Dodaj do ulubionych

sen w foteliku samochodowym

IP: *.proxy.aol.com 05.07.02, 16:22
moja mala ma juz najwiekszy fotelik - taki nie zamontowany na stale tylko
przypinany razem z nia pasami. to cos ma wprawdzie oparcie z "uszami" ale mimo
to glowina jej okropnie zwisa i sie kiwa jak zasnie. co gorsze czasem ta glowa
pociagnie ja cala - przy tak powolnym ruchu pasy nie reaguja hamujaco i cale
dziecko zwisa luzno, niestety zsuwa sie wtedy rowniez pas z ramienia i cala
rzecz traci sens. dodam, ze kupilam rolke-poduszke do zakladania wokol szyi ale
ta niewiele zmienia, choc taki jest podobno jej sens. macie jakies pomysly.
moja mala zwyczajowo po wycieczkach, basenie, w trakcie dluzszych jazd zasypia
i zaczyna sie zatrzymywanie i poprawianie jej. jest jeszcze mozliwosc
zamontowania fotelika na przednim siedzeniu i odchylenie tegoz do pozycji
pollezacej - fotelik sie dostosuje, i wylaczy oczywiscie air bag. ale wolalabym
tego uniknac
Obserwuj wątek
    • Gość: Doki Re: sen w foteliku samochodowym IP: 195.13.26.* 05.07.02, 16:26
      Siedzenia w naszym aucie rozkladaja sie, tak gdzies do 60 stopni liczac od
      poziomu, a fotelik razem z siedzeniem. Jak mala przysypia, rozkladamy na
      pollezaco i jest niezle.
      Przyznam, ze takze pod tym katem kupowalismy i samochod, i fotelik.
    • Gość: Ola Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.07.02, 16:37
      Podejrzewam ze dziecko jest jeszcze za male do jazdy na przednim siedzeniu.
      Nawet z wylaczonym air bag nie jest to zbyt bezpieczne. Moze powinnas kupic
      mniejsze siedzonko dla niej a to zostawic na pozniej , bo ta sytuacja nie jest
      rzeczywiscie bezpieczna.
      • Gość: inka Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.07.02, 22:47
        Wożenie dziecka w JAKIMKOLWIEK wieku na siedzeniu koło kierowcy budzi w ogóle
        we mnie zdecydowany lęk!
        Czy małe czy duże - jest to chyba najbardziej niebezpieczne miejsce w
        samochodzie! Często kierowca wychodzi bez szwanku a pasażer - u Bozi...
        Dlatego choć mówi się o przewożeniu dzieci małych tyłem na przednim fotelu -
        nigdy bym tego nie robiła. Ja wiem że poprawienie czegoś dziecku jak się jedzie
        samemu itd. ale i tak budzi to we mnie zdecydowany opór.
      • Gość: mamusia Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 13:28
        oczywiscie mialam mniejszy fotelik !!!! tylko babon ma za dlugie kulasy i nie
        ma co z nimi zrobic w tamtym ukladzie. poza tym mloda dama pokochala sukienki
        i ich stan po wyjsciu ze sredniego fotelika (zapiecie w kroku)byl zalosny wink)))
        UWAGA ! to byl zart.
    • Gość: Astra Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.ima.pl 05.07.02, 18:08
      Moje dziecko miało fotelik Bebeconfort który miał regulacje do "kąta
      rozwartego",ponadto wewnątrz przy głowie były dodatkowe zagłówki przytrzymujące
      głowę, i wierz mi - doskonale się sprawdzał. zresztą jezdzi w nim do dzisiaj
      tylko na siedzisku a więc w sumie fotelik służy nam i jej 6 rok.Polecam.
      • Gość: mamusia Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 13:31
        kiedy moj fotelik Concord Lift tez sie odchyla do tylu - niestety nasze tylne
        siedzenia nie sad((((
        stalo sie, samochod jest jaki jest.
        ale piszcie, piszcie - moze cos jeszcze musze dokupic ? poprawic etc ?
        jedziemy na urlop do chorwacji.
        • Gość: Doki Re: sen w foteliku samochodowym IP: 195.13.26.* 06.07.02, 14:56
          A moze stolik zakladany na fotelik? Chroni przed wypadnieciem, no i dziecko
          moze gdzies polozyc swoj sprzet do zabawy w czasie jazdy. Mam w aucie stoliki w
          oparciu przednich foteli, tak na podobienstwo stolikow w samolotach i mala
          lubi, zeby ja przesunac do przodu, zeby mogla sobie rysowac.
          • Gość: mamusia Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 21:23
            dobra mysl - natychmiast sprawdzam czy do mojego fotelika sa takie stoliki.
            dzieki !
            jak tam kolory u twojej malej ? - moja mala zaczela sie jakac (fizjologiczne
            jakanie sie malych dzieci). czasem jaka sie bardzo, czasem prawie w ogole - ale
            wtedy jest malomowna. aha ! nie jaka sie po "kuleczkach" wink))))))))
            • Gość: Doki Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.turboline.skynet.be 06.07.02, 22:07
              Na pytanie "jaki to kolor?" odpowiada pierwsza sylaba: "zie?" i czeka. Chytrus,
              probuje wywnioskowac z naszej miny, czy zgadla. Na pytanie "welke kleur is
              het?" odpowiada bez pudla. Tak przepada jezyk polski.
    • Gość: Ania Re: sen w foteliku samochodowym IP: 217.153.35.* 06.07.02, 18:27
      My mamy fotelik Chicco (model Shuttle). Ma on taki sprytny system, że rozkłada
      się do leżenia, przy czym nie trzeba rozkładać fotela w samochodzie. I śpiąca
      dzidzia ma wygodnie smile

Pozdrawiam,

Ania
      • Gość: mamusia Re: sen w foteliku samochodowym IP: *.proxy.aol.com 06.07.02, 21:26
        KURA ! wink))) tak starannie szukalam tego fotelika a chicco mi sie nie rzucil
        w oczy. a wszystkie inne "najwieksze" foteliki do pozycji spalniczej sie nie
        przesuwaja, chyba, ze z calym siedzeniem samochodowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka