Dodaj do ulubionych

Niedojrzała na dziecko

IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 15.06.03, 08:13
Nie jestem na to gotowa.Mam 25 lat, męza od 7 miesięcy....Ja nie chce jeszcze
dziecka.Nieczuje instynktu.Nie widze sie w roli matki!Lubie dzieci ale
cudze.Czuje potrzebe nacieszenia się mężem, wychodzenia z nim tu i tam,
potrzebę wycieczek, wypadów ze znajomymi. W moich planach dziecko pojawia się
za 4-5 lat. Czy to nie za późno???
Obserwuj wątek
    • Gość: tintin Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.itpp.pl 15.06.03, 09:48
      Na dziecko jest czas wtedy kiedy czujesz to. U jednego jak ma 25 u innego jak
      ma 35. Jeśli dziecko ma się za wcześnie (a to za wcześnie to może byc 17 lat a
      może być 30) to niedobrze. Bo zaczyna się je podswiadomie obwiniać że się nie
      zdążyło wybawić, zrobić jakiejś kariery, zobaczyć tylu miejsc etc.
      Po prostu - trzeba je miec kiedy się czuje juz pogodzonym z życiem a to nie
      zależy od wieku.
    • Gość: melmire Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.w80-8.abo.wanadoo.fr 15.06.03, 11:51
      Witaj w klubie smile
      Ja mam 24 lata, dziecko w planach za jakies 4.
      Dziecko powinno sie miec kiedy sie go pragnie i jest sie na nie gotowym smile
    • spulka Re: Niedojrzała na dziecko 15.06.03, 13:58
      Bożenko, nikt Ci nie odpowie na Twoje pytanie czy to będzie za późno czy nie.
      Zależy na co. Na Twoje możliwości rozrodcze? Poziom cierpliwości? smile
      Myślę, że przed jednym przed czym mogłabym Cię przestrzec, to to, że dzieci
      rzadko przychodzą wtedy, kiedy je się zaplanuje. Czasami wcześniej a czasami
      dużo później...
      Mimo wszystko popieram, że do rodzicielstwa trzeba dojrzeć.
      • Gość: bozenka Re: Niedojrzała na dziecko IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 15.06.03, 14:15
        dziękuję wszystkim, bo powoli zaczynalam myslec ze ze mna coś nie tak. A
        najgorsze jest to, ze mieszkam w małej mieścinie, a sądziedzi tylko patrzą na
        mój brzuch... Co za głupi stereotyp . Według nich małżeństwo= ciąża do jakiegoś
        pół roku po ślubie.
        • Gość: Mama Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 20:51
          Gość portalu: bozenka napisał(a):

> dziękuję wszystkim, bo powoli zaczynalam myslec ze ze mna coś nie tak.

Wszystko z Toba w jak najlepszym porzadku smile! Niedawno we Wproscie byl artykul,
          z ktorego wynikalo, ze co 4 lub 5 Polka (nie pamietam dokladnie) w Twoim mniej
          wiecej wieku nie chce miec dziecka.

A
          > najgorsze jest to, ze mieszkam w małej mieścinie, a sądziedzi tylko patrzą na
          > mój brzuch... Co za głupi stereotyp . Według nich małżeństwo= ciąża do
          jakiegoś pół roku po ślubie.

Na sasiadow uwagi sprobuj nie zwracac. Mala poprawka do stereotypu: wg nich
          malzenstwo = p o r o d jakies co najwyzej pol roku po slubie... Pewnie dlatego
          wlasnie sa w szoku smile!
    • Gość: Mama Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 20:37

> Nie jestem na to gotowa.Mam 25 lat, męza od 7 miesięcy....Ja nie chce jeszcze
      > dziecka.Nieczuje instynktu.Nie widze sie w roli matki!Lubie dzieci ale
      > cudze.Czuje potrzebe nacieszenia się mężem, wychodzenia z nim tu i tam,
      > potrzebę wycieczek, wypadów ze znajomymi. W moich planach dziecko pojawia się
      > za 4-5 lat. Czy to nie za późno???

Boze! Jakbym widziala siebie sprzed 10-ciu lat! Skad ja to znam???Byl to wiek,
      kiedy bardzo nie chcialam miec jeszcze dziecka, bo uwazalam, ze jeszcze mnostwo
      rzeczy musze przed jego urodzeniem zrobic. Tez nie czulam instynktu. I sie
      uparlam - wbrem rodzicom, tesciom (glownie !), ba!, nawet wbrew mezowi, ktory
      tez powoli juz zaczynal nalegac. I postawilam na swoim... I absolutnie, ale to
      absolutnie tego nie zaluje! Pierwsze dziecko urodzilam majac niemal 30 lat,
      drugie dwa lata pozniej. Co wiecej, nie byly to dzieci planowane (bo ciagle
      przeciez jest jeszcze tyle do zrobienia!!!), ale byl to juz czas, kiedy
      wiadomosc o ciazy przyjelam najpierw z szokiem, ktory natychmiast jednak
      zamienil sie w radosc. I uwazam, ze wlasnie kolo 30-stki jest super czas na
      posiadanie dzieci - jeszcze masz mnostwo sily, a juz dobrze jestes osadzona w
      rzeczywistosci i wiesz, czego chcesz. Moje dzieciaki juz podrosly, dawno
      wyszlam z pieluch, a jeszcze ciagle czuje sie na tyle mlodo, ze chce mi sie
      utrzymywac kontakty towarzyskie, mam mnostwo energii do pracy i satysfakcje z
      dwoch brzdacow. Poszekaj na bardziej odpowiedni dla siebie czas...
      • Gość: MMTV Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.acn.waw.pl 16.06.03, 00:41
        > I uwazam, ze wlasnie kolo 30-stki jest super czas na
        > posiadanie dzieci

Pierwsze dziecko po trzydziestce? Zobaczysz jaki będziesz miała z nim kontakt jak będzie miało 15 lat. A tym bardziaj jak samo będzie zakładać rodzinę. I ty i ono będzie samotne.
        • Gość: Mama Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 12:07
          Gość portalu: MMTV napisał(a):

> > I uwazam, ze wlasnie kolo 30-stki jest super czas na
          > > posiadanie dzieci
          >
          > Pierwsze dziecko po trzydziestce? Zobaczysz jaki będziesz miała z nim kontakt
          j
          > ak będzie miało 15 lat. A tym bardziaj jak samo będzie zakładać rodzinę. I ty
          i
          > ono będzie samotne.

A to niby dlaczego ??? Co w tym wieku zmieni 5 lat ??? Rozumiem 10-15, ale 5 ???
        • Gość: Bunia Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.sloneczny.pl / 10.102.21.* 19.06.03, 19:35
          Moja mama urodziła mnie, gdy miała 30 lat. Dzisiaj ja mam 20, ona 50 - i cały
          czas dogadujemy się idealnie. Nie widzę zatem problemu.
    • Gość: mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.acn.waw.pl 16.06.03, 00:40

> Nie jestem na to gotowa.Mam 25 lat, męza od 7 miesięcy....Ja nie chce jeszcze

Co za zbieranina głupich pizd!!!!!!!!!!!! I Twoj mąż też musi być niezłym głąbem.
      Rzeczywiście wasze dzieci mają nieszczęście mając was za matki!!!
      Jeszcze poskakać, jeszcze poszaleć..? Co wy pierniczycie? Brak instynktu? To do reklamówki gówniarza i na śmietnik!!!!!!!!!!! Albo do Wisły!!111 Co będzie gówniak mamusi się przeszkadzał zrealizować!!!1
      A może nie było instrukcji na prezerwatywie? Nie napisali żeby zakładać przed, a nie po i nie połykać. A może nie mówili wam, że jak się jest dzieckiem i chce się bawić to do piaskownicy a nie brać się za ruchanie? (może powinienem napisać seks?)
      Jak masz krowo dziecko to albo bądź matką albo go oddaj. Nie pierdziel. Jesteś stara krowa nie jesteś jeszcze nie dojrzała. Chyba oglądasz za dużo telewizji. A mam pomysł dla Ciebie ? może napisz list do telewizji. Albo do gazety.
      Jak Ci się mój post nie podoba to dorośnij.
      • Gość: Mama [...] IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 12:08
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: tolerancyjny Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 01:55
          Gość portalu: Mama napisał(a):

> Aha, juz rozumiem ! Gratuluje ograniczonosci umyslowej i, jesli w tych
          > warunkach to mozliwe, poprosimy o posty na temat...

A jakie to jest forum? Moim zdaniem >Dziecko<.
          Po znaczy dla osob ktore sa rodzicami (lub mają byc).
          Jesli ktos nie czuje sie dojrzaly, ma do dyspozycji np.
          Fitness, Samoloty, Zwierzęta, Ad-Am, Erotica, Matura, Szkoła z klasą... i wiele inny.
          A może założyć wam nowe forum >Glupie kozy<, >Krowiska<, albo >Cipy grochowe<? Dajcie znac. Załatwi sie.
          • Gość: bozenka Re: Niedojrzała na dziecko IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 17.06.03, 07:09
            Tylko IP Ci sie powtarza tolernacyjny albo mmtvsmile
            Dostales albo dotalas rozdwojenia jazni???
            Wiesz co to IP w ogóle??wink
            • Gość: tolerancyjny mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: 213.158.197.* 17.06.03, 10:39

> Tylko IP Ci sie powtarza tolernacyjny albo mmtvsmile
              > Dostales albo dotalas rozdwojenia jazni???
              Ja tego nie ukrywam - jak wynika z tresci postow.

> Wiesz co to IP w ogóle??wink

Myslisz IP z domeną dziecko. IP oznacza Internet Protocol, a ty chyba myslalas o adresie.

• Gość: mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: 213.158.197.* 17.06.03, 10:41
                W tym i poprzednim poscie widzisz adres.
                Przestal sie powtarzac?
          • Gość: Mama Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 12:00
            Gość portalu: tolerancyjny napisał(a):

> A jakie to jest forum? Moim zdaniem >Dziecko<.

Co nie oznacza, ze tzw. "tolerancyjni" z umyslem niemowlaka powinni tu zabierac
            zdanie...
    • mka16 Re: Niedojrzała na dziecko 16.06.03, 01:21
      Nie przejmuj sie idiota ktory napisal 9-ty post. Ja mam 27 lat, jestem mezatka
      od 3 lat i tez nie planujemy dziecka w najblizszej przyszlosci. Duzo o tym
      myslalam i z wieloma osobami rozmawialam na ten temat. Nic na sile. Przyjdzie
      czas, bedziesz wiedziala, ze to juz.Ja tez absolutnie nie czuje instynktu
      maciezynskiego (nawet cudzych dzieci nie lubie), ale mysle, ze to sie zmieni. A
      jesli sie nie zmieni to kto powiedzial, ze wszyscy musza miec dzieci? (Osoby z
      zaburzeniami psychicznymi moga sobie darowac odpowiedz na moj post, bo mnie to
      i tak nie ruszy.
      Pozdrowienia
      • Gość: bozenka Re: Niedojrzała na dziecko IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 16.06.03, 08:32
        Moze autorka 9tego postu sama miala podobny problem tzn splodzila potomka na
        jakiejs dyskotece albo z kims nieodpowiednim po krotkiej znajomosci i teraz
        ubolewa i wyzywa sie na nas- kobietach , ktore chca miec potomka wtedy gdy beda
        na to gotowe aby dac mu z siebie wszystko i nie rozpaczac ze przyszedł za
        wcześnie...
        • Gość: Mama Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 12:01
          Gora swiadome macierzynstwo !
    • Gość: mmtv kolego co tu cenzurujesz IP: *.acn.waw.pl 17.06.03, 02:09
      dlaczego robisz tym kolezankom wode z mozgu?
      wycioles mojego posta - to przynajmniej postaw krzyzyk ze cos usunoles (tak jest w waszym FAQ)
    • antonina_74 Re: Niedojrzała na dziecko 17.06.03, 09:28
      Bozenko to Twoja decyzja i Twoje zycie. Nie daj sie zwariowac sasiadom!
      Jedno Ci tylko powiem, wydaje mi sie ze nie ma takiego momentu kiedy juz
      bedziesz "wybawiona, wyszalana" i calkowicie gotowa. Dziecko to zawsze ogromna
      zmiana i koniecznosc czesciowej rezygnacji z poprzedniego trybu zycia.
      Ja akurat urodzilam pierwsze dziecko majac 25 lat i nie zaluje niczego, ale
      kazdy musi sam dojrzec do dziecka.
      Powodzenia i nie przejmuj sie sasiadami i idiotami, ktorzy Cie tu obrazaja.
      Antonina
    • Gość: Y. Re: Niedojrzała na dziecko IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 09:45
      Ja też mimo moich 25 lat, nie myślę o dziecku. Na szczęście nikt nie wywiera
      na mnie żadnej presji i może dlatego się nad tym tak nie zastanawiam.
      Uważam, że jestem jeszcze za mało dojrzała i nie wiem kiedy nadejdzie ten
      moment, że będę chciała mieć dzieci.
      Też uważam, że nic na siłę.

• Gość: mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: 213.158.197.* 17.06.03, 11:24
      O tutaj prosze sobie poczytac dziewczynki.
      To wasza koleżanka
      www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1533981.html
      • Gość: bozenka Re: Niedojrzała na dziecko IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 17.06.03, 12:14
        Ale Tobie sie cos pomieszalo, nie rob z nas przyszlych morderczyn. kto
        powiedzial, ze gdybysmy juz byly w ciazy, musialybysmy usunac dziecko. To nie
        tak. My tu piszemy o tym, ze chcemy miec dziecko wtedy gdy bedzie na nie
        pora,gdy bedziemy w stanie dac mu z siebie wszystko, gdy bedziemy go bardzo
        pragnąć. Jeżeli z jakichś powodów zaszłybysmy w ciążę teraz nie sadzę byśmy
        usuwały ją, wydaje mi się, że dorosłybysmy do macierzyństwa w trakcie ciąży. A
        Ty od razu robisz z nas morderyczynie i najwieksze dziwki,nie rozumiem czemu???
        Poza tym są śrdodki antykoncepcyjne,które pozwalają nam zapobiec czemuś
        niechcianemu a potem zdecydować się, gdy już bedziemy tego chcieć!!!!
        • Gość: mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: 213.158.197.* 17.06.03, 14:07
          No dobrze, dobrze. Już sie na was nie gniewam smile))
          • Gość: bozenka Re: Niedojrzała na dziecko IP: GBSerwer:* / 10.1.2.* 17.06.03, 14:32
            smilePrzecież w zyciu nie usunęłabym własnego dziecka!!!!
            • Gość: mmtv Re: Niedojrzała na dziecko IP: 213.158.197.* 18.06.03, 16:20

> smilePrzecież w zyciu nie usunęłabym własnego dziecka!!!!

A moj dzidzius (trzeci) juz chodzi, mowi na misia "biś" a do mnie ćwierka "tiatia" smile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka