Dodaj do ulubionych

na po komunii

24.03.07, 16:13
Moja Córka idzie do komunii w albie z czego jestem bardzo zadowolona. Nie
będzie Jej wygodnie w ciągu uroczystości domowej. Co więc polecicie na
przebranie? Tylko nie mininiebo; wolałabym coś, co mogłaby potem założyć, np.
do kościoła.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: na po komunii 24.03.07, 19:58
      Do koscioła chyba raczej będzie hcodziła w albie tak samo jak i cały Biały
      Tydzień
      A przebrac ją możesz w elegancką sukienkę, których przed majem pewnie będzuie
      ogromny wybór.
      • andaba Re: na po komunii 24.03.07, 20:54
        Co to jest mininiebo???

Po prostu odświętną sukienkę, w kolorze dowolnym.
        • nauczycielka98 Re: na po komunii 25.03.07, 19:11
          Sklep z okropnie drogimi ciuchami dla dzieci wwww.mininiebo.pl
        • nauczycielka98 Re: na po komunii 25.03.07, 19:12
          jeszcze link www.mininiebo.pl/
    • jola_ep Re: na po komunii 24.03.07, 20:59
      > Co więc polecicie na
      > przebranie?

To co znajdziecie w sklepie i co spodoba się córce. Mojej spodobał się jasnobłękitny zwiewny komplecik: bluzka bez rękawków (delikatny koronkowy motyw), spodnie (z tym samym motywem) i półprzezroczysta narzutka (bluzeczka z długim rękawkiem). Potem nosiła to w naróżniejszych zestawach smile Wszystkie sukienki były "głupie" wink

Pozdrawiam
      Jola
      • katka1971 Re: na po komunii 25.03.07, 14:57
        U mnie też w tym roku komunia.
        Ksiadz wymyslil takze jednakowe stroje dla wszystkich.
        Jednak czesc dzieci idzie w strojach tradycyjnych a czesc w strojach liturgicznych.
        Ja sie nie zgodzilam na stroj liturgiczny wiec nie mam zadnego klopotu w czym
        moje dziecko bedzie na uroczystym obiedzie.
        Nie uwazasz ze to jednak podwojny wydatek?
        • andaba Re: na po komunii 25.03.07, 16:53
          Czegoś nie rozumiem.
          Ja rozumuję tak - ściąga się dzieciakowi albę, sukienkę, garnitur, czy co tam ma na sobie, żeby nie upaskudziło rosołkiem i sosem, bo co najmniej tydzień jeszcze musi służyć.
          A o co to chodzi, że w albie niewygodnie i trzeba zmienić, a kiecka wygodna i zmieniać nie trzeba? Jaki dodatkowy wydatek? Galową sukienke, czy też spódnicę i bluzkę chyba każda dziewczynka ma.
          • airebea Re: na po komunii 25.03.07, 18:07
            W ubiegłym roku ,kiedy kupowałam synkowi garnitur komunujny w "wójciku" ,były
            fantastyczne kiecki właśnie takie "pokomunijne" aż żałowałam że nie mam córci.
            Może w tym roku też będą.
          • kolorko Re: na po komunii 25.03.07, 18:26
            Zgadzam się z Andabą, moje dziecko idzie w albie, ale gdyby szło w garniturze
            czy sukience, to też nie mam mowy, żeby ten strój nosiło od 10 do wieczora w
            niedzielę i miałby się jeszcze nadawać na biały tydzień. Po uroczystości w
            kosciele chyba najwygodniej dziecko przebrać, najlepiej w coś odświetnego, ale
            żeby swobodnie sie czułosmile Podwójnego wydatku też nie widzęsmile
            • agnieszka_azj Re: na po komunii 25.03.07, 20:21
              Ja też nie widzę problemu. Moje córki przystepowały do I komunii w sukienkach,
              ale zaraz po przyjściu do domu przebierały się w inne, odświętne stroje. Zbyt
              duże ryzyko, ze się czymś poplamią podczas jedzenia i w ogóle wygodniej.
              Elegantsze sukienki kupione na te okazję służyły jeszcze długo i podlegały
              dziedziczeniu przez młodsze siostry wink
              • ulka13 Re: na po komunii 27.03.07, 13:21
                Moja córka po komuni założyła ciemno zieloną spodniczke i sliczna białą bluzke
                z krótkim rękawem. Podwójny wydatek żaden, bo i jedno i drugie wykorzystała i
                dalej wykorzystuje. A swoja drogą to nie rozumiem, czy w szacie nie
                liturgicznej jest dziecku tak bardzo wygodnie?????? Jeszcze może kiecka z
                kołem....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka