20.06.11, 09:51
Powiedzcie mi proszę, jakie w Waszych szkołach są praktyki przyznawania nagród dzieciom na koniec roku szkolnego w klasach I-III SP. Czy nagrody są dla każdego dziecka, dla wybranych, czy dzieci dokładnie znają system nagradzania, itp.?
Obserwuj wątek
    • magnolia1973 Re: Nagrody 20.06.11, 10:07
      I klasa, SP - nagroda książkowa dla każdego dziecka. Tak IMO powinno być w tych młodszych klasach. Inna sprawa, że naprawdę każde zasługuje. smile
      Tylko, że rodzice za tę nagrodę muszą sami zapłacić.
      • magnolia1973 Re: Nagrody 20.06.11, 10:09
        Aha, moje dziecko nic nie wie póki co o żadnych nagrodach. Będzie mieć niespodziankę.
    • messalina2.dwa Re: Nagrody 20.06.11, 11:27
      W klasach I-III SP dzieci zwykle dostają książki. Starsze roczniki również sprzęt sportowy. Nagrody są dla wszystkich uczniów i najczęściej dobierane są indywidualnie pod każde dziecko np. moje dostanie w tym roku przewodnik po kraju, do którego wybieramy się na wakacje.
      Za wybitne sukcesy w konkursach klasowych, szkolnych itp. RR kupuje też planszowe gry edukacyjne.
      Dzieci od pierwszej klasy znają system nagradzania.
    • dorry Re: Nagrody 20.06.11, 12:38
      Mąż tak opisał przebieg rozmowy w tej sprawie na zebraniu.
      Pani: czy kupujemy dzieciom nagrody?
      Rodzice; tak! koniecznie!
      Pani: to proszę aby ktoś się tym zajął, bo ja w tym roku nie będę miała czasu.
      Rodzice: Eeeee.... i cisza.
      Nagród więc nie będzie.
    • mama_misi Re: Nagrody 20.06.11, 17:16
      U nas w klasach I i II, wszystkie dzieci dostają świadectwo + dyplom. Dodatkowo rodzice najlepszych dzieci dostają listy gratulacyjne.
      Na zakończenie III klasy, wszystkie dzieci dostają książki kupowane przez RR.
      • iin-ess Re: Nagrody 21.06.11, 09:05
        Dokladnie to się okaże jutro, lae córka mowiła, ze pani mówiła, że nie wszystcy uczniowie z jej klasy zdadza z nagroda. najlepsi uczniowie maja dostać dyplom na apelu, a reszta swiadectwo w klasie. jakos tak.
    • mama_kotula Re: Nagrody 21.06.11, 09:07
      U nas nagrody przyznawane są każdemu dziecku za różne osiągnięcia.
    • agni71 Re: Nagrody 21.06.11, 09:29
      U nas są świadectwa z wyróżnieniem + nagroda ksiązkowa są wręczane "najlepszym" uczniom na uroczystej akademii. Wyróżnienia te dostają uczniowie z BDB wynikami w nauce i BDB zachowaniem. I tak uczeń wybitnie zdolny, ale przeszkadzający na lekcjach tego wyróżnienia nie dostanie, niestety.

Pózniej jest spotkanie w klasach i tu każde dziecko dostaje nagrodę (zazwyczaj jest to książka)+ dyplomy dla dzieci, które nie były wyróżnione na akademii (w tych dyplomach jest wyszczególnione za co - np. za największe postępy w czytaniu, za zajmowanie wysokich miejsc w konkursach itp.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka