eliza.kopczynska 13.03.08, 22:11 Witam, Czy regularnie mierzycie swoje dzieci? Ile maja wzrostu? CZy konsultujecie wyniki z pediatra? Czy korzystacie z siaek centylowych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: wzrost 13.03.08, 22:25 Nie mierzę regularnie i nie pytam pediatry. Ale moja córka jest jedną z wyższych w klasie więc się nie przejmuję. Gdyby mnie coś niepokoiło to robiłabym to. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: wzrost 13.03.08, 22:27 Tak, mam specjalną miarkę na której zaznaczam wzrost dziecka. jest mniej wuecej na 75 centylu Odpowiedz Link Zgłoś
kerry_weaver Re: Reklama czego????????? 14.03.08, 09:20 strony www - od wczoraj kilka nicków zasypuje fora postami o niskorosłości i mierzeniu dzieci, a za chwilę dopisuje się ktoś kto "właśnie odkrył" "rewelacyjną stronkę". Tak jak tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=76846082 Odpowiedz Link Zgłoś
eliza.kopczynska Re: Reklama czego????????? 14.03.08, 10:32 Ale czy złe jest nagłaśnianie problemu i mówienie o nim. Jeżeli coś bezpośrednio nas nie dotyczy ignorujemy to bo tak jest najłatwiej. Czasem jednak warto sie zainteresować i wiedzieć coś na przyszłość lub żeby komuś pomoc. A jak sie okazuje problem niskoroslości jest na tyle poważny że powstała taka akcja. Ja osobiście z tej akcji dowiedziałam sie wiele ciekawych informacji i nadal czekam na chętnych do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
mma_ramotswe Re: wzrost 14.03.08, 11:14 Tak, mierzę dzieci - głównie wtedy, gdy jakaś babcia albo wujek chcą im kupić ubranie i pytają na jaki wzrost. Nie porównuję z żadnymi siatkami centylowymi - i bez nich widzę, że chłopaki za niskie, a dziewczyny za wysokie) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: wzrost 14.03.08, 18:43 no bez przesady, ile jeszcze tych postów napiszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: wzrost 14.03.08, 19:44 mma_ramotswe napisała: > słucham? to było do autorki wątku Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: wzrost 14.03.08, 20:43 tak sobie myślę - jakie to szczęście, że kiedy córka była mała nie było internetu miałam święty spokój, bo o siatkach centylowych nie słyszałam, podobnie jak o pierdylionie innych niezbędnych parametrów, które powinnam mierzyć i sprawdzać. Piękne czasy nawiasem mówiąc - znam paru chłopaków, którzy jako dzieci byli mikrusami i całe dzieciństwo cierpieli katusze, jedna z matek ciągała go po wszystkich lekarzach. Jeden ma teraz 175 cm, drugi - 180. PS. a wzrost mierzyła babcia - stawiając pamiątkowe kreseczki na futrynie Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: wzrost 17.03.08, 10:28 Jestem zmuszana do mierzenia, staję po robocie z siatami w drzwiach a młody już czeka bez kapci, z książką i flamastrem w ręku. Jakoś tak rośnie nieregularnie, od wczoraj przybył mu centymetr, a w zeszłym tygodniu zmalał o prawie 2 cm. Zawsze przed mierzeniem muszę go dodatkowo jeszcze uczesac, bo ze zmierzwionym "afro" ma prawie 10 cm wzrostu więcej niż w rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś