Dodaj do ulubionych

warsztat 194 -niespodzianka

12.06.11, 18:28
Po tak trudnym warsztacie pora na coś łatwiejszego.
Niedawno mój mąż kupił mi coś w prezencie.Była to totalna niespodzianka, bo po pierwsze bez okazji,po drugie była to rzecz jak mi sie wówczas wydawało zupełnie od czapy i nie pasująca do mnie.(myślałam nawet,że to złośliwość z jego strony).Teraz jestem wręcz zachwycona tą niespodzianką.Co to było?Jeśli nie uda sie Wam odgadnąć nazwy rzeczy to podajcie jej cechy, ewentualnie do czego służy.I pytanie dodatkowe; dlaczego nie byłam początkowo zachwycona tym prezentem?
Mam nadzieję żę temat Wam sie spodoba i będzie łatwy.
Pomyślnych rozkładówsmile)
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 194 -niespodzianka 12.06.11, 18:31
      Temat jest świetny smile
      • liri-th Re: warsztat 194 -niespodzianka 12.06.11, 18:33
        Dzięki,Kito.Jestem ciekawa jakie pojawią sie karty opisujące tę niespodziankęwink
        • kita32 na szybko 16.06.11, 13:34
          W tym tygodniu biorę udział poza konkursem - w niedzielę prawdopodobnie nawet nie będę mogła zajrzeć na forum.

Rozkład wyszedł mi trudny do interpretacji (trudny dla mnie):
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/CWmbnFiaSybcj7tRtB.jpg
          Pytania:
          1. skala (czy prezent był osobisty, czy "domowy") - 4 Mieczy (-) - kojarzy mi się, że chociaż osobisty, to ogólnie do podziwiania, oglądania przez innych ludzi.
          2,3. prezent – Król Monet, 10 Kijów (-) – drogi, ekskluzywny, wartościowy, ale może trochę za duży lub za ciężki lub zajmuje dużo miejsca.
          4,5 cechy – Paź Monet, Papież – pomaga w czymś lub jest „pod ręką” – może blisko ciała lub dla ciała lub dla wygody lub przyjemności. Papież kojarzy mi się ze światłem, może świeceniem lub zmienianiem światła tak jak to robią klejnoty – i jednocześnie to coś bardzo osobistego.
          6,7 – do czego służy? 10 Monet (-), 3 Mieczy (-) – przedmiot wzmacniający pozycję lub prestiż lub urodę, dodatkowo jego celem jest rozpraszanie smutków lub troski.
          8- dlaczego Liri-th nie była z początku zachwycona prezentem? – 5 Monet (-) – za drogi,
          9 – dlaczego teraz jest zachwycona – 3 Monet – pomaga, może relaksuje.

Moje typy; 1. naszyjnik lub inny duży, widoczny klejnot.
          2, Ozdobna lampa, żyrandol.
          3. ewentualnie coś żywego tak jak kwiat w doniczce lub kwiat/drzewko do ogrodu.
          • liri-th Re: na szybko 16.06.11, 13:58
            Witaj Kitosmile,cieszę się że wziełaś udział chociaż szkoda,że poza konkursem.Temat miał być łatwy,ale chyba nie jest bo na razie nie ma odzewusad
            • ivana Re: Od Ivany 16.06.11, 17:38
              Do czego słuzyl prezent?

9 Mieczy(-) As Pucharów(-) 8 Monet(-)

Jak wygladal?

Giermek Buław (-)

Dlaczego Liri-th nie była początkowo zadowolona?

6 Monet(-)

Jest to prezent, który mial ulżyc w cierpieniu, mąż chcial wyrazic nim troskę o stan zdrowia psychicznego lub fizycznego . Prezent pełnil tez rolę relaksacyjną po ciężkim dniu pracy.
              Liti-th nie byla poczatkowo zadowolona bo moze nie wiedziala gdzie prezent umiescic aby dobrze pelnil swoja funkcje, uwazala tez ze byl za drogi.

Stawiam na jakis przyrzad do masazu. Byc moze fotel.
              • liri-th Re: Od Ivany 16.06.11, 18:04
                Witaj Ivankosmile Dziękuję za udział w zagadce.
                • ivana Re: Od Ivany 16.06.11, 18:13
                  Liri-th juz po jednym Twoim zdaniu domyslam sie ze chyba nie zgadlamwink
                  • liri-th Re: Od Ivany 16.06.11, 20:49
                    Dlaczego?To było zdanie bez podtekstów. A przynajmniej takie miało być,może mi nie wyszło.Absolutnie nie chciałam sugerować niczego.
                    • ivana Re: Od Ivany 17.06.11, 12:51
                      Liri-th oczywiscie ze niczego nie sugerowalas...Buziaki
              • liri-th Re: Odpowiedź do rozkładu Ivany 19.06.11, 18:08
                Jest to prezent, który mial ulżyc w cierpieniu, mąż chcial wyrazic nim troskę o stan zdrowia psychicznego lub fizycznego . Prezent pełnil tez rolę relaksacyjną po ciężkim dniu pracy.zgadza sięsmile
                Liti-th nie byla poczatkowo zadowolona bo moze nie wiedziala gdzie prezent umiescic aby dobrze pelnil swoja funkcje, uwazala tez ze byl za drogi.Obie rzeczy sie zgadzają, nie miałam gdzie trzymać, (brak piwnicy) no i był drogi.

Stawiam na jakis przyrzad do masazu. Byc moze fotel.
                Rower ma siedzisko jak fotel więc bliskosmile

• liri-th odpowiedź do rozkładu Kity 19.06.11, 18:17

. skala (czy prezent był osobisty, czy "domowy") - 4 Mieczy (-) - kojarzy mi się, że chociaż osobisty, to ogólnie do podziwiania, oglądania przez innych ludzi.
            Częściowo można go podziwiać (zwłaszcza jak ja na nim siedzę,heehe)
            2,3. prezent – Król Monet, 10 Kijów (-) – drogi, ekskluzywny, wartościowy, ale może trochę za duży lub za ciężki lub zajmuje dużo miejsca.tak,tak,świetniesmile
            4,5 cechy – Paź Monet, Papież – pomaga w czymś lub jest „pod ręką” – może blisko ciała lub dla ciała lub dla wygody lub przyjemności. Papież kojarzy mi się ze światłem, może świeceniem lub zmienianiem światła tak jak to robią klejnoty – i jednocześnie to coś bardzo osobistego.
            Zdecydowanie dla przyjemności i dla wygody n o i blisko ciała się znajdujesmile
            6,7 – do czego służy? 10 Monet (-), 3 Mieczy (-) – przedmiot wzmacniający pozycję lub prestiż lub urodę, dodatkowo jego celem jest rozpraszanie smutków lub troski.
            zdecydowanie poprawia mi figurę a więc i urodęsmile
            8- dlaczego Liri-th nie była z początku zachwycona prezentem? – 5 Monet (-) – za drogi,za drogi , fakt.
            9 – dlaczego teraz jest zachwycona – 3 Monet – pomaga, może relaksuje.

Moje typy; 1. naszyjnik lub inny duży, widoczny klejnot.
            2, Ozdobna lampa, żyrandol.
            3. ewentualnie coś żywego tak jak kwiat w doniczce lub kwiat/drzewko do ogrodu.
            Nazwy nie zgadłaś ,ale opis świetny i całkowicie odpowiadający rowerowi.Super
    • andgie Re: warsztat 194 -niespodzianka 18.06.11, 22:53
      Odpowiadam krociutko:
      1. Do caego sluzyl prezent?
      Od. 5 mieczy.
      Cos do komunikacji lub relaksacji, albo cos smiesznego.
      2. Co to bylo?
      Moc.
      Przyrzad sluzacy zdrowiu treningowi.
      3. Dlaczego poczatkowo Liri-th nie byla zachwycona niespodzianka?
      Rycerz pucharow.
      Byla... przewrazliwiona. Jakby nie chciala przyznac, ze tego czegos potrzebuje. Byla ponadto.
      4. Dlaczego teraz jest zachwycona?
      7 pucharow.
      Czuje sie dopieszczona, "zaopiekowana", zrelaksowana.
      Krociutka interpretacja, ale nie mam czasu na nic bardziej szczegolowego.
      • liri-th Re: warsztat 194 -niespodzianka 19.06.11, 09:52
        Witaj AndgiesmileCieszę się,że dołączyłaś.
        • liri-th godzina rozwiązania 19.06.11, 09:53
          Dziewczynki, wypadł mi niespodziewany wyjazd popołudniowy,nie wiem czy zdołam wrócić na 18ą.Czy mogłybyśmy się umówić na rozwiązanie tak na po 19ej?
      • liri-th odpowiedź do rozkładu Andgie 19.06.11, 18:12
        1. Do caego sluzyl prezent?
        Od. 5 mieczy.
        Cos do komunikacji lub relaksacji, albo cos smiesznego. Super i komunikacja i relaksacja sie zgadza, brawosmile
        2. Co to bylo?
        Moc.
        Przyrzad sluzacy zdrowiu treningowi.
        Tak,tak,jak najbardziejsmile

3. Dlaczego poczatkowo Liri-th nie byla zachwycona niespodzianka?
        Rycerz pucharow.
        Byla... przewrazliwiona. Jakby nie chciala przyznac, ze tego czegos potrzebuje. Byla ponadto.
        bałam sie trochę po prostu,że znów będzie jak poprzednio i się połamię czy cośwink
        4. Dlaczego teraz jest zachwycona?
        7 pucharow.
        Czuje sie dopieszczona, "zaopiekowana", zrelaksowana.
        tak, czuję że dobrze to dział an moje zdrowie fizyczne i psychiczne.
        Krociutka interpretacja, ale nie mam czasu na nic bardziej szczegolowego.
        Króciutka,ale za to bardzo trafnasmile))
    • liri-th rozwiązanie 19.06.11, 18:04
      Niespodzianką od mojego męża był rower.Wszystkie bylyście bliskie odgadnięcia nazwysmileGratuluję,wielkie brawa!!Nie byłam zachwycona początkowo z tego prezentu ponieważ kiedyś miałam wypadek na rowerze włąśnie i jakoś zraziłam sie do tego rodzaju sportu, no i oczywiście nie jestem typem sportowca, miałyście rację również z tym że niespodziankę uznałam za zbyt drogą,tymbardziej że mąż trochę oszukał mnie, nie powiedział całej prawdy o kosztach związanych z rowerem.Dopiero później wyszło że był znacznie droższy.Co do mojego stosunku do roweru teraz to jestem zachwycona; nie dość,że jazda na rowerze dobrze działa na moją figurę to jeszcze cudownie odpręża.Polecam wszystkimsmile
      Jestem pod wrażeniem waszych interpretacji i uwierzcie nie łatwo wybrać zwycięzcę.Dla mnie wszystkie stoicie na podium.Brawo!!!!
      • liri-th zwycięzczyni 19.06.11, 18:23
        Bardzo trudno wybrać zwycięzcę gdy wszystkie interpretacje są tak dobre.Kita napisała swoją poza konkursem więc mój wybór zawęża się do dwóch osób. Obie interpretacje są trafne,jednak bardziej konkretnie napisała Andgie więc jej oddaje pałeczke.Ivano, Kito, wam serdecznie dziekuję i gratuluję -jesteście wielkiesmile)
        PS.czekam na następną zagadeczkęsmile
        • andgie Re: zwycięzczyni 19.06.11, 20:19
          Dziekuje bardzo!
          Dopiero co wrocilam do domu, wygrana jest dla mnie zupelnie niespodziewana, bo moja iterpretacja byla tak krotka. Dziekuje Liri-th, Ivanie i Kicie smile
          • liri-th Re: zwycięzczyni 19.06.11, 20:44
            KRótka,ale treściwa i bardzo celna.smile)
            • ivana Re: zwycięzczyni 20.06.11, 13:09
              Gratuluje serdecznie zwycięzczyni. Rzeczywiscie bylam blisko z tym siedziskiem. stawialam na fotel a to byl rower ale w dobrym kierunku szlamwink
          • kita32 Re: zwycięzczyni 20.06.11, 23:59
            Brawo, Andgie!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka