19.11.07, 17:42
Zu lezy z okropnym kaszlem - zapalenie oskrzeli.
w przyszłym tygodniu miala brac udział w konkursie do ktorego
przygotowywuje sie od wakacji...
lezy w łozku i wyje, ze musi lezec...
pierwszy raz słysze zasmarkany glos..."moje piaaaniinkoooo"
jak sie nieco lepiej poczuje w srode pojdzie do Szkoly, ale boje sie
myslec, co bedzie jak nie wydobrzeje...
Obserwuj wątek
    • bb12 Re: choroby:( 19.11.07, 20:31
      Trzymam kciuki,żeby wyzdrowiała.Byłaby to wielka szkoda ,gdyby nie
      mogła wziąć udziału w konkursie.Kuruj więc najlepiej jak potrafisz.

• sylwia32 Re: choroby:( 19.11.07, 21:50
      życzymy szbkiego powrotu do zdrowia. napewno wszystko dobrze się skończy.
    • kasiask Re: choroby:( 20.11.07, 06:48
      Zdrowia życzę!
      A musi leżeć? Może stanie chociaż na chwilkę do swojego pianinka??
    • skarolina Re: choroby:( 21.11.07, 00:36
      Współczuję sad
      Pamiętam, jak rozpaczałam, jak ohydna grypa uniemożliwiła mi zagranie koncertu
      dyplomowego z orkiestrą studencką. Koncert był w sobotę, ja w poniedziałek po
      prostu padłam, w czwartek zwlokłam się nawet na próbę, ale byłam tak osłabiona,
      że nie dawałam rady ugrać jednej części koncertu, a co dopiero mówić o trzech.
      Mój profesor wybił mi z głowy pomysł grania, bo jednak egzamin dyplomowy na
      uczelni gra się raz, no, dwa, ale z orkiestrą najwyżej raz a ocena zostaje na
      całe życie.
      Zdrówka życzę, oby mała wyzdrowiała.
      • nann Re: choroby:( 21.11.07, 19:53
        Troche jej lepiej, dzieki za dobre slowa

dzisiaj zazadala dowiezienia na probe:
        tutaj malenka probka, w przyszly piatek konkurs, trzymajcie kciuki!
        dla przypomnienia, Zu ma 9 lat, 3 klasa fortepianu popoludniowej SM.
        przygotowuja sie do konkursu duetow fortepianowych

pl.youtube.com/watch?v=k552NcSB4t4
        • bb12 Re: choroby:( 21.11.07, 20:59
          O kciukach będę pamiętać!
          Zdrówka!
          • anisr Re: choroby:( 28.11.07, 21:45
            Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!I zdrówka zyczymy, daj znać koniecznie jak poszło
            • nann Re: choroby:( 30.11.07, 17:34
              anisr napisała:

> Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!I zdrówka zyczymy, daj znać
              koniecznie jak poszło

mamy wyroznienie !!!!!
              • bb12 Brawo! 30.11.07, 19:17
                Brawo!
                Gratulacje dla młodej pianistki.

Chciałabym kiedyś też się tak pochwalić osiągnięciem swojego dziecka.
                • anisr Re: Brawo! 30.11.07, 22:36
                  Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Swiętujecie pewnie, nie?Uściski dla małej, jest
                  niesamowita!!!!
                  • bb12 choroby 05.06.08, 22:14
                    Martwię się , bo z Kają coraz gorzej ostatnio i nie wiem w jakim
                    stanie będzie na 12 czerwca [egzamin].
                    Wczoraj zagrała popis, nawet ładnie, ale dzisiaj kaszle o wiele
                    więcej. Staram się nie panikować, zwiększam dawki leków...

• skarolina Re: choroby 07.06.08, 08:32
                      bb12 napisała:

> Martwię się , bo z Kają coraz gorzej ostatnio i nie wiem w jakim
                      > stanie będzie na 12 czerwca [egzamin].

Bb - i jak się czuje Kaja?
                      • bb12 Re: choroby 07.06.08, 22:50
                        Ustabilizowało się trochę. Sterydy i inne leki zwiększone na maxa.
                        Teraz liczę na poprawę.
                        Moment paniki miałam.
                        • ivovita Re: choroby 25.02.09, 13:57
                          Victoria znowu dostrczyła mi emocji. Od piątku na antybiotykach z okazji
                          bronchitu. W poniedziałek spuchła jej stopa pod dużym palcem od nogi.
                          Zemdlała... Pani doktor powiedziała, że opuchlizna to jakiś stan zapalny - dała
                          maść. Wieczorem pojawiły się czerwone podpuchnięte plamki na rękach i nogach.
                          Zawiozłam małą do szpitala , podejrzewając reakcję alergiczną na lek, nie
                          podałam już antybiotyku. W szpitalu wysypka wydawała się jakaś blada, więc
                          stwierdzono,że to pewnie po tej maści. O 1 w nocy Victoria zbudziła się z
                          płaczem - miała opuchniętą twarz i usta. Wezwałam pogotowie. Byłyśmy bardzo
                          wystraszone. Lekarz , który przyjechał podał sterydy i środek antyalergiczny i..
                          przepisał inny antybiotyk. Po jego wyjeżdzie małej spuchła jeszcze prawa
                          dłoń.Znowu pojawiła się wysypka. Nowego antybiotyku na szczęście nie kupiłam ,
                          nasz lekarz rodzinny stwierdził ,że jest z tej samej grupy co ten , który
                          uczulił.Opuchlizna z twarzy i ust na szczęście ustąpiła , ale niestety utrzymuje
                          się jeszcze na nodze i dłoni. Mam podawać przez 4 dni tabletki
                          antyalergiczne.Oczywiście o grze na instrumentach nie ma mowy.
                          Czy miałyście może już styczność z czymś takim? Jestem ciekawa jak długo ta
                          opuchlizna będzie sie utrzymywać .
                          • kasiask Re: choroby 25.02.09, 20:47
                            Z czymś takim sie nie spotkałam. Moja siostrzenica jak dostała
                            uczulenia na morele to cała spuchła równo, a nie tak wybiórczo. Mam
                            nadizeję, zę po tych lekach dojdzie do siebie. Pozdrawiam i zdrowia
                            życzę!!
                          • tijgertje Re: choroby 26.02.09, 15:56

wspolczuje. Nie spotkalam sie z czyms takim. Moj syn kiedys spchl po
                            leach, (jezyk , usta, gardlo) strachu sie najadlam strasznie, ale
                            opuchlizna ustapila po antyhistaminach. Jesli uczulil antybiotyk,
                            ktory utrzymuje sie w organizmie dosc dlugo, to mysle, ze moze to
                            potrwac kolo tygodnia, moze ciut dluzej nawet. Przy opuchliznie
                            mozna podawac dosc mocne (wieksze od dopuszczalnych w ulotce) dawki
                            lekow przeciwalergicznych, ale musi o tym zdecydowac lekarz.
                            Opuchlizna twarzy jest bardzo niebezpieczna, bo jesli zaatakuje
                            tchawice, to dziecko moze sie udusic. Zachowaj ulotke leku ktory
                            uczulil, zapamietaj substancje aktywne (penicylina albo pochodne?),
                            bo jesli mala dostanie kiedys cos o podobnycm skladzzei to
                            prawdopodobnie reakcja bedzie znacznie ostrzejsza. zglos to u
                            lekarza domowego, przypilnuj wpisania w karcie dziecka u wszystkich
                            leczacych ja lekarzy (rowniez u dentysty) i w szkole. Mam nadzieje,
                            ze dziewczynak szybko wyszdrowieje i obejdzie si bez kolejnych
                            sensacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka