Dodaj do ulubionych

Warsztat 215

06.11.11, 21:55
Myślałam, myślałam.. i małpuję od Fairy..
jak wakacyjnie to i ja wink

Gdzie byłam? Polska, czy poza granicami Polski?
miasto, czy z dala od miast?
sama, z rodziną czy ze znajomymi?
do 1 tygodnia czy dłużej smile

były tam dwa ciekawe miejsca, co to za miejsca, główna "atrakcja" tych miejsc..

Zresztą pytania możecie zadawać jakie Wam lepiej/czytelniej...

Zapraszam do udziału i powodzenia smile
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 215 09.11.11, 13:32
      No to zaczynam Droga Olu wink

1.Czy Ola byla w Polsce?- 5 Mieczy(-)
      2.Za granicą?- Paź Pucharow
      3.W miescie?- 6 Mieczy
      4. Poza miastem- Gwiazdem
      5.Czy byla tam sama?- As Mieczy(-)
      6. W większym gronie?- 7 Buław
      7. W czasie do tygodnia?- 8 Mieczy(-)
      8 Dluzej niz tydzien?- Kochankowie(-)
      9. Na czym polegala glowna atrakcja tych miejsc?- 8 Buław(-) 10 Pucharow

Olka byla na wakacjach za granica, w kraju lezącym nad wodą, byc moze byla to Francja lub Wlochy lub Skandynawia. Pojechala tam w wiekszym gronie, z grupa znajomych. Skorzystali oni z zaproszenia biura podrozy.Grupa liczyla 6-7 osob. Ich docelowe miejsce lezalo poza miastem i bylo uczeszczane sezonowo. Kurort bardzo pasowalby do celu ich podrozy.Mieli tam komfortowe warunki i byli w centrum zainteresowania obslugi, ktora byla bardzo zyczliwa i uprzejma i zawsze pod reka. Korzystali z saun basenow i Spa, ktore w tym osrodku sie znajdowaly.
      Wyjazd byl zaplanowany na 7 dni ale mogl sie przedluzyc ze wzgledu na to, ze to miejsce przypadło wszystkim bardzo do gustu a jesli nawet musieli wracac po 7 dniach to zalowali ze nie zaplanowali tych wakacji troche dluzszych.
      Glowna atrakcja tych dwoch miejsc byly obiekty sakralne lub imprezy artystyczne jakie odbywaly sie tam sezonowo typu festiwale filmowe lub inne zwiazane ze sztuka.

To tyle ode mnie
      Pozdrawiam
      Buziaki. Iv
      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQzcXMgG5N4zJEPEMUovIsqJinwK2e3QrYISpqjZFoSx08Rfvhw
      • olkacool :) 09.11.11, 14:04
        Witaj Ivano, jak miło że już napisałaś interpretację smile
    • helgeyaska interpret. 09.11.11, 15:44
      ode mnie tak bardzo szybciutko wink
      na rozwiązanie mogę nie zdążyć, ale najpóźniej w poniedziałek sprawdzę.

1. gdzie to było - kraj? as mieczy/2 buławy/4 puchary

w związku z asem mieczy, kojarzy mi się kraj odcięty od większej całości. 2 buławy - to duży kraj albo mały, ale za to z widokami na świat, czyli duże kontakty? 4 puchary - kiedyś był w jakimś aliansie, ale obecnie sam. teren zróżnicowany, trochę gór, trochę nizin...

idealnie pasuje mi Islandia oraz państwa wyspiarskie, czyli Wielka Brytania, Irlandia oraz Dania i Grecja.
      nieco mniej jakieś państwo powstałe po rozpadzie ZSRR, głównie myślę o Ukrainie i Litwie albo i nawet sama Rosja.
      grubszą czcionką te najważniejsze typy zaznaczam.

2. gdzie to było - miejsce docelowe? paź buław/KAPŁANKA/królowa denarów

wydaje mi się w takim razie, że miasto, i to jakieś spore, może nawet stolica (chociaż tutaj bym widziała jakieś króle lub cesarza albo hierofanta). może to być zatem była stolica, albo jakieś ważne historycznie miasto. miasto na szlaku handlowym, komunikacyjnym oraz ośrodek nauki i kultury.

3. towarzysze wyprawy? MAG/rycerz buław/HIEROFANT

towarzysze byli, ale chyba spoza rodziny.
      bardzo sprawni umysłowo, dobrzy organizatorzy, jeden trochę bardziej spontaniczny i popędliwy, ale chyba dobrze się uzupełniali.

4. jak długo trwała wyprawa? as denarów/4 denary/EREMITA

półtora tygodnia np. w takim połączeniu, że 2 weekendy i te 5 dni między nimi.

5. główne atrakcje turystyczne jakie były po drodze?
      8 buław/ŚWIAT/7 pucharów

8 buław to chyba jakaś niesamowita budowla, ostatecznie jakiś niesamowity widok w typie: wulkan/wodospad/kanion/góry - no coś wielkiego, wyzwanie, a jednocześnie urzeka pięknem.
      Świat kojarzy mi się z muzeum lub właśnie z jakimś podziwianiem przyrody, może skansen, park, zoo, farma reniferów big_grin
      7 kielichów - wydarzenie kulturalne, wystawa, koncert, doroczny targ miejscowych produktów i tego typu zabawy.

jakoś mało mi dzisiaj podchodzą karty, ale mam nadzieję, że choć jedne trafienie będzie wink
      życzę Wam udanego weekendu! buziaki!
    • andgie Re: Warsztat 215 09.11.11, 21:37
      Czesc!
      Znalazlam chwile czasu na tygodniu, ostatnio zostawialam wszystko na sam koniec.
      Widze, ze temat wakacji jest ostatnio bardzo popularny smile

Polska : Od. Ksiezyc, zagranica: od. 4 monet.
      Intuicyjnie obstawiam zagranice.
      Miasto, czy z dala od miast?
      Miasto: rycerz monet, z dala od miast: od.9 kijow.
      Miasto.
      Sama, z rodziną czy ze znajomymi?
      Rycerz kijow, 7 monet, as mieczy.
      Ze znajomymi, byc moze ze studiow lub majacych podobne zainteresowania intelektualne.
      Do 1 tygodnia czy dłużej
      Wypadl mi od , Glupiec. Od. krolowa mieczy, od.10 kijow, od. rycerz kijow.
      Mysle, ze wiecej niz tydzien ,mniej niz dwa. 10dni?
      Były tam dwa ciekawe miejsca, co to za miejsca,
      Krolowa monet, od.3kijow, Kaplanka.
      Ogrody? Swiatynie?
      główna "atrakcja" tych miejsc.
      6 monet, od as kijow, od.6 pucharow.
      To musialo byc miejsce, w ktorym sie czuje bardzo zrelaksowanym. Jednoczesnie miejsce czyste, uporzadkowane. Moze to poczucie zrelaksowania?
      Tyle ode mnie. Czekam na dalsze interpretacje i rozwiazanie.

.
      • olkacool :) 10.11.11, 10:01
        Witam serdecznie dziewczyny!
        Cieszę się że dołączyłyście smile
        • kita32 interpretacja 12.11.11, 20:56
          rozkład:
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/1IRN8MBZb0fl3TnL5B.jpg

Olkacool – 8 Monet – wszystko dokładnie zaplanowała i przygotowała do wyjazdu.
          Z kim? – Królowa Pucharów – z kimś bardzo bliskim, ukochanym –z partnerem?, chociaż karta kobieca raczej oznacza całą rodzinę.
          Kraj – 2 Kijów (-) – za granicą, ale chyba dość blisko;
          Miejscowość – Rydwan – atrakcyjna, turystyczna, przyciągająca ludzi. Rydwan sugeruje duży ruch, ale raczej mam wrażenie, ze karta ta pokazuje duże odległości, przestrzenie. Na rozum – miejsce dość zatłoczone, ale jak patrzę na kartę, to myślę o odludziu, gdzie lepiej jeździ się konno niż chodzi pieszo. Zobaczymy w niedzielę wink

Jak długo? – 5 Pucharów (-) – raczej za długo – Olkacool już stęskniła się do domu...

Jedno ciekawe miejsce – 10 Kijów (-), główna atrakcja – 4 Mieczy (-) – mam skojarzenia ze świątynią lub dawnym miejscem mocy, miejscem w którym kiedyś coś działo się intensywnie, a teraz zostały ruiny lub tylko ślady dawnego życia.

Drugie ciekawe miejsce – Królowa Kijów, główna atrakcja – Kochankowie (-) – piękne widowiskowe miejsce, romantyczne, nastrojowe, do podziwiania. Dobre miejsce dla zakochanych, chociaż odwrócona karta może sugerować, że takie miało być, a nie było aż tak do końca.

Jestem bardzo ciekawa odpowiedzi wink
          • olkacool :) 12.11.11, 20:59
            Witaj Kito smile
            • kita32 Re: :) 12.11.11, 21:02
              smile
          • kita32 Re: interpretacja 12.11.11, 21:01
            Jeszcze dopisuję, bo widzę, że padały konkretne propozycje co do kraju - mam wrażenie, że kraj w którym była Olkacool leży na zachodzie Polski, bo postać z karty patrzy na zachód. Typuję Francję lub Niemcy.
            • ivana Re: interpretacja 12.11.11, 21:05
              Kito tez przez glowe przeszly mi Niemcywink
              • kita32 Re: interpretacja 12.11.11, 21:37
                Przybyło życia na forum smile
                • ivana Re: interpretacja 12.11.11, 21:44
                  Zaczarowalam jewink
                  • olkacool Rozwiązanie :) 13.11.11, 18:01
                    Dziękuję Wam wszystkim serdecznie za interpretację smile
                    Pewnie się już niecierpliwicie, więc podaję rozwiązanie:

Gdzie byłam? Polska
                    miasto/dokładnie stolica - Warszawa
                    z kim: z rodziną i ze znajomymi wink
                    do 1 tygodnia, dokładnie 3 dni
                    miejsca:
                    - zoo
                    - Centrum Nauki Kopernik
                    • olkacool Do Ivany 13.11.11, 18:04
                      Pojechala tam w wiekszym gronie, z grupa znajomych. Skorzystali oni z zaproszenia .. Tymka, ojca chrzestnego naszej córeczki wink
                      Grupa liczyla 6-7 osob/blisko było nas 8 osób Ich docelowe miejsce lezalo poza miastem …. To było blisko centrum, ale nie odczuwało się tego bo to dzielnica domków jednorodzinnym..znajomi mają olbrzymią działkę ze studnią wink starymi drzewami .. w ogóle się nie czuło że to Warszawa..
                      Mieli tam komfortowe warunki i byli w centrum zainteresowania obslugi, ktora byla bardzo zyczliwa i uprzejma i zawsze pod reka. To się zgadza wink
                      Wyjazd byl zaplanowany na 7 dni ale mogl sie przedluzyc ze wzgledu na to, ze to miejsce przypadło Nie, tylko 3 dni planowaliśmy ze względu na remont..
                      Glowna atrakcja tych dwoch miejsc byly obiekty sakralne Głowana atrakcja to nie wink ale, Tymek ma na balkonie posąg Matki Boskiej, cieszyła się "uznaniem" wśród dzieci.. lub imprezy artystyczne .. jak czekaliśmy w kolejce do Centrum była masa zabawy, animatorka zabawiała dzieci..

Dziękuję Ivano za udział w arsztaciesmile
                      • olkacool Do Helgeyaski 13.11.11, 18:08
                        1.gdzie to było w związku z asem mieczy, kojarzy mi się kraj odcięty od większej całości. 2 buławy - to duży kraj albo mały, ale za to z widokami na świat, czyli duże kontakty? 4 puchary - kiedyś był w jakimś aliansie, ale obecnie sam. teren zróżnicowany, trochę gór, trochę nizin... Polska jak nic wink

2. gdzie to było wydaje mi się w takim razie, że miasto, i to jakieś spore, może nawet stolica (chociaż tutaj bym widziała jakieś króle lub cesarza albo hierofanta). może to być zatem była stolica, albo jakieś ważne historycznie miasto. miasto na szlaku handlowym, komunikacyjnym oraz ośrodek nauki i kultury. no no, wszystko się zgadza smile

3. towarzysze wyprawy?
                        towarzysze byli, ale chyba spoza rodziny.
                        .. tak wink
                        bardzo sprawni umysłowo, dobrzy organizatorzy, jeden trochę bardziej spontaniczny i popędliwy, ale chyba dobrze się uzupełniali. idealnie Tymek to ten popędliwy/Kapłan to mój mąż.. jest spokojny bardzo...

4. jak długo trwała wyprawa?
                        tu nie.. tylko 3 dni
                        5. główne atrakcje turystyczne jakie były po drodze?

Świat kojarzy mi się z muzeum lub właśnie z jakimś podziwianiem przyrody, zoo Tak
                        7 kielichów - wydarzenie kulturalne, wystawa, koncert, doroczny targ miejscowych produktów
                        w sumie fajna karta wypadła, bo tam było absolutnie wszystko.. włącznie z poezją, eksperymentami, muzyką

Helgeyasko, jestem pod wrażeniem.. brawa big_grin
                        • olkacool Do Andgie 13.11.11, 18:11
                          Intuicyjnie obstawiam zagranice. .. Polska
                          Miasto, czy z dala od miast?
                          Miasto: rycerz monet, z dala od miast: od.9 kijow.
                          Miasto. Tak smile
                          Sama, z rodziną czy ze znajomymi?
                          Rycerz kijow, 7 monet, as mieczy.
                          Ze znajomymi, byc moze ze studiow lub majacych podobne zainteresowania intelektualne..
                          tak i z rodziną tez..podobne zainteresowania, jak najhardziej tak wink
                          Do 1 tygodnia czy dłużej
                          Wypadl mi od , Glupiec. Od. krolowa mieczy, od.10 kijow, od. rycerz kijow.

Mysle, ze wiecej niz tydzien .. tylko 3 dni
                          Były tam dwa ciekawe miejsca, co to za miejsca,
                          Krolowa monet, od.3kijow, Kaplanka.
                          Ogrody? To jak zoo, bo tam mnóstwo zieleni smile
                          główna "atrakcja" tych miejsc.
                          6 monet, od as kijow, od.6 pucharow.
                          Jednoczesnie miejsce czyste, uporzadkowane. To się zgadza..

Dzięki za udział Andgie smile
                          • andgie Re: Do Andgie 13.11.11, 18:14
                            Pozniej myslalam, ze Glupiec w pytaniu "na jak dlugo?" moze oznaczac krotki wyjazd. No prosze.
                          • olkacool Do Kity 13.11.11, 18:15
                            Olkacool – 8 Monet – wszystko dokładnie zaplanowała i przygotowała do wyjazdu. tak, dokładnie tak było
                            Z kim? – Królowa Pucharów – z kimś bardzo bliskim, ukochanym –z partnerem?, chociaż karta kobieca raczej oznacza całą rodzinę. Z cała rodziną dokładnie i ze znajomymi, z ludźmi których naprawdę lubię, są mi bardzo bliscy
                            Kraj – 2 Kijów (-) – za granicą, ale chyba dość blisko; Polska jakieś 4h drogi od nas
                            Miejscowość – Rydwan – atrakcyjna, turystyczna, przyciągająca ludzi. Rydwan sugeruje duży ruch, ale raczej mam wrażenie, ze karta ta pokazuje duże odległości, przestrzenie. Na rozum – miejsce dość zatłoczone oj tak..ładnie opisane smile
                            Jak długo? – 5 Pucharów (-) – raczej za długo – Olkacool już stęskniła się do domu... tęsknić - tęskniłam, ja jestem domator 100%

Jedno ciekawe miejsce – 10 Kijów (-), główna atrakcja – 4 Mieczy (-) – te kary nawet mi pasują do Zoo, karta 4 miecze wypada mi na podziwiane „przez szybkę”..

Drugie ciekawe miejsce – Królowa Kijów, główna atrakcja – Kochankowie (-) – piękne widowiskowe miejsce, do podziwiania.
                            To się zgadza Kito.. ta Królowa może mówić że samemu aktywnie można się było włączyć do eksperymentów, inicjować.. było mnóstwo dobrej zabawy.. i ciągły wybór (Kochankowie).. nawet połowy nie zdążyliśmy obejrzeć..

Dziękuję Kito za odpowiedź smile Jak zwykle niezawodna big_grin
    • olkacool Zwycięstwo dla..... 13.11.11, 18:16
      Dziękuję Wam wszystkim gorąco za udział, warsztat był trudny bo same konkrety.. więc tym bardziej należą się brawa dla Was wszystkich wink

W moim osobistym odczuciu, wygrywa Helgeyaska, gratulacje!!!
      • ivana Re: Zwycięstwo dla..... 13.11.11, 18:19
        Gratuluje Helge..;-0
      • andgie Re: Zwycięstwo dla..... 13.11.11, 18:20
        Gratulacje dla zwyciezczyni i podziekowania dla wszystkichsmile
        • kita32 Re: Zwycięstwo dla..... 13.11.11, 18:30
          Wielkie brawa dla Helgeyaski!!!!

To był świetny warsztat, Olkacool. I super, że grono uczestników się powiększyło smile
      • helgeyaska Re: Zwycięstwo dla..... 13.11.11, 22:43
        dziękuję bardzo! smile dzięki również Wszystkim za współudział smile ściskam ciepło, bo mi samej osobiście dzisiaj stopy odpadają wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka