IP: *.p.lodz.pl 06.02.03, 20:27
Czy ktoras z Was uzywa jeszcze pieluszek tetrowych? "Czym" je mocujecie na
pupie malucha?(malucha-czytaj bardzo ruchliwego,zaczynajacego stawiac
pierwsze kroki bobaska!smile
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: tetra 06.02.03, 21:40
      joj, jak to dawno bylo
      najpraktyczniejsze byly majtusie ceratkowe i na to body i spodenki
      • Gość: dodo Re: tetra IP: 209.226.65.* 06.02.03, 21:58
        no i zawsze byly takie agrafki z plastikowymi lebkami - nie mam pojecia jak to
        inteligentnie opisac wink wciaz widuje takie w ikea, czasem uzywam przy
        poscieli.
        • gosiabre Re: tetra 07.02.03, 08:14
          Ja używam i wiele moich koleżanek również. Zdecydowałam się na tetrę z dwóch
          powodów. Po pierwsze dlatego, że Wojtek od pampersów miał obtarcia od rzepów, a
          po drugie wydawało mi się, że szybciej nauczy się siusiać do nocnika (co mimo
          że ma 21 miesięcy jeszcze nie nastąpiło). Używam takich specjalnych ceratek w
          kształcie klepsydry (tak jak by dwa zrośniete czubkami trójkąty). Wiąże się je
          na boczkach i nie używa sie agrafek, które chyba jednak mimo wszystko mogą być
          trochę niebezpieczne. Najfajniejsze są szwedzkie, bo są miękkie i po wymyciu
          nie sztywnieją. Niestety nie pamiętam w tej chwili nazwy, ale jak chcesz mogę w
          domu sprawdzić. Na to ubieram albo majteczki albo zapinam body. Nic wtedy nie
          spada mu z pupci mimo, że jest bardzo ruchliwym dzieckiem. Na noc natomiast
          ubieram mu pampersa. Jestem bardzo zadowolona z tetry, i mimo wszsytko uważam,
          że jest tańsza i zdrowsza od jednorazówek. Zdrowsza pod warunkiem oczywiście,
          że się w miarę często zagląda i sprawdza co w majtusiach słychać.

pozdrawiam
          Gosia
    • Gość: chudyy uważajcie na pampersy IP: 195.94.203.* 07.02.03, 15:31
      nie jest to wynik żadnych badań, ale już mi wielokrotnie mówiono w
      przychodniach, że pampersy mogą przyczyniać się do zakażeń dróg moczowych u
      dzieci. Rodzicom się wydaje, że to wygoda tylko i czasem mogą zmieniać pieluchy
      za rzadko - szczególnie w nocy. Wprawdzie moja córa miała refluks zatem i tak
      by się pewnie jej coś przyplątało, ale częste choroby układu moczowego po
      pierwszym zakażeniu to dość przykra rzecz i częściej trafia się dziewczynkom bo
      mają krótszą cewkę niż chłopaki,
      pozdrawiam
      • Gość: Iza Re: uważajcie na pampersy IP: *.introl.pl 07.02.03, 16:11
        A nasze dwie panie nefrolog twierdzą niezależnie od siebie, że bakterie w
        moczu nie mają nic wspólnego z pampersami. Bo pupa może być w nich albo
        zadbana, tylko trzeba je odpowiednio często zmieniać, albo nie - tak jak w
        tetrowych. Kiedyś córa miała problem bakterii w moczu, ale od pół roku jest
        (odpukać w niemalowane) cisza. A nadal używamy pampersów, ale tych
        z "wentylacją" i jest O.K.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka