Dodaj do ulubionych

On nie chce spać!!!!

IP: 217.96.29.* 28.08.03, 09:16
czy macie jakies dobre sposoby na uśpienie 9 miesięcznej dzidzi? najgorsze,
że niechęć do spania oznajmia krzykiem i to jakim...
Obserwuj wątek
    • Gość: Iza Re: On nie chce spać!!!! IP: *.introl.pl 28.08.03, 09:28
      Córa przy mnie zasypiała i zasypia bez problemu, najgorzej było gdy wróciłam
      do pracy w 7 miesiącu jej życia. Byłam stanowczym przeciwnikiem metody, zostaw
      na 15, potem 10 min. popłacze i w końcu przestanie. Najpierw córa usypiała
      tylko w wózku, wolniutko jeżdżącym tam i spowrotem (gdy zasnęła, babcia
      przenosiła ją do łóżeczka), a potem babcia znalazła sposób, drapała i masowała
      córę delikatnie po pleckach, aż zasnęła. Na początku trwało to i pół godziny,
      po jakimś czasie znacznie krócej. Teraz nadal (a ma 3 latka) gdy chce spać, a
      mnie nie ma to albo tatuś, albo babcia robią jej "drapku-drapku", 5 minut i
      dziecko śpi.
      • Gość: paula Re: On nie chce spać!!!! IP: 213.17.162.* 28.08.03, 11:49
        U nas tez w tym wieku mniej wiecej byly protesty, kiedy usypianie synka przejal
        tata. Ale siadal z nim w fotelu "komputerowym" i bujal go. czasami pomagalo
        ogladanie swiata za oknem - a ten juz spi, a tam zapalone swiatelko, a kotki
        sasiada juz spia a tu gwiazdki i takie tam, az maluch mial dosyc i zasypial
        niemal na stojaco. czasami pomagalo trzymanie za reke i cichutko wlaczona
        muzyka, kolysanki np.
        A teraz pomaga jedynie spiewanie przeze mnie "poszla karolinka do gogolina..."
        albo cezary pazura czytajcy czerwonego kapturka - przy pazurze zasypia
        wczesniej niz skonczy sie bajka.
        POzdrawiam serdeczniesmile
        CZESC!
    • monikamurray Re: On nie chce spać!!!! 29.08.03, 23:23
      Polecam plyte cd (jesli uda Ci sie zdobyc), dodana kiedys do Mamo to ja,
      Kolysanki justyny Steczkowskiej. Genialne!!!! Moja coreczka ZAWSZE(!!) zasypia
      najpozniej przy trzeciej kolysance.
    • nowytor Znaliśmy z żoną "To" usypianie 31.08.03, 22:11
      W pewnym momencie bujanie się przed komputerem z
      odtwarzaczem WindowsMedia Player, a płyta to starocie
      Szczepanika.
      And
      • Gość: ola Re: Znaliśmy z żoną 'To' usypianie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 22:37
        polecam ksiazke"usnij wreszcie!"
        w madry, cudowny, przyjazny dla dziecka sposob podaje dokladna i naprawde
        skuteczna metode usypiania dziecka. ja z moim mialam straszne problemy.
        ksiazeczka okazala sie blogoslawinstwem, juz pierwszego dnia po 12 minutach
        dziecko spalo. z poczuciem bezpieczenstwa.
        co za ulga!!!
        (kupilam w empiku.)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka