09.01.14, 09:46
Czy możecie polecić komiksy warte przeczytania dla 9-cio latki. Córce bardzo podobała się seria Jonek, Jonka i Kleks. Może macie jakieś fajne tytuły.
Obserwuj wątek
    • jan.huzariusz Re: Komiksy 09.01.14, 09:55
      W tym samym klimacie są "Kajko i Kokosz" oraz seria "Tytus, Romek i Atomek".

jAnek

------------------------------
      www.cowarto.eu
    • mama-ola Re: Komiksy 09.01.14, 11:46
      Mój syn się zaczytywał w Kaczorach. Jest tego bardzo dużo. Podoba mu się w nich humor. Przeczytał ich już kilkadziesiąt. Mamy znajomego, który również jest ich fanem. Może i dziewczynce przypadną do gustu.
    • ewa_mama_jasia Re: Komiksy 09.01.14, 11:56
      A to jeszcze wydają komiksy o Kleksie?
      • nevada_r Re: Komiksy 09.01.14, 12:21
        Od jakiegoś czasu wychodzą reedycje starych albumów, np:
        www.egmont.pl/pl/komiksy/katalog/go:komiks:630:1/art99.html
        Wydaje mi się, że planowane jest wznowienie wszystkich Kleksów [dopiero wydano 5 albo 6 albumów].
        • patko1 Re: Komiksy 06.10.14, 22:33
          Jakiś czas temu wpadła mi w ręce seria komików Chicanos. Jestem mile zaskoczony, szukałem w internecie jakiś informacji na ten temat (btw. tu spoko tekst na blogspocie niezłych sztuk o chicanos niezlesztuki.blogspot.com/2014/10/chicanos-czyli-ambitnych-wydawnictw.html ) ale coś nie jest tego zbyt dużo. w każdym razie bardzo polecam. Polecam również poczytać wcześniej o sytuacji społeczno-politycznej aby mieć pełny obraz sytuacji smile)
    • nevada_r Re: Komiksy 09.01.14, 12:18
      Wszystkie Kaczory Donaldy.

Jeżeli lubi Kleksy, to można tez kupić wydanie zbiorcze "Kubusia Piekielnego", narysowane przez tę samą autorkę - Szarlotę Pawel:
      www.komiks.gildia.pl/komiksy/kubus-piekielny/3
    • ga-ti Re: Komiksy 09.01.14, 20:40
      Mój 9 latek zaczytał się w Tytusie Romku i Atomku. Jakoś tak przez przypadek kupiliśmy którąś księgę i przeczytał w jeden wieczór, zakupiliśmy kilka innych wink
      W przypadku mego syna to sukces, bo czytanie nie jest jego ulubionym zajęciem, niestety.
    • paszczakowna1 Re: Komiksy 09.01.14, 21:48
      Ostatnio Asterixa wznawiają.
      • pasik Re: Komiksy 10.01.14, 00:03
        asterixy..wiele części do kupienia na allegro i innych
    • grzalka Re: Komiksy 11.01.14, 12:05
      Mój 9-latek czyta Tytusa, Kajka i Kokosza, Tymka i Mistrza, Garfielda, Asteriksa. Poza tym jak się dziecku podobają komiksy to spodoba się tez Dziennik Cwaniaczka i Zapiski Luzaka
      • rolly_mo Re: Komiksy 13.01.14, 10:01
        Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Na pewno skorzystam.
    • monique_alt Re: Komiksy 17.01.14, 09:09
      Polecam też komiks "Hilda i Troll".
      • rolly_mo Re: Komiksy 20.01.14, 08:48
        "Zapiski luzaka" strzał w 10. Córa czyta juz II część. Pierwsza połknęła w 2 dni. Polecam.
        • greenwitch Re: Komiksy 21.01.14, 20:11
          Wydawnictwo DeAgostini wydało piękny zestaw kilkudziesięciu komiksów - Bajki Disneya m.in , Król Lew, Piękna i Bestia, Śpiąca Królewna itp. Mój syn zna je na pamięć - czyta je od 5 roku życia, ma 8 i wciąż chętnie do nich wraca. Polecam!
    • froobek Re: Komiksy 14.10.14, 18:04
      Rysiek i Krolik
    • kanna Re: Komiksy 14.10.14, 22:31
      U nas w bibliotece publicznej jest cała półka, albo i dwiesmile Sprawdźcie w waszej.
    • silje78 Re: Komiksy 19.10.14, 15:15
      u nas przerobione (7 latka) kajko i kokosz, kajtek i koko (nie podobały się), asterixy, kleks i tytus (tu mniej się podobał, ale myślę, że jest za mała na nie), bardzo lubi komiksy baranowskiego choć humor momentami wydawał się jej abstrakcyjny, nie do końca go rozumiała. garfielda bardzo lubi, ale dlatego, że to kot. donaldy tez wszystkie zaliczone.
      polecam jeszcze przygody tintina, titeuf (trochę o dorastaniu, ale chłopca), bob i bill, cała seria ekspedycja, wyspa skarbów.
      u nas córka uwielbia star wars ale to mała psychofanka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka