mnb0 01.05.13, 14:21 Jakie biurka maja Wasze dzieci? Wklejcie jakies fotki. A moze biurko w ogole nie jest potrzebne i wystarcza kuchenny stol? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
melancho_lia Re: Biurko 01.05.13, 15:15 Mój syn ma takie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3411243,2,4,DSC02006.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3411241,2,2,DSC02004.html pokój mały, więc cięzko fotkę zrobić całości. Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Biurko 01.05.13, 22:43 www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90214308/#/40180042 na dwie Odpowiedz Link Zgłoś
valtho Re: Biurko 02.05.13, 08:20 Moje dziecko ma takie jak w linku poniżej. Kupione jak miała 6 lat. Odrabia lekcję przy biurku od pierwszych prac domowych, bo to uczy moim zdaniem porządku - siada w ciszy i spokoju i odrabia. Dla rodzicow koncepcja na poczatku malo wygodna, jak trzeba siedziec z dzieckiem. studiopetito.pl/media/catalog/product/cache/1/image/600x600/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/3/2/322711-open.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
beatazet Re: Biurko 03.05.13, 16:27 U nas w kuchni nie ma stołu. Stół jest w dużym pokoju , ale że pokój otwarty na przedpokój i kuchnię więc odpada jako miejsce kameralne ciche i odpowiednie do skupienia. Sama nie nie umiem pracować w hałasie więc dzieci też tak uczę. W pokoju biurko , długie ( bo rysowanie i zabawy najczęściej dwie siostry), ale wąskie ( z uwagi na rozmiary pokoju). Jako odpowiedni własny kat do wykonywania takich zadań. Podczas odrabiana lekcji drzwi pokoju przymyka się , aby młodsza siostra i dźwięki z domu nie przeszkadzały. Jeśli jest bałagan na biurku ( a bywa dość często) , trzeba sprzątnąć. W swoim królestwie też trzeba utrzymywać względny ład aby łatwiej było co nieco znaleźć. Matka w kuchni tez czasem sprząta aby posiłek zrobić Wszystko więc zależy od przyzwyczajanie domowników i możliwości lokalowych. Ja jestem za biurkiem jako miejscem odpowiednim do nauki i odrabiana lekcji ( również dlatego, że wszystkie przybory w zasięgu ręki). Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Biurko 02.05.13, 09:16 Moje dzieci praktycznie nigdy nie odrabialy lekcji na swoich biurkach, moze jakies pojedyncze momenty.. zwykle lezy na nich tyle dobra wszelakiego, ze na zeszyty nie ma juz miejsca. Uczenie porzadku nie pomaga, bo to ich krolestwo. I tyle rzeczy wokol rozprasza.. U nas od odrabiania lekcji jest albo kuchenny stol, albo stol w osobnym pokoju, goscinnym, gdzie zabawki nie maja prawa wstepu i nic nie rozprasza. Biurko to bardziej element wystroju wnetrza, niz miejsce pracy Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Biurko 03.05.13, 14:51 Miałam napisać kropka w kropkę to samo co Mruwa9, ale nie będę się powtarzać Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Biurko 09.05.13, 08:10 tak samo j/w.... jesli jest potrzeba odrabia na moim łóżku, na podłodze( wykładzina)..a zwykle wogóle bo szybko robi w szkole. i dziwie sie ,ze rodzic zmusza do odrabiania przy biurku...co tam ni e jest:...a to komp, co zaraz chce włąćzyć i inne pokusy...jak tu sie skupic. chyba powinno byc to male biurko rozkladane. wtedy zawsze puste bedzie i postawic je mozna gdzie akurat miejce odp. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia-mama-jasia Re: Biurko 02.05.13, 18:55 Mój syn ma ikeowski blat /120x60cm/, który z jednej strony opiera się na 2 nogach, a z drugiej na komodzie z szufladami - wszystko by ikea. Odrabia lekcje zawsze przy biurku, jak potrzebuje czegoś, to przychodzę do niego, ale siedzieć z dzieckiem nie trzeba, więc luzik - biurko ma być wygodne dla dziecia, nie dla rodzica Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Biurko 02.05.13, 21:51 Mój ma takie: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3363166,2,1,zdjcie.html To zwykły stół z ikea, sprzedają go w komplecie z krzesłami. sosnowy, pomalowany na biało. Krzesło ważniejsze od biurka Odpowiedz Link Zgłoś
olga727 Re: Biurko 03.05.13, 12:55 aga_sama napisała: > Mój ma takie: > fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3363166,2,1,zdjcie.html > To zwykły stół z ikea, sprzedają go w komplecie z krzesłami. sosnowy, pomalowan > y na biało. > Krzesło ważniejsze od biurka A ile kosztuje samo Takie krzesło ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: Biurko 03.05.13, 21:31 Krzesło kupione na brytyjskim amazonie kosztowało 60 funtów już z przesyłką do pl. Raz na jakiś czas pojawiają się przeceny + darmowa wysyłka. W polsce około 400 zł na allegro. Nazywa się danchair i jest rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
ese1 Re: Biurko 03.05.13, 16:40 corka ma zestaw z Ikea, ogolnie jestem zadowolona, jest duwo miejsca do pracy i balaganu dla syna zastanawiamy sie nad lozkiem kombinowanym z biurkiem, poniewaz uparl sie na lozko pietrowe (osobiscie chcialam zakupic w Ikei taki sam zestaw jak dla corki), no ale niech bedzie. Nie taki sam produkt jak na obrazku, ale w podobny desen tiny.pl/h848k Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Biurko 03.05.13, 19:31 Ma takie ale często pracuje gdzie indziej, przy stole w kuchni albo w dużym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
an.16 Re: Biurko 06.05.13, 09:56 Mój syn dopiero w 6 klasie (i to sporadycznie) zaczął odrabiac lekcje przy biurku. Miał je "od zawsze" i nawt niezabałaganione, ale jakoś ... nie mógł. Nadal więcej książek i zaszytów jest w przedpokoju niz w jego pokoju. W klasach 1-3 wystarczyła kieszeń w fotelu samochodowym I nie ma to nic wspólnego z pilnowaniem go przy lekcjach, bo tego nigdy nie praktykowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Biurko 06.05.13, 11:54 Blat na 4 regulowanych nogach z IKEA. Ma w głębokim poważaniu. Leży na nim olbrzymie mnóstwo różnych rzeczy, powiązanych ze szkołą chyba tym, że zwykle są z papieru. Lekcje odrabiane są przy stole jadalnym (jeśli ja pilnuję), albo na podłodze. Na szczęście najczęściej mimo wszystko odrabia lekcje na świetlicy, w swojej ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: Biurko 09.05.13, 07:57 Hehe, dlaczego kiepskim? Stół kuchenny najczęściej jest prawie pusty i mama go ładnie przetarła, i jeszcze się kręci gdzieś w pobliżu. A biuro trzeba posprzątać z rysunków, lego, szkolnego śmiecia, zgniłej kanapki z plecaka, zeszytów, co się pokończyły, i podręczników od innych przedmiotów. I laptopa przesunąć na łóżko. Biurko trzeba mieć, to idealne miejsce do trzymania tego badziewia, a lekcje się odrabia przy kuchennym stole Odpowiedz Link Zgłoś
annes67 Re: Biurko 09.05.13, 08:20 tak, pamietam, najpowazniejsze prace n a studia robilam w kuchni, tam jest najbardziej rasowy stół, czyli tez duzo miejsca...i mał ci rozprasza ( stółwiadomo w kuchni jest zawsze czysty i pusty). Odpowiedz Link Zgłoś
gertruda.k Re: Biurko 10.05.13, 09:04 Moje dzieciaki mają biurka kettlera z regulowanym nachyleniem blatu i regulowaną wysokością. Lekcje odrabiają leżąc na podłodze!lub w innych dziwnych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Biurko 12.05.13, 17:17 Moje dzieci mają biurka z Ikea, odrabiają lekcje przy nich, w swoich pokojach. Potrafią sami utrzymać porządek i w pokojach i na biurku. Ja też mam swoje biurko w sypialni, też przy nim lubię pracować. Kuchennego stołu nie mam wcale, jest wielki stół w jadalni, ale tam zawsze coś się dzieje, ktoś przychodzi, jadalnia jest otwarta na ogród i ogólnie jest gwarno. Pokoje mają na piętrze, zdecydowanie jest tam ciszej. Młodsze dziecię ma blat pod łóżkiem piętrowym z Ikea, starsze ma biurko Galant rogowe. Odpowiedz Link Zgłoś