oltynka1 21.09.05, 12:24 Doradźcie proszę jakie menu na kinderbal dla dzieci 6-7 letnich. pozdrawiam i z góry dziękuję Ola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maminia9 Re: Kinderbal - menu 21.09.05, 12:37 Cześć. My w takich okolicznościach robimy * tosty, * owocowe szaszłyczki, *kanapeczki tematyczne (ostatnio pomagałam mojej siostrze zorgazinować urodziny siostrzenicy i hasłem przewodnim była biedronka) np. biedroneczki, kwiatuszki, motylki, samochody, zwierzaki domowe. * ciasteczka, które sami wcześniej pieczemy i dekorujemy * gofry * babeczki na słodko lub słono * napoleonki z budyniu i krakersów Jeżeli to ma być kinderbal, na którym dzieci mają się najeść to mogą być też zapiekanki lub pieczywko czosnkowe z serem - pycha Można też zrobić naleśniki i wyciąć foremkami gwiazdki, serduszka.Posypane cukrem pudrem. U nas cieszą się też uznaniem parówki nadziewane serem. Do tego na słodko rodzynki (zwykłe bez czekolady, orzechy laskowe lub włoskie też bez dodatków. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_piet Re: Kinderbal - menu 21.09.05, 13:21 Nigdy nie planowalam jedzenia na kinderbalu, wiec nie robilam nic szczegolnego, kupowalam duzo owocow, duzo sokow, troche rozmaitych ciasteczek, paluszkow z sola i sezamem, odrobine czegos czekoladowego i to co mialam w domu: np. ser zolty pokrojony w paski, koltlety rowniez pokrojone, ulozone w kolorowe wzorki z ogorkiem i papryka. Takie rzeczy, ktore daja sie wziac w raczke, i nie wymagaja siedzenia przy jedzeniu. Bez drobnych twardych cukierkow, groszkow i orzeszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
alex05012000 Re: Kinderbal - menu 21.09.05, 13:36 u nas też nie ma żadnego specjalnego menu tylko: paluszki, krakersy, ciasteczka słodkie 2-3 rodzaje, małe kanapki z szynką, chrupki - nie chipsy!, mandarynki i małe jabłuszka (to styczeń, więc owoców jest mniej i drogie), woda i soki do picia, no i oczywiście tort (zrobiony przez babcię. w zeszłym roku dzieci były tak zajęte zabawą że wcale dużo nie jadły, ale tort wszystkim smakował... czekoladki malutkie i cukierki były jako nagrody w konkursach... Odpowiedz Link Zgłoś
oltynka1 Re: Kinderbal - menu 21.09.05, 19:00 Dziekuję bardzo za rady napewno skorzystamy Ola Odpowiedz Link Zgłoś