Gość: Anka IP: *.geo.uw.edu.pl 03.07.02, 12:41 Poszukuje wszelkich informacji na temat "planowania" płci dziecka. O wszystkich czynnikach od jedzenia do faz ksiezyca. Moze ktos tez sie w to bawil i ma "sprawdzone metody")). dzieki Anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mamusia Re: płeć dziecka IP: *.proxy.aol.com 03.07.02, 13:22 z checia sie podlacze do tego watku - jestesmy w fazie planowania. tylko nie mozemy sie dogadac w co celujemy - on w chlopca ja w dziewczynke. jak na razie mam lekka przewage w wiedzy - wiem, ze rzecz zalezy od momentu cyklu, w ktorym dziecko zostalo poczete. ale ciagle zapominam czy chlopiec w trakcie jajeczkowania a dziewczynka tuz przed - czy na odwrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: płeć dziecka IP: 213.134.132.* 03.07.02, 14:11 Gość portalu: mamusia napisał(a): > z checia sie podlacze do tego watku - jestesmy w fazie planowania. > tylko nie mozemy sie dogadac w co celujemy - on w chlopca ja w dziewczynke. > jak na razie mam lekka przewage w wiedzy - wiem, ze rzecz zalezy od momentu > cyklu, w ktorym dziecko zostalo poczete. ale ciagle zapominam czy chlopiec w > trakcie jajeczkowania a dziewczynka tuz przed - czy na odwrot. Chyba masz racje (z tego co pamietam) plemniki zenskie sa bardziej wytrwale, wiec moga sobie troche "poczekac" natomiast meskie sa slabsze ale bardziej ruchliwe i predzej dotra do "celu". Podobno ma jeszcze wplyw faza ksiezyca i pozycja (w tym przypadku juz nie ksiezyca) ale jaki to juz zupelnie nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: płeć dziecka IP: *.proxy.aol.com 03.07.02, 14:25 pozycja pewnie o tyle, ze im krotsza/prostsza droga do przebycia tym czesciej wygrywa "szybszy" chlopaczek a nie "wytrwala" dziewczynka. wobec tego pozycja "od tylu" bylaby najbardziej meska - zaleca sie ja rowniez przy klopotach z zajsciem, zeby te plemniczki juz naprawde zadnych przeszkod nie musialy pokonywac. przy stosunku z kobiecym orgazmem powstaje wiecej chlopcow, bo oprocz wrodzonej szybkosci maja jeszcze poslizg. bez oragzmu musza sie plemniczki mozolnie przedzierac i wygrywaja dziewczynki. a co do ksiezyca to czekam na podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Canon Re: płeć dziecka, mamusia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.07.02, 14:27 No to super . Oznacza to ze jakakolwiek metoda bedzie u was skuteczna w 100%. Reszta metod to niestety tylko czysta teoria i przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: płeć dziecka IP: *.geo.uw.edu.pl 04.07.02, 13:20 To ponownie ja. W portalu na stronie www.bajbus.pl jest pare slow o zaleznosci plci od cyklu (juz wspominane) i chinska metoda. Poczytajcie. Moze ktos jeszcze cos wie pozdr Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: płeć dziecka IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 04.07.02, 14:04 wpisz sobie w wyszukiwarkę ciąża, wyskoczy Ci pare ciekawych stron i tam znajdziesz wiele informacji m.in. o płci dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kizia-mizia Re: płeć dziecka 15.07.02, 06:29 mojemu mężowi i mnie zależało na tym aby po prostu mieć dziecko i postępowalismy zgodnie z zaleceniami p. Wisłockiej. Metoda termiczna w naszym przypadku się sprawdziła,a mianowicie ,że w dniu owulacji jest bardzo duże prawdopodobieństwo na poczęcie chłopca , a po- na dziewczynkę. Zachęcam do lektury 'Sztuka kochania' nie tylko tego jednego rozdziału ale całej ksiązki. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarna Re: płeć dziecka IP: 10.10.41.* 18.07.02, 10:34 kizia-mizia napisała: zgodnie z > zaleceniami p. Wisłockiej. Metoda termiczna w naszym przypadku się sprawdziła, > a mianowicie ,że w > dniu owulacji jest bardzo duże prawdopodobieństwo na poczęcie chłopca , a po- n > a dziewczynkę. Witam U mnie po owulacji. Mam syna pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kora Re: płeć dziecka IP: 212.244.106.* 15.07.02, 15:24 A ja posiadam książkę pt: "Zaplanuj płeć swojego dziecka" tylko nie pamiętam autora; coś na S. Jeszcze nie sprawdziłam skuteczniości Jeszce nie skośczyłam czytać ale metoda wymaga ok 5 miesięcy przygotowań wczesniej Jeżeli jesteś zainteresowana to sprawdzę w domu autora kora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYTRYNKA Re: płeć dziecka IP: *.kalisz.mm.pl 24.07.02, 19:50 BARDZO CIEKAWY ARTYKUŁ NA TEN TEMAT UKAZAŁ SIĘ W GAZECIE MAMA I DZIECKO( jeszcze jest w kioskach). GENERALNIE NA "CHŁOPCA": TRZEBA JEŚĆ POMIDORY, OGÓRKI KISZ., KALAFIORA, POKRAMY, W KTÓRYCH DOMINUJE SÓD I POTAS. NATOMIAST NA "DZIEWCZYNKĘ" TAM GDZIE JEST NAJWIECEJ WAPNIA. jEŻELI NIE DOSTANIESZ TEJ GAZETY DAJ ZNAĆ A WTEDY ODPISZĘ BARDZIEJ KONKRETNIE. POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś