Gość: terka IP: 217.96.29.* 28.08.03, 09:16 czy macie jakies dobre sposoby na uśpienie 9 miesięcznej dzidzi? najgorsze, że niechęć do spania oznajmia krzykiem i to jakim... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iza Re: On nie chce spać!!!! IP: *.introl.pl 28.08.03, 09:28 Córa przy mnie zasypiała i zasypia bez problemu, najgorzej było gdy wróciłam do pracy w 7 miesiącu jej życia. Byłam stanowczym przeciwnikiem metody, zostaw na 15, potem 10 min. popłacze i w końcu przestanie. Najpierw córa usypiała tylko w wózku, wolniutko jeżdżącym tam i spowrotem (gdy zasnęła, babcia przenosiła ją do łóżeczka), a potem babcia znalazła sposób, drapała i masowała córę delikatnie po pleckach, aż zasnęła. Na początku trwało to i pół godziny, po jakimś czasie znacznie krócej. Teraz nadal (a ma 3 latka) gdy chce spać, a mnie nie ma to albo tatuś, albo babcia robią jej "drapku-drapku", 5 minut i dziecko śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: On nie chce spać!!!! IP: 213.17.162.* 28.08.03, 11:49 U nas tez w tym wieku mniej wiecej byly protesty, kiedy usypianie synka przejal tata. Ale siadal z nim w fotelu "komputerowym" i bujal go. czasami pomagalo ogladanie swiata za oknem - a ten juz spi, a tam zapalone swiatelko, a kotki sasiada juz spia a tu gwiazdki i takie tam, az maluch mial dosyc i zasypial niemal na stojaco. czasami pomagalo trzymanie za reke i cichutko wlaczona muzyka, kolysanki np. A teraz pomaga jedynie spiewanie przeze mnie "poszla karolinka do gogolina..." albo cezary pazura czytajcy czerwonego kapturka - przy pazurze zasypia wczesniej niz skonczy sie bajka. POzdrawiam serdecznie CZESC! Odpowiedz Link Zgłoś
monikamurray Re: On nie chce spać!!!! 29.08.03, 23:23 Polecam plyte cd (jesli uda Ci sie zdobyc), dodana kiedys do Mamo to ja, Kolysanki justyny Steczkowskiej. Genialne!!!! Moja coreczka ZAWSZE(!!) zasypia najpozniej przy trzeciej kolysance. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor Znaliśmy z żoną "To" usypianie 31.08.03, 22:11 W pewnym momencie bujanie się przed komputerem z odtwarzaczem WindowsMedia Player, a płyta to starocie Szczepanika. And Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Znaliśmy z żoną 'To' usypianie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 22:37 polecam ksiazke"usnij wreszcie!" w madry, cudowny, przyjazny dla dziecka sposob podaje dokladna i naprawde skuteczna metode usypiania dziecka. ja z moim mialam straszne problemy. ksiazeczka okazala sie blogoslawinstwem, juz pierwszego dnia po 12 minutach dziecko spalo. z poczuciem bezpieczenstwa. co za ulga!!! (kupilam w empiku.) Odpowiedz Link Zgłoś