Dodaj do ulubionych

prezent dla 7-latka

03.01.03, 18:52
co mozna kupic w prezencie urodzinowym 7-letniemu chlopcu, ktorego sie nie
zna. Chlopiec jest dosyc rozgarniety, nie tam zadna ciapa. Ale nie znam go
dobrze sad
ja ogolnie nie znam sie na dzieciach, wiec nie wiem czy z ksizeczki sie
ucieszy, czy raczej puzzle albo autko.
nie wiem co jest teraz hitem wsrod siedmiolatkow.
ale wiem, ze wy mi pomozecie . No i zeby mnie to nie zrujnowalo !! wink)
Obserwuj wątek
    • Gość: agatka_s Re: prezent dla 7-latka IP: *.acn.pl 03.01.03, 19:26
      No to temat dla mnie jak znalazł !!! jestem mamą siedmiolatka, więc powiem Ci
      co cieszy mojego w kolejności nieprzypadkowej:

1. Książki Harry P. (przeczytał już wszystkie samodzielnie)
      2. Gra komputerowa Harry P i Kamień (była hitem rok temu więc twój siedmiolatek
      moze juz taka mieć), no i najnowszy hit Harry P i Komnata
      3. Gra komputerowa Lego Racers i Lego Racers 2
      4. Rekawice piłkarskie-bramkarskie z podpisem Jerzego Dudka (sa takie w
      sklepach sportowych), ten prezent nie powinien zrujnować
      5. Mapy kontynentów poszczególnych na ścianę i globus (ale mój syn ma hopla na
      punkcie geografii), to tez raczej tanie
      6. Szachy i wszystko co dotyczy szachów (no też ma hopla na punkcie szachów,
      potrafi w Parku w Powsinie siedzieć emerytami i im kibicować w grze, ja na
      początku myslałam że im tylko przeszkadza ale okazało się, że ten skubany
      naprawdę umie grać w te szachy...skąd jak ?? nie mam pojęcia nie ode mnie)
      6. Kaseta Video np. 101 Dalmatyńczyków, Harry Potter (może być też wersja DVD
      ale nie każdy ma i droga).
      7. Książka o Dinozaurach, Książka Astrid Lindgren Dzieci z Bulerbyn (mój czyta
      sam i lubi ale nie każdy siedmiolatek będzie zachwycony)
      8. Gry komputerowe edukacyjne (Zamek 100 Pytań, Dookoła świata, Ortografia)

Klocki Lego, puzzle i samochody już go nie cieszą dłużej niż 5 minut (są
      delikatnie mówiąc zdecydowanie de mode i passe). A bardzo powaznie myśli o
      własnym telefonie komórkowym (żeby na nim sobie grać), no ale ja jeszcze nie
      zwariowałam....

Jakbyś miała jakieś konkretne pytania to wal śmiało, w razie czego skonsultuje
      z moim 7-latkiem.
    • Gość: aneta Re: prezent dla 7-latka IP: *.starnet.pl / 192.168.2.* 03.01.03, 19:50
      moją propozycją są książki Łukasza Dębskiego 'WIÓRKI WIEWIÓRKI I INNE BAJKI
      WIERSZEM'albo 'KRÓWKI I MRÓWKI I INNE BAJKI WIERSZEM'-są świetnie napisane,z
      dużą dawką humoru,pięknie ilustrowane i w cenie ok.25 zł każda
      niekoniecznie musisz kierować się wyborze prezentu tym,co jest na topie,bo
      przecież każde dziecko jest inne,i nie każde w wieku 7 lat czyta samodzielnie
      Harrego Pottera smile
      pozdrawiam serdecznie,aneta
      • mam-darynka Re: prezent dla 7-latka 03.01.03, 20:01
        Jak to jednak kazde dziecko jest inne. Moj synek ma 11, juz prawie 12 lat i zyc
        nie moze bez LEGO. Nawet jak juz ma jakis zestaw a ktos ze znajomych mu
        przyniesie taki sam to tez sie cieszy. I dzieki LEGO zaczal duzo czytac
        o polarnikach, wyprawach polarnych, o biegunie. Tez geografia. Harryego Pottera
        nie znosi, bo uwaza, ze to glupie bajki dla dziewczynek, ktore sie podkochuja
        w okularniku. No i prosze - jak tu komus radzic jak sie nie zna konkretnego
        dziecka?
        • Gość: agatka_s Re: prezent dla 7-latka IP: *.acn.pl 03.01.03, 20:28
          No tak pewnie jak się ma 12 lat to już się czuje bluesa i można Harrego P.
          dokładnie ignorować i widzieć w nim tylko idola pokochujących się koleżanek
          (pewnie już jakaś pierwsza męska zazdrość, nie ?). Ale taki 7-latek co
          dziewczynek generalnie nie zauważa i nie toleruje jako towarzyszy zabawy w
          Harrym P. widzi autentycznego idola i jest to miłość czysta i totalna !!!!(ja
          sama zakończyłam Potteromanie na pierwszym tomie bo dalej nieździerżyłam, ale
          na film wybieramy się jutro, jak mus to mus).
          • procesor Re: prezent dla 7-latka 03.01.03, 21:01
            Z Potterem uważać. Jest w nim spora dawka okrucieństwa.
            Mojej siedmiolatce nawet nie próbuje czytac tego ani nie daje do samodzielnego
            czyatnia - znam ją, i wiem że bardzo emocjonalnie reaguje na krzywdy bohaterów
            ksiażek.
            No ale baśni barci Grimm to ona tez nie zdzierzyła. smile
            A nie można się spytac rodziców dziecka co by je ucieszyło?
            Może skoro to początek roku to piekny kalendarz dla dzieci? No ale może juz
            miec. sad
            Moja by się ucieszyła.
            • charissa Re: prezent dla 7-latka 04.01.03, 09:02
              Jezu Chryste, nie sadzilam , ze to takie trudne kupic prezent.
              ja kiedy mialam 7 lat cieszylam sie ze wszystkiego, a najbardziej z ksiazeczek.
              I tak mi zostalo do teraz, ze lubie ksiazki. Ale moja siostra i brat
              zachowywali sie tak jakby ich te ksiazki parzyly i nawet ich nie dotykali.
              Moze kupie te ksiazeczki o smiesznych tytulach
              moze jedna ksiazeczke i jakies puzzle
              Czy puzzle sa ok?? Nie chce kupowac gier, bo on chyba ma troche tego
              • Gość: aneta Re: prezent dla 7-latka IP: *.starnet.pl / 192.168.2.* 04.01.03, 09:33
                te książeczki o śmiesznych tytułach znajdziesz na stronie
                www.merlin.pl
                kupować tam nie musisz,ale możesz pooglądać bez wychodzenia z domu smile
                pozdrawiam,aneta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka