Dodaj do ulubionych

Serial dla 8latki

29.09.16, 20:11
Podpowiedzcie prosze co oglądać moze 8 latka? Tv oglądamy sporadycznie, nie przejawiała zainteresowania. Teraz chce czasami popatrzeć a nie ma na co. Na bajki za duża, lubi fimy przyrodnicze, puszczam czasem z nagrania. Moze jakiś serial na ncplus znacie, mogłaby
Nagrać i puszczać w miarę potrzeb, albo cos na DVD?
Obserwuj wątek
    • lifecolor Re: Serial dla 8latki 29.09.16, 20:52
      Może ze starszych seriali? Dziewczyna i chłopak czyli heca na 14 fajerek-dostępne w necie wszystkie odcinki czy Magiczne drzewo
      • lifecolor Re: Serial dla 8latki 29.09.16, 20:54
        To drugie na tvp vod, jest tez tam seria Przyjaciele lasu skoro lubi przyrodę to może się jej spodobać
    • magdalenka79k Re: Serial dla 8latki 30.09.16, 08:24
      Może stare seriale z naszych czasów: Siedem życzeń, Przygrywka, może seriale na podstawie książek Lindgren. A z przyrodniczych polecam bardzo Saga prastarej puszczy leci na jedynce rano chyba w środę ostatnio moi oglądali i na youtube są odcinki.
    • makurokurosek Re: Serial dla 8latki 30.09.16, 09:02
      Młoda w tym wieku oglądała
      - Jankę
      - Dziewczyna i Chłopak
      - violette
      oraz bajki
      - było sobie życie
      -byli sobie odkrywcy

Teraz ma 11 lat i bajki jak najbardziej ogląda czy to miszkę i maszkę, czy złote miasta nie mówiąc już o bajkach ghibli .
      Nie rób z dzieciaka starej baby
    • an.16 Re: Serial dla 8latki 30.09.16, 14:52
      Nieśmiertelna iCarli? Syn oglądał b. chętnie, a młodsza o 7 lat córka chętnie przejęła pałeczkę. Bella i Buldogi? (piłkarze, nie psy). Pingwiny z Madagaskaru? Coś tam jeszcze, ale nie znam tytułów... , w każdym razie nie Violetta, bo tej córka szczerze nie znosiła. Nie odpowiadał jej wątek melodramatycznywink Dlaczego chcecie "ubrać" dzisiejsze dziecko w bajki z innej epoki?
    • tawananna Re: Serial dla 8latki 01.10.16, 01:45
      Stare polskie (i polsko-zagraniczne) seriale przygodowe dla dzieci i młodzieży: Tajemnica Sagali, Gwiezdny Pirat, Tajna misja, Dwa światy, W krainie władcy smoków, Trzy szalone zera. Dzieci rozwiązujące zagadki, tropiące przestępstwa, odbywające misje, odkrywające sekrety.
      Do znalezienia, z tego, co pokazuje mi Google, na YouTube, a może i na VOD TVP.

Tajna misja co prawda od strony technologicznej się zestarzała (pamiętam efekt "wow", kiedy patrzyłam na dzieci używające super-hiper-ultra zaawansowanych technicznie komunikatorów (wideokonferencja ;P). wink
    • yamilca197 Re: Serial dla 8latki 01.10.16, 09:19
      Mako Mermaids i H2O
    • tol8 Re: Serial dla 8latki 01.10.16, 17:06
      Powodzenia Charlie
      Pełna chata
      Janka
    • yoomee Re: Serial dla 8latki 14.04.17, 08:02
      Miraculous. Biedronka i czarny kot.
    • lucy-luka Re: Serial dla 8latki 14.04.17, 20:35
      8 latka za duża na bajki? świat się kończy uncertain
      Jeżeli lubi przyrodnicze to polecam Polsat Nature, bardzo dużo fajnych programów. Mam 7 latka zakochanego w przyrodzie i ten kanał oglądałby non stop.
      • koza_w_rajtuzach Re: Serial dla 8latki 16.04.17, 07:27
        > 8 latka za duża na bajki? świat się kończy

Mój syn w tym samym wieku też już bajkami niezainteresowany.
        Jak mu coś włączam, to marudzi, że to dla maluchów i nie chce tego oglądać. Od biedy obejrzy ze starszą siostrą Pokemony, ale szczerze jest średnio zainteresowany.

Seriali nie ogląda, córka też nigdy nie oglądała, wiec tu nie doradzę. Lubi filmy (jego ulubiony to "Alicja po drugiej stronie lustra").
        • mama_kotula Re: Serial dla 8latki 16.04.17, 12:38
          Bo chyba zależy jakie "bajki" się włącza, myślę. Koleżanka kiedys mówiła, że jej dzieci w ogóle nie chcą bajek oglądać, a przecież mają nielimitowany dostęp do kanału z bajkami! po uściśleniu się okazało, ze dzieci latek 8 i 9, a ten nielimitowany kanał to mini mini wink.
          • ga-ti Re: Serial dla 8latki 16.04.17, 22:19
            No właśnie wink Moja 9 latka ogłąda bajki, ba nawet 12 latek ogląda a i my czasem rodzinnie lubimy pooglądać.
            Lubią długometrażowe, lubią kreskówki o gwiezdnych wojnach, o smokach, córka jakieś Barbi, czy lego friends. Wspomianą biedronkę i czarnego kota też.
            A i młoda czasem z młodszą siostrą bardziej dziecinne obejrzy bez problemu.
            • mama_kotula Re: Serial dla 8latki 17.04.17, 22:01
              Ja mam 14-latka, który ogląda z siostrą kucypony, wiesz tongue_out.
          • koza_w_rajtuzach Re: Serial dla 8latki 18.04.17, 06:15
            Nie no, wiadomo, że nie chodzi mi o takie bajki jak na mini mini wink.
            Syn w zasadzie lubi tylko bajki długometrażowe, tzw. filmy animowane.
    • kanna Re: Serial dla 8latki 14.04.17, 22:21
      Moja zakochały się w Arabelli.
    • gopio1 Re: Serial dla 8latki 24.04.17, 18:15
      Moje w tym wieku oglądały to co ja w ich wieku wink
      - Arabella
      - Siedem życzeń
      - Dziewczyna i chłopak
      - Było sobie życie/człowiek/odkrywcy
      z nowszych:
      - Magiczne drzewo

Gdy były ciut starsze:
      - Siódme niebo