dorotakatarzyna 24.01.05, 22:40 Na szczęście jest tak chuda, że jeszcze długo nie będzie na nią rozmiaru Jak myślicie, od jakiego wieku można pozwolić córce na noszenie tego typu bielizny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aszar.kari Re: Siedmiolatka marzy o stringach 25.01.05, 03:09 A w czym problem? Chce, niech nosi - nie rozumiem dylematu Pozdrawiam, Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
mag-ia1 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 25.01.05, 09:23 raz zalozy i jej przejdzie,pozdr.:0) Odpowiedz Link Zgłoś
chwojka Re: Siedmiolatka marzy o stringach 25.01.05, 13:50 Zakazany owoc zawsze kusi najbardziej. Pozwól, spowszednieją i stracą na atrakcyjności.A tak na marginesie uważam,że nie ma nic złego w noszeniu stringów jeżeli się nimi nie epatuje w miejscach publicznych /co niestety czyni wiele pań o niekoniecznie atrakcyjnych figurach/.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hondzia Re: Siedmiolatka marzy o stringach 26.01.05, 08:49 moja 7latka też marzyła i dostała..dostałam takie,co są idealne na jej chudziutki tyłek..rzadko je zakłada,ale jest dumna,ze je ma w swojej szufladzie Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: Siedmiolatka marzy o stringach 26.01.05, 11:20 Moja corka zażyczyła sobie mieć takie gatki w wieku 7-8 lat. Kupiłam, a co mi tam. Założyła raz i 2 dni jęczała, że boli ją tyłek. Leżą w szufladzie do dziś. Już nie chce stringów nosić. Kup, co Ci zależy? Odpowiedz Link Zgłoś
archiwald4 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 26.01.05, 13:01 u mnie jest to samo zawsze jak założy to jęczy, ze ja pupa boli a że są czarne nazwała je majtkami na czarna godzinę, tzn. zakłada je tylko wtedy, gdy juz nie ma innej czystej pary w szufladzie, a dla mnie to alarmowy dzwonek, że na gwałt trzeba robic pranie Odpowiedz Link Zgłoś
wwww_wwww Re: Siedmiolatka marzy o stringach 27.01.05, 18:22 dorotakatarzyna napisała: > Na szczęście jest tak chuda, że jeszcze długo nie będzie na nią rozmiaru > Jak myślicie, od jakiego wieku można pozwolić córce na noszenie tego typu > bielizny? Od 18 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 27.01.05, 19:43 Nasze dzieci (10 i 12 lat) od dawna nosza to, na co maja ochote - w granicach naszych mozliwosci finasowych i wymagan klimatycznych. Czemu mialabym ingerowac w to, jaka nosza bielizne? Szanuje ich rozsadek i zdolnosc wyboru, sama nosze wylacznie stringi, dlaczego mialabym zapraniac coreczce. Odpowiedz Link Zgłoś
gerttta Re: Siedmiolatka marzy o stringach 27.01.05, 20:25 Zaszokowałaś mnie, myślałam że takie problemy to wieku 14 lat! Może najpierw sobie kupie, żeby wypróbować, zanim córka poprosi! Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Siedmiolatka marzy o stringach 28.01.05, 09:36 Moja 8-letnia corka nawet nie wie co to stringi. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 04.02.05, 00:04 Sporo się swego czasu o tym pisało - że niehigieniczne, że sprzyjają infekcjom, że młode dziewczęta nie powinny nosić itd. To było kilka lat temu, gdy stringi się upowszechniły na rynku. Pamiętam, że nawet moja mama podsunęła mi artykuł, żebym dała sobie spokój z tym "dziadostwem" W szkole mojej najmłodszej siostry było zebranie w sprawie stringów (gimnazjum), gdzie dyrektorka przekazała rodzicom, iż nie życzy sobie, by jej uczennice w tak młodym wieku pokazywały pupy, że to niepotrzebnie rozbudza seksualność dziewcząt, że chłopcy siedzący za nimi w ławkach zamiast na tablicę patrzą na trójkąciki wystające znad pasków spodni itd. Wiem, że moja siostra stringi nosiła w weekendy i po szkole Moja córa niedługo skończy 7 lat, z takim pomysłem jeszcze nie wyskoczyła. Sądzę, że mąż nie pozwoliłby jej na tego typu bieliznę, gdyż uważa ją za seksowną (na mnie uwielbia i chyba bałby się, żeby młoda nie wzbudzała w kimś niezdrowych emocji. Tak myślę, ale go zapytam, temat mnie zaintrygował pozdrówki lidka Odpowiedz Link Zgłoś
agaewa Re: Siedmiolatka marzy o stringach 04.02.05, 11:34 Siedmiolatka i stringi??? W życiu! Po co? To są majtki, które mają podniecać facetów... Wytlumaczylabym córce, że to są majtki dla pań, ale nie malych dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
archi_joa Re: Siedmiolatka marzy o stringach 07.02.05, 21:51 po pierwsze zastanów się, po co są stringi...po to by rozbudzać fantazję...seksualną siedmiolatka w stringach to absurd!!! ona nie wie jeszcze o co chodzi w tych "grach" damsko-męskich - Ty już wiesz...a Twoje maleństwo powinno poczekać z tą zalotnością conajmniej do nastoletniego wieku, tak do 12-13 lat Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: Siedmiolatka marzy o stringach 08.02.05, 08:52 Dla mnie stringi są po to, żeby się normalne majtki nieapetycznie nie odznaczały pod obcisłymi spodniami... Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 08.02.05, 18:33 Zastanawia mnie skad 7-latka w ogole wie co to sa stringi??? Moja corka ma lat 11 i nie mysle, ze wie co to jest. Ja, owszem, mam takowe ale nie paraduje z golym tylkiem przed dzieckiem. Majtki u mojej corki nie odnaczaja sie pod spodniami,poniewaz nie nosi obcislych spodni. A nawet jesliby sie odznaczaly, to co w tym zlego???? To nie powiniem byc problem 7-letniego dziecka. Ludzie, zastanowcie sie, sami stwarzacie sobie problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
aszar.kari Re: Siedmiolatka marzy o stringach 08.02.05, 18:58 monhann2 napisała: > Zastanawia mnie skad 7-latka w ogole wie co to sa stringi??? > Moja corka ma lat 11 i nie mysle, ze wie co to jest. Ja, owszem, mam takowe ale > > nie paraduje z golym tylkiem przed dzieckiem. Majtki u mojej corki nie > odnaczaja sie pod spodniami,poniewaz nie nosi obcislych spodni. A nawet jesliby > > sie odznaczaly, to co w tym zlego???? To nie powiniem byc problem 7-letniego > dziecka. Ludzie, zastanowcie sie, sami stwarzacie sobie problemy! Nie chce sie czepiac ale tak pytam z prostej ciekawosci - nie chodzisz z corka po zakupy? Do sklepow z ubraniami, z bielizna? Dziewczynka nie widuje wystaw, magazynow z moda, moze nawet jakichs reklam w TV? Nie pomaga Ci przy robieniu prania, skladaniu rzeczy w szafie? To nie jest jakas wiedza tajemna - swiadomosc, ze istnieja stringi W wieku lat 7 (a coz dopiero 11!) juz sie ma co najmniej 2-3 wielkie milosci na cale zycie za soba ;D i kwestia majtek odciskajacych sie pod spodniami bywa zasadnicza - jezeli Twoja corka tego z Toba nie dyskutuje to jeszcze wcale nie znaczy, ze nie jest to wazne Demonizowanie kawalka bielizny i czynienie z niego owocu zakazanego to tez fajny sposob na rozbudzanie zainteresowan i potrzeb. Sa "wojny", w ktorych warto powalczyc - osobiscie uwazam, ze o stringi nie warto. Natomiast zgadzam sie w zupelnosci z dyrekcja jakiejs opisanej powyzej szkoly, ze bielizna wystajaca znad paska spodni (wszystko jedno, czy stringi, czy barchanowe gacie) jest nieestetyczna i nieelegancka wiec corki trzeba uczyc zeby sie umialy elegancko i estetycznie ubierac. A marzenia dzieciom warto spelniac Aszar Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 08.02.05, 22:17 aszar.kari napisała: > Nie chce sie czepiac ale tak pytam z prostej ciekawosci - nie chodzisz z corka > po zakupy? Do sklepow z ubraniami, z bielizna? Dziewczynka nie widuje wystaw, > magazynow z moda, moze nawet jakichs reklam w TV? Nie pomaga Ci przy robieniu > prania, skladaniu rzeczy w szafie? To nie jest jakas wiedza tajemna - > swiadomosc, ze istnieja stringi W wieku lat 7 (a coz dopiero 11!) juz sie ma > > co najmniej 2-3 wielkie milosci na cale zycie za soba ;D i kwestia majtek > odciskajacych sie pod spodniami bywa zasadnicza - jezeli Twoja corka tego z > Toba nie dyskutuje to jeszcze wcale nie znaczy, ze nie jest to wazne > Demonizowanie kawalka bielizny i czynienie z niego owocu zakazanego to tez > fajny sposob na rozbudzanie zainteresowan i potrzeb. Sa "wojny", w ktorych > warto powalczyc - osobiscie uwazam, ze o stringi nie warto. Natomiast zgadzam > sie w zupelnosci z dyrekcja jakiejs opisanej powyzej szkoly, ze bielizna > wystajaca znad paska spodni (wszystko jedno, czy stringi, czy barchanowe gacie) > > jest nieestetyczna i nieelegancka wiec corki trzeba uczyc zeby sie umialy > elegancko i estetycznie ubierac. > A marzenia dzieciom warto spelniac > Aszar Aszar, nie jest to w naszym domu temat zakazany ani nie jest tym bardziej wiedza tajemna. Dziecko po prostu nie jest takimi sprawami zainteresowane. Jesli mialaby zyczenie takowe posiadac to zostaloby jej wytlumaczone, ze takiego rodzaju bielizna nie jest odpowiednia dla dziewczynki w jej wieku. Poza tym jak daleko siegam pamiecia nie przypominam sobie akurat reklam telewizyjnych promujacych stringi. Ani tym bardziej wystaw sklepowych. Piszesz o marzeniach? No coz, tak sie sklada ze moja corka ma innego rodzaju marzenia niz posiadanie stringow. Zreszta posiadanie przez dziecka marzen nie jest rownoznaczne z ich spelnieniem przez rodzica. Co np jesli dziecko chcialoby przekluc pepek, ufarbowac wlosy czy zrobic makijaz??? Uwazam, ze kazdy wiek ma swoje prawa i taki problem nie pasuje mi niestety do 7-letniej dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: Siedmiolatka marzy o stringach 08.02.05, 23:39 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nie sądziłam, że będzie ich aż tyle. Chciałam tylko wiedzieć, co sądzicie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
hondzia Re: Siedmiolatka marzy o stringach 09.02.05, 12:21 zaskoczyło mnie ze uwazacie stringi jako rzecz tylko do pobudzania fantazji erotycznych u facetów ciekawe dla mnie to poprostu normalna bielizna i ubieram ją dla własnej wygody,a nie meskich fantazji wbrew pozorom mezczyzni nie zawsze uwazaja stringi jako fetysz Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Siedmiolatka marzy o stringach 09.02.05, 20:15 To ja też się dołączę do dyskusji o "majtkach". Zgadzam się z poprzedniczką, że to zwykła bielizna, której ja na dodatek nie noszę, bo nie lubię (za to mam całą gamę koronkowych "spodenek" i to jest dla mnie sexy). A teraz do tematu głównego, Czy jak córka poprosi o stanik to też jej nie kupisz??? A tym się dopiero chłopcy nastoletni fascynują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monhann2 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 09.02.05, 22:08 mynia_pynia napisała: Czy jak córka poprosi o stanik to też jej nie > kupisz??? No wiesz, bardzo niestosowne porownanie, uwazam. Przeciez stanik stanikowi nierowny, tak jak majtki majtkom. Jesli corka poprosi o stanik np z puszkiem, lub tzw bardotke, to na pewno w tym wieku nie dostanie. Jesli jednak poprosi o zwykly stanik, ktory sluzy podtrzymaniu rosnacego biustu i zapobiega jego opadaniu - na pewno go dostanie, bo jest to koniecznosc. Podobnie jak konieczne jest noszenie majtek, ale zwyklych a nie stringow. Nie zgadzam sie, ze stringi to 'zwykla bielizna'. Odpowiedz Link Zgłoś
lideczka_27 Re: Siedmiolatka marzy o stringach 09.02.05, 22:28 Wiecie co... Nie jestem przeciwniczką stringów, sama mam ich dużo, szortów podobnież... Ale mam też siedmiolatkę w domu. I po prostu nie wyobrażam jej sobie w stringach. Dziś patrzyłam jak czesała swoje Barbie, potem przebrała lalkę - bobasa, poukładała swoje karteczki w segregatorze i krzyknęła: maaaaamo!!!! Czy leci już bajkaaaaaa?????? ))))))) (po bajce chodzi spać). Dla mnie to dzieciuch, po prostu A co do tego czy stringi bielizną erotyczną są czy nie są... zależy, jak do tego podchodzimy... Dla mnie jest to jakby nie było - skrawek materiału jedynie, który odsłania niemal całą pupę. Myślę, że na takie gatki młoda ma jeszcze czas. Acha, mąż zapytał: zwariowałaś????? To dziecko przecież, chcesz, żeby jej się w głowie przewróciło???? )) Nasza młoda płoni się, gdy w bajce "Piękna i Bestia" ta ostatnia całuję piękną, więc jest na etapie „pączkowym” i na razie chyba mam spokój z tego typu dylematami Odpowiedz Link Zgłoś