mama-ola 22.01.13, 14:06 Zadanie 18 z zestawu T5: www.zskorzenna.ayz.pl/tkgrkk.php?strona=kgrkkT5 Chyba zabrakło jakiegoś warunku w poleceniu, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: zadanie z Kangurka 22.01.13, 14:12 Nie, czemu? Chyba że takiego łopatologicznego: w dolnym rzędzie liczby po prostu są. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: zadanie z Kangurka 22.01.13, 14:16 Przetestowałam zadanie na swojej drugoklasistce, trzasnęła między jednym moim postem a drugim, otrzymując tylko polecenie: "rozwiąż zadanie 18, tu ci przerysowałam obrazek." Odpowiedz Link Zgłoś
1ewok Re: zadanie z Kangurka 22.01.13, 14:24 Wg. mnie jest ok. W miejscu ? powinno być 12. Idziesz od środka, tam gdzie 8. Piramida wygląda tak (boldem wyliczone dane): 27 12 15 - 8 7 - 3 5 2 Wykonane operacje: 8 - 3 = 5 5 + 2 = 7 8 + 7 = 15 27 - 15 = 12 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: zadanie z Kangurka 22.01.13, 14:29 A faktycznie, gapa ze mnie Mam dziś 38 st., na usprawiedliwienie dodam Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola problemów z piramidami ciąg dalszy 22.01.13, 14:46 Tym razem, nie kangur, tylko ta ksiązka: siedmiorog.pl/k966_jestem_mistrzem_matematyki_ Tam jest takie okienko "zajrzyj do środka", to zajrzałam i na stronie 45 zobaczyłam piramidę. Wychodzi mi, że są dwa rozwiązania. W dolnym rzędzie mamy 48, a powyżej 32. W związku z czym w puste pole obok 48 można wpisać albo 80, albo 16. Na koniec dochodzi się do wyniku 2 lub 12. A może znów się mylę, gorączka na tym samym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: problemów z piramidami ciąg dalszy 22.01.13, 15:09 Tak mi wyszło: pokazywarka.pl/79dyu1/ Odpowiedz Link Zgłoś
trzywjednym Re: problemów z piramidami ciąg dalszy 22.01.13, 15:51 u nas akurat ferie zimowe, więc też wykorzystałam córkę do testów, niech ćwiczy nie wiedziałam o tej kangurkowej stronie, dodam małej do ulubionych. I życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: zadanie z Kangurka 23.01.13, 08:45 mama-ola napisała: > Zadanie 18 z zestawu T5: > rel="nofollow">www.zskorzenna.ayz.pl/tkgrkk.php?strona=kgrkkT5 > > Chyba zabrakło jakiegoś warunku w poleceniu, jak myślicie? widze że z odpowiedzią już mnie ubiegli dodam tylko żeby uważać na ta strone bo czasem podaje złe odpowiedzi i w rezultacie zle nalicza punkty . Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: zadanie z Kangurka 23.01.13, 10:40 > uważać na ta strone > bo czasem podaje złe odpowiedzi i w rezultacie zle nalicza punkty . Coś w tym jest. Zrobiłam cały test, powinnam dostać maks. 72 pkt., a dostałam... 85. Odpowiedz Link Zgłoś
jotde3 Re: zadanie z Kangurka 23.01.13, 10:55 mama-ola napisała: > > uważać na ta strone > > bo czasem podaje złe odpowiedzi i w rezultacie zle nalicza punkty . > > Coś w tym jest. Zrobiłam cały test, powinnam dostać maks. 72 pkt., a dostałam.. > . 85. wziełaś pod uwage punkty początkowe ? w "kangórku" w testach z lat ubiegłych ( nie w przygotowawczych bo do nich łatwo było o rozwiązania dołączone do pliku w kilku zdadaniach coś poplątali na stronie i jako prawidłowa odpowiedż podana jest niewłaściwa .sądze że w twoim teście maks to 90 pkt i jedno z zadań za 4 pkt jest z niewłaściwą odpowiedzią lub Ty sie pomyliłaś , daje tak 50/50 Odpowiedz Link Zgłoś