Gość: ella IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 13:28 czym Waszym zdaniem zlikwidować zajady u 3-letniego dziecka, jak sobie poradziłyście z takim problemem,no i jak zapobiegać? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: zajady u dziecka IP: 10.31.10.* 29.10.02, 13:54 zajady to często brak wit.B, w każdym razie u mnie pozytywnie skutkowało podawanie B compleks Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: zajady u dziecka 29.10.02, 14:37 Jeśli te zajady mają białawy nalot, a do tego taki nalot występuje w jamie ustnej, to może być grzybica, powstała np. na skutek kuracji antybiotykiem. Jeśli nie, to wystarczy wit. b compleks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdalena Re: zajady u dziecka IP: proxy / *.bresa.com.pl 30.10.02, 11:22 a czy można podawać B compleks 4l. dziecku bez konsultacji z lekarzem? mam tez problem z zajadami u syna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agat1 Re: zajady u dziecka IP: 195.116.92.* 30.10.02, 12:07 Ja bym radziła skontaktować się z lekarzem ; moje dziecko (3 lata 8 mies.)miało zajady tylko raz i była to grzybica po kuracji antybiotykiem, co pani doktor rozpoznała po białym nalocie, a potwierdziła wymazem z gardła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: zajady u dziecka IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 09:31 dzięki za reakcję. moje postępowanie z zajadami: smarowanie ich maścią z wit.A, oraz podawanie preparatu witaminowego(min.wit.B12 i inne B) , ja wybrałam PIKOVIT. na początku zajady miały lekko białawy nalot, ale z pewnością nie z powodu antybiotyku, ponieważ moje dziecko jeszcze nigdy w życiu ich nie przyjmowało, szczęśliwie po 3 dniach mijają, miały łagodny przebieg i sprawdziła się polecona w aptece wspomniana maść. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś