gabbik 05.11.07, 22:48 Zerówka - wiadomo. Ale co poza tym? Napiszcie proszę. Czy cwiczycie z dziecmi w domu? Jak dużo? W jaki sposób? czy wykorzystujecie jakies proesjonalie materiały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabbik Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 05.11.07, 22:49 Oczywiscie w tytule miało być PRZYGOTOWUJĄ Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 06.11.07, 07:51 wejdź w moją sygnaturkę, tam na ieżąco rozmawiamy o naszych sześciolatkach . Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
gabbik Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 06.11.07, 22:04 Wielkie dzięki Zaraz tam wchodzę. Nie umiałam znaleźć nic na temat 6-latków więc wpisałam się tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agni-76 Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 07.11.07, 11:33 W domu mamy książeczki z nauką literek i cyferek, w których syn lubi rozwiązywać polecenia (narazie czytam je ja) kolorować przy tym obrazki, poza tym w różych czynnościach domowych znajdujemy okazję do ćwiczenia np liczenia. Synek lubi też gry planszowe, często układamy domino z alfabetem co jest fajną i zarazem edukacyjna rozrywką. Przydatne w domu okazały się nam zbierane podczas promocji "Danonków" magnesy na lodówkę z literami i cyframi. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 08.11.07, 22:02 my sie stricte nie przygotowujemy (synek chodzi juz drugi raz do zerowki), wiec biegle plynnie czyta, dobrze liczy. cwiczymy liczenie ostatnio uczymy sie czytac po angielku (jest dwujezyczny). ma stosunkowo do innych umiejetnosci dosc slaba koordynacje oko- reka, ale raczej stawiamy na rysowanie (np chodzimy na warszaty pastyczne)i poprawe koordynacji poprzez intensywne zajecia sportowe (tak nam zalecil psycholog). bedziemy potem cwiczyc pisanie literek. ale na razie on nie jest specjalnie chetny. juz raczej jakies szlaczki bardziej, ale ja tego nie lubie) rozwiazujemy tez zadania logiczne czasami, ale trudno to nazwac przygotowaniem do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
monish Re: Jak przygotują się do szkoły wasze 6-latki? 15.11.07, 21:46 JA tam bym nie szalała zbytnio z tym przygotowaniem do szkoły, program pierwszej klasy jest zbliżony do programu zerówki i wiele dzieciaków znajomych w szkole zwyczajnie się nudzi Odpowiedz Link Zgłoś