowałam tą broszurke ale nie czytałam, szkoda mi czasu, skoro po książce i
          tak nie pale(dzis szósty dzień:)) i palic nie chce, tez denerwowało mnie
          powtarzanie kilku zdań przez cała książkę, ale są to zdania prawdziwe i pasujące
          do danego tematu. :) bo co nam daje palenie? ABSOLUTNIE NIC!
          • pani_kazia Re: książka Allen Carr 13.01.10, 20:38
            Gratuluję!
            Ja aktualnie robię wszystko, żeby nie kontynuować lektury ;-). Żart, nie mam
            czasu na czytanie ciągiem,a myślę, że 2gi raz powinnam przeczytać maksymalnie na
            3 razy, a nie po fragmencie.
            • mejdejka Re: książka Allen Carr 16.01.10, 17:20
              Jeżeli komuś nie chce się czytać lub woli posłuchać audiobooka
              zapraszam do swego chomika do folderu RZUĆ PALENIE
              zachomikuj Ja czytałam książkę a
              teraz słucham i powiem Wam, że chyba bardziej słuchanie mi bardziej służy,
              chociaż uwielbiam czytać i czytam wszystko co się da. Jednak ta metoda rzucania
              palenia wchodzi mi lepiej gdy słucham jej. Denerwują mnie też powtórki, ale
              chyba o to chodzi, by pewne kwestie wbić nam do głowy.
              • pani_kazia Re: książka Allen Carr 16.01.10, 19:03
                Super! Tyle, ze link jest do głównej, ale poszperam. Chyba słuchanie lepiej mi
                pójdzie, bo drugi raz czytając mam szczerze dość i końca nie widać.
                • pani_kazia Re: książka Allen Carr 16.01.10, 19:04
                  Eee, nie znajdę, bo mam konto darmowe.
                  • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 17.01.10, 00:09
                    a ja nadal nie pale juz 10dni :) i juz nie zapale :)
                    • mejdejka Re: książka Allen Carr 17.01.10, 13:25
                      Zachomukuj co chesz sobie

Oki, dzięki za info już powinno być oki. Proszę o potwierdzenie. A
                      ja lecę słuchać dalej ;)

pozdromejdejki
                      • pani_kazia Re: książka Allen Carr 17.01.10, 14:09
                        Dzięki!!
                        Zachomikowałam :).
                        • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 20.01.10, 21:25
                          kupiłam tą książkę i jeszcze jedną "jak skutecznie pozbyc sie zbednych
                          kilogramów" to znów DZIAŁA!
                          • pani_kazia Re: książka Allen Carr 27.01.10, 16:59
                            A ja słucham audio book'a od Mejdejki i beczę czasem ze śmiechu, choć i tak już
                            się przyzwyczaiłam (jestem jakoś w połowie).
                            Mejdejka to z automatu jest czytane nie? Jak usłyszałam ALLen CaRR w tej
                            właśnie wymowie, to myślałam, że padnę :D. Drugie moje ulubione, to "życia"
                            czytane tak [ży si aj ej] i papierosa [papieroesa]... a i jeszcze easy way
                            czytane [easy way] :D.
                            No, ale morduję to w kółko, bo liczę, że zadziała.
                            • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 27.01.10, 18:05
                              bez sensu takie "mordowanie" tego w kółko, przeciez to nie działa automatycznie,
                              pewnie skoro nie doszlu do ciebie argumenty z ksiazki to juz pewnie nie dojdą,
                              mimo wszystko zycze powodzenia. u mnie dzis 3 tygodnie jak nie palę :D
                              • pani_kazia Re: książka Allen Carr 27.01.10, 21:46
                                "W kółko" chyba zabrzmiało nie tak jak miało, a znaczyło tyle, że jak tylko mam
                                czas to to morduję, żeby przebrnąć do końca. Argumenty z książki to nawet i do
                                mnie trafiły,ale nie przyniosły pożądanego efektu. Czytałam wersję "dla kobiet",
                                a teraz słucham wersji "normalnej" i zobaczymy, czy wniesie coś "nowego" w moje
                                życie.
                                • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 28.01.10, 12:45
                                  ja w sumie zrobiłam odwrotnie, najpierw przeczytalam normalną po ktorej rzuciłam
                                  (wczoraj 3 tyg) a teraz czytam wersje dla kobiet i ta jakas taka nie
                                  przejawiająca do mnie. w sumie dziwne ze nie podzialala na ciebie trzeba było
                                  chociaz sprobowac. ja zapalając "ostatniego" papierosa nie do konca wierzylam
                                  chociaz bardzo tego chciałam zeby był on faktycznie ostatni! teraz po tym czasie
                                  wiem ze była to słuszna decyzja, nie mysle juz tak czesto o papierosie (choc nie
                                  ukrywam ze czasem przychodzi to na mysl ale nie mozna nawet tego porownac do
                                  rzucania przy metodzie silnej woli! sprobuj przeciez na prawde nie masz nic do
                                  stracenia, jesli nie teraz to kiedy? ja ciesze sie caly czas, od 3 tygodni ze
                                  udało mi sie przestac palic:) nigdy nie sadzilam ze bedzie taki tydzien w moim
                                  zyciu, a jednak był jeden, drugi , trzeci a teraz leci czwarty i jestem z tego
                                  powodu bardzo szczesliwa:) nie mam juz zadnej ciągoty do tego jedyne co to
                                  czasem przypomne sobie ze kiedys palilam ale nie tesknie za tym wrecz przeciwnie!
                                  • pani_kazia Re: książka Allen Carr 28.01.10, 14:36
                                    Serdecznie gartuluję Vanilio!
                                    Ja spróbowałam, ale jakoś tak wyszło, ze nie paliłam kilka godzin, a potem to
                                    się wydarzyło, tamto i zapaliłam, a potem to już wiadomo.
                                    Ta "normalna" książka jak na razie wydaje mi się sensowniejsza. Może się mylę,
                                    ale ta dla kobiet jakaś taka bardziej wodolejska mi się zdaje. No zobaczymy czy
                                    tym razem zadziała. Jak nie, to chwycę się chyba ostatniej deski ratunku i
                                    skorzystam z terapii w instytucie A.C..
                                    • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 28.01.10, 19:50
                                      szczerze mowiąc gdyby nie było książki, a ktos by mnie zapewnił ze to mi pomoze
                                      nie oszczedzalabym na kasie. widzialam ze sesja kosztuje tam 850zł. wg
                                      kalkulatora na bez-papierosa.pl zaoszczedziłam juz 177zł i nie wypalilam juz 435
                                      papierosow!
                                      • mejdejka Re: książka Allen Carr 29.01.10, 10:27
                                        Ja kiedyś jak rzuciłam palenie, liczyłam ile mogłabym już zapalić
                                        papierosów i jak doszłam do 1000 przestałam liczyć bo mi się
                                        odechciało palić i liczyć :) Ale te liczenie naprawdę mi pomagało i
                                        motywowało. Niestety wtedy przytyłam ponad 10kg nie zaoszczędziłam
                                        kasy, bo wydałam wszystkie zaoszczędzone pieniążki na jedzenie.
                                        Teraz nie porafię rzucić palenia bo ciągle się boję, że przytyje.
                                        Próbuje cały czas i nie udaje mi się bo ciągle wpadam w w drugi
                                        nałóg obżarstwa.

Czy ktoś z Was przytył po rzuceniu papierosów?
                                        Jakoś nie mogę nie umiem uwierzyć, że mogłoby mi się udać bez
                                        przytycia :(
                                        • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 29.01.10, 12:18
                                          przeczytałam DWIE KSIAZKI ALLENA CARRA, pierwsza "łatwy sposób na rzucenie
                                          palenia" - rzuciłam palenie, nie długo bedzie miesiąc, druga "jak skutecznie
                                          pozbyc sie zbednych kilogramow" - własnie mina tydzien i schudlam 2kg!
                                          • vanilia_cz Re: książka Allen Carr 06.02.10, 14:29
                                            i jak tam pani kaziu? rzuca? nie rzuca?
                                            • kosztelka Ja nie palę, ale mam dla Was książkę za darmo! 03.03.10, 18:11
                                              Nie palę papierosów, ale namawiam Was do rzucenia palenia
                                              i zaoszczędzenia w ten sposób na ciekawy wakacyjny wyjazd.
                                              Dla Was znalazłam na www.chomikuj.pl omawianą przez Was
                                              ksiązkę:
                                              chomikuj.pl/joannafashionfilm/e+Ksiazki/Allen+Carr+-+Prosty+a+Skuteczny+Sposob+Rzucenia+Papierosow
                                              • bajka202 Re: Ja nie palę, ale mam dla Was książkę za darmo 28.07.10, 10:21
                                                niestety pliki A. Carra na chomikuj.pl zostały usunięte lub
                                                zablokowane. Może ktoś z Was zdążył sobie pobrać? Bardzo proszę o
                                                przesłanie bajka202@gazeta.pl Będę bardzo wdzięczna i zobowiązana.
                      • permanentne_7_niebo Re: książka Allen Carr 03.11.10, 18:14
                        nie ma
                        Ducan jest...
                        • jola005 Re: książka Allen Carr 23.03.12, 14:58
                          Książkę można dostac w Empiku
                          teraz dostepna jest nowa ksiazka z plyta CD
                          www.empik.com/mozesz-rzucic-palenie-zrob-to-teraz-prosta-metoda-carr-allen,p1043819121,ksiazka-p
                          • fitti Re: książka Allen Carr 30.03.12, 13:10
                            Ja chcę rzucić ale boję się przytyć. W sumie jeśli nie będę jeść więcej to nie utyję, no ale co wtedy zrobić z rękoma???
    • zlooty81 Re: Ja nie palę, ale mam dla Was książkę za darmo 06.10.10, 12:08
      Ja już raz rzucałem palenie metodą silnej woli i po 1,5 roku zostałem znowu palaczem szkoda że wtedy nie miałem tej książki, dziś po jej przeczytaniu już trzy dni minęły bez żadnego stresu. Już chyba nie wypuszczę z rąk tego mam nadzieję zwycięstwa :)
    • bambboo Re: książka Allen Carr 06.02.13, 10:11
      Witam, Ja palilem od 10 lat i próbowałem rzucić wiele razy lecz bezskutecznie.
      Ale ostatnio udało mi sié pozbyć nałogu dzięki znakomitemu programowi.
      Ten program to nowa bardzo skuteczna metoda warunkowania skojarzonego,
      Serdecznie polecam i podaje link do strony z programem poniżej.

Powodzenia www.cotyrobisz.pl
    • bambboo Re: książka Allen Carr 04.04.13, 23:12
      Witam, Ja palilem od 10 lat i próbowałem rzucić wiele razy lecz bezskutecznie.
      Ale ostatnio udało mi sié pozbyć nałogu dzięki znakomitemu programowi.
      Ten program to nowa bardzo skuteczna metoda warunkowania skojarzonego,
      Serdecznie polecam i podaje link do strony z programem poniżej.
      Powodzenia

www.cotyrobisz.pl

Pozdrawiam
      Mario
    • bambboo Re: książka Allen Carr 29.03.14, 12:04
      Alan się umywa :)

www.achievers.com.pl/index.php/blog/item/palenie-zabija
    • natalia5007 Re: książka Allen Carr 09.07.15, 13:21
      Witajcie!!! Jeśli ktoś z Was podjął decyzje o rzuceniu palenia zapraszam do podania mi swojego emaila. 24.07 startuje bardzo ciekawe badanie dotyczące właśnie rzucenia palenia. 24.07 uzyskacie link z większą ilością informacji i jeżeli wyrazicie zgodę będzie już tego dnia mogli wziąć udział w 1 etapie badania (badanie jest 3 etapowe). Do tego czasu będziemy przesyłać Wam przypomnienia o badaniu. Nie czekaj!!! Może to właśnie to badanie pomoże Ci rzucić palenie. Piszcie pod postem swoje adresy bądź wysyłajcie je na adres: rzucpaleniebadanie@onet.pl
      (* adresy email służą jedynie w celu wysyłania linków, przypomnień i obliczania statystycznego wyników- pozostajesz wciąż anonimowy)
    • bezele61 Re: książka Allen Carr 20.05.18, 20:05
      gina1 za darmo pobierz. Pozdrawiam życzę sukcesu w rzuceniu :) docer.pl/doc/nv1cecn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka