Dodaj do ulubionych

Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdzie?

20.04.11, 10:39
Prawdopodobnie wyjedziemy w wakacje na 3 tygodnie do Londynu, chciałabym wykorzystać ten okres i oprócz zwiedzania zapisać dzieci - 8 i 11 lat - na kurs. Traktuję go jako uzupełnienie lekcji szkolnych i pierwsze praktyczne wykorzystanie języka
Czy znacie jakąś godną polecenia szkołę, organizującą kursy dla dzieci, na różnych poziomach zaawansowania?
Obserwuj wątek
    • joa66 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 11:19
      Na stronie British Council są linki do akredytowanych szkół językowych.

Nie wiem ile godzin przewidujesz na naukę dzieci, ale jeżeli sporo, to wzięłabym pod uwagę jeszcze inną opcję. Coś w rodzaju półkolonii lub warsztatów wakacyjnych dla dzieci "tubylczych". Nie byłaby to nauka sensu stricte, tylko kilkugodzinne przebywanie wśród angielskojęzycznych rówieśników. Mój syn był na czymś takim i było super.
      • tygrysek11111 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 12:49
        Chętnie zapisałbym dzieci na tego typu półkolonie / warsztaty. Gdzie był Twój syn? Jak można zorganizować taki wyjazd?
        • joa66 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 13:22
          Najlepiej w wyszukiwarkę wpisać "summer camps" nazwę miasta w , którym zamierzacie mieszkać i rok np 2011.

Syn był na takich "półkoloniach" kiedy miał 12 lat, koszt 5 dniowych zajęć w godzinach (o ile dobrze pamiętam) 9.00-15.30 był chyba 130 lub 140 euro. Zajęcia to budowanie stron interenetowych, zrobienie filmu (scenariusz i filmowanie) , zajęcia sportowe.

Był też na jednorazowach warsztatach w centrum kultury dla dzieci, ale tematyki już nie pamiętam.

p.s. był z kolegą i było mu raźniej - jeden z miejscowych chłopców przedrzeźniał ich akcent, na szczęście inny przemiły chłopiec nauczył ich jak się odgryzać po angielsku. wink
          • joa66 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 13:25
            p.s. oczywiście mieszkali ze mną u przyjaciół , więc nie byli zdani na łaskę obych ludzi.
            • formelka1 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 13:30
              Zadzwoń w Polsce do szkoły Berlitz, oni też organizują takie kursy.
              pzdr,
              fj
          • ola33333 Re: joa66 29.07.15, 16:41
            a wrzucilabys jakiegos linka do takiego centrum kultury co organizuje jednorazowe warsztaty?
            bo nie wiem za bardzo jakie halso wpisac do googla...

Dziekuje bardzo z gory..
        • joa66 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 14:08
          Prosto z wyszukiwarki Londyn smile

www.campbeaumont.co.uk/daycamps/download/CB_Day_Camps_Brochure.pdf
          www.campbeaumont.co.uk/daycamps/dates-and-prices.asp
          Nie miałam czasu czytać całości, ale mniej więcej to miałam na myśli.
    • coronella Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 20.04.11, 13:57
      a gdzie będziesz mieszkać?
      To też jest wazne, nie chcesz chyba wozić dzieci przez całe miasto.

Szkół jest mnóóóstwo!!! z pewnością na miejscu coś znajdziesz.
      Ja chodziłam do Richmond Adult i Community Center, super szkoła, polecam, ale to Richmond i okolice.
    • hanyah Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 21.04.11, 10:16
      Dzięki dziewczyny za wszystkie namiary na szkoły, będzie mi łatwiej się zdecydować. Będziemy mieszkać u znajomych, więc dzieci będą pod moją opieką poza zajęciami, czas wolny wykorzystany na zwiedzanie.
      Summer camps i dom kultury to bardzo fajny pomysł, tak sobie główkuję, kiedy spróbować. Moje dzieci po nauce tylko w szkole specjalnie nie mówią po angielsku (starsze w klasie 4,młodsze w 1, język od przedszkola w wymiarze średnio 3-4 godz/tydzień + w domu trochę TV w języku), znają słówka i struktury gramatyczne - te ostatnie poznają w tempie raczej powolnym, taj jak wprowadza podręcznik. Chyba na razie za wcześnie na tego typu doświadczenie, może podczas pierwszego pobytu zrobimy kurs, a summer camps udałoby się podczas kolejnego.

Napiszcie, z jaką znajomością języka Wy i Wasze dzieci startowaliście na kursach w Anglii, jak długi i intensywne były te kursy i jakie efekty? Wiadomo, że i dłużej i intensywnej tym lepiej, ale finansowo nie zawsze wszystko da się zorganizować ...
      • joa66 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 21.04.11, 13:25
        Mój syn miał 12 lat kiedy był na summer camp , uczył się wcześniej angielskiego w szkole 5 h w tyg od piewrszej klasy (ale wiadomo, że na początku to bardziej zabawa) . Jego angielski bierny (rozumienie) był całkiem dobry, czynny - gorszy, bo on z tych co nie lubił mówić kiedy nie miał pewności, że mówi dobrze. Opiekunów i nauczycieli rozumiał doskonale, inne dzieci -kiepsko. Dlatego fajnie , że był z kolegą, bo było mu raźniej.

Na rekonesans fajny jest jednorazowy warsztat - "nasz" trwał 2-3 godziny (to były jakieś doświaczenia fizyczne.

W zeszłym roku, już jako 15 latek był na normalnym kursie , z zamieszkaniem w campusie. Po przyjeździe zakwalifikowali go do grupy na poziomie początkowym B2. W sumie bardzo fajnie, ale:

-specjalnie załatwiałam nie obóz z Polski, bo chciałam, żeby zmieszał się z rówieśnikami ze świata w szkole. Na miejscu okazało się, że prawie wszystkie nastolatki przyjechały w towarzystwie kolegów i koleżanek i po lekcjach nikt nie mówił po angielsku tylko po francusku, włosku, hiszpańsku. W sumie naturalne, bo jak jedziesz z przyjaciółką to raczej nie rozmawiasz z nią w obcym języku na stołówce.

Ale w sumie było warto, bo wzrosła i motywacja i językowa pewność siebie. Sam materiał do opanowania bez wyjazdu z Polski smile
      • olena.s Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 21.04.11, 14:40
        Wiesz, nie mam doświadczenia kursowo-kampowego, ale ogólnie optymistycznie powiem ci tak: moje dziecko w wieku lat pięciu z polskiego przedszkola (helen doron od roku, czyli zero umiejętności komunikowania się) trafiła do anglojęzycznej SZKOŁY. Mi włos stał dęba z przerażenia, ale nie było wyjścia, bo tu jest inny system i tyle.
        Dziecko nie przeżyło wielkiej traumy. Za to błyskawicznie nauczyło się komunikować. Poprawnie, niepoprawnie, ale się rozgadała. Już po jakichś 3-4 tygodniach w szkole coś tam zaczęła rozumieć i mówić. A przecież o to chyba ci idzie, żeby zaczęły mówić i rozumieć... Ja bym do tego podeszła raczej kampowo, czyli przez zanurzenie dziecka w języku rówieśników.
    • adrian9010 Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 06.06.18, 14:51
      dla dzieci polecam kurs multimedialny przez internet podstawy, pisownia - naukaslowek.pl
    • km.m Re: Kurs angielskiego dla dzieci w Londynie - gdz 07.06.18, 12:48
      Wątek stary ale może ma ktoś doświadczenia. Zastanawiam się nad wyjazdem dziecia lat, w przyszłym roku. Opcja jedziemy razem dziecko do południa na zajęciach a potem robimy coś razem byłaby fajna. Trochę się obawiam samodzielnego wyjazdu dziecka do szkoły językowej a i ceny spore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka