Dodaj do ulubionych

Warsztat 237 - co kupujemy

08.04.12, 19:06
Już od kilku tygodni zbieramy się do kupna "czegoś" ..
dziś zapadła konkretna decyzja...
już jest wszystko ustalone, trzeba tylko wyszukać idealną ofertę.. wink

Pytanie: co zdecydowaliśmy się kupić?

Jedno krótkie pytanko, być może skusi się ktoś spoza naszego "tradycyjnego" grona wink

Życzę samych super kart i idealnej interpretacji i miłego tygodnia oczywiście smile
Obserwuj wątek
    • ivana Re: Warsztat 237 - co kupujemy 09.04.12, 13:58
      Jaka rzecz kupuje Olka?
      Kolo Fortuny Smierc(-) 9 Denarow

Czyzby rower?

Pozdrawiam serdecznie.
      • greenwenus Re: Warsztat 237 - co kupujemy 09.04.12, 15:48
        No jak juz jest pierwsza interpretacja to tez pisze swoja.

1. Jaki wyglad ma to ,,cos,, -Paz bulaw, As bulaw
        - wyglada na to, ze to cos jest dlugie ale zakonczone czyms w rodzaju kuli (skojarzenie ze stojaca lampa) ale moze to ,,cos,, mozna trzymac w reku, tutaj skojarzenie z pilotem, joystickiem albo cos w tym stylu.

2. Do czego sluzy? - Pustelnik, Kaplan
        Same AW. Pewnie uzywa sie tego w celach bardziej intelektualnych, duchowych ale pomagaja osiagnac jakis cel, daje,,oswiecenie,, w zyciu, tak jak ta lampka, ktora oswieca pustelnikowi droge w ciemna noc.

3. Czy jest to cos ,,wartosciowego,,? - 8 monet, 6 bulaw
        Mysle, ze dla Olki bedzie mialo to wymiar troszke inny, bedzie to ,,wartosciowe,, o tyle, ze podniesie jakby prestiz i nada zyciu bardziej praktyczny wymiar.

4. W jaki sposob pomoze Olce w zyciu? - Slonce, Kolo fortuny
        Poprawi nastroj, rozweseli, nada zyciu lepszych barw ale i cos ,,wywroci,, do gory nogami - mam wrazenie, ze w pozytywnym sensie.

5. Co zdecydowala sie Olkacool kupic? - 8 bulaw, 7 bulaw
        Skojarzylam te karty z jakims sportowym gadzetem , bieznia do biegania np. do treningow ale troche mi to nie pasuje do poprzednich kart. Stawiam wiec na jakas fajna lampe albo jakis gadzet sportowy lub jakas gre, przy ktorej mozna cos cwiczyc.

No teraz moge spojrzec co napisala Ivanka
        • greenwenus Re: Warsztat 237 - co kupujemy 09.04.12, 15:51
          Na rower nie wpadlam.
          • olkacool Re: Warsztat 237 - co kupujemy 09.04.12, 18:11
            Dziękuję Wam za interpretacje big_grin
    • cukinia3 Re: Warsztat 237 - co kupujemy 10.04.12, 19:29
      Królowa buław, 7 denarów, Kochankowie -> coś, co trzeba składać. Ci Kochankowie wskazują mi na łóżko smile
      • olkacool Re: Warsztat 237 - co kupujemy 10.04.12, 19:47
        Witaj Cukinio smile
        Dzięki
        • ivana Re: Warsztat 237 - co kupujemy 10.04.12, 19:51
          To ciekawe, bo kazdej z nas karty mowia co innegosmile
          • kita32 szybka interpretacja 10.04.12, 20:59
            Zwykle robię całościowy rozkład, ale tym razem zadawałam pytania i wyciągałam od razu kartę. To dlatego, że nie umiałam wymyśleć rozkładu nie wiedząc jakiego typu jest to coś. No bo jak zadam pytanie o wielość i kolor, gdy tym czymś byłaby wycieczka zagraniczna, no to pytanie byłoby bez sensu. Pomyślałam sobie, że jak po kolei będę zadawać pytania, to zorientuję się jakie zadać następne pytanie. No ale nie wyszło. Mam mętlik w głowie, a nie pomysły…

Do czego będzie służyć, to co zdecydowała się kupić Olkacool z rodziną? – Rycerz Monet – jest to związane z aktywnością, podróżą lub pracami domowymi. Mogłaby to być np. działka pod budowę domu.

Typ tego czegoś, czy to przedmiot, czy usługa? – Koło Fortuny, a podczas tasowania wypadł Diabeł (-). – To coś służy do zmian, do przystosowania się, no i raczej nie da się jednoznacznie określić jako przedmiot czy jako usługę. Znowu myślę o działce. Diabeł kojarzy mi się z hobby, z przywiązaniem do czegoś, z czymś co przyciąga, marzeniem lub ukrytym marzeniem.

Okres wykorzystywania (jednorazowa przyjemność, czy coś na dłużej)? – 9 Kijów – na długo, praktycznie niezniszczalnie.

Co poprawi? (samopoczucie, zdrowie, funkcjonalność domu, bezpieczeństwo?) – Moc (-) – kondycję fizyczną i psychiczną.

Co przemawia za kupnem, a co przeciw? – za Papież, przeciw Paź pucharów (-) – za przemawia doświadczenie osób, które to kupiły, a przeciw drobne problemy natury emocjonalnej i może brak doświadczenia.

Co to takiego? – 3 Mieczy (w tym momencie byłam trochę rozproszona i nie jestem pewna trafności karty), ale gdyby to była trafna karta, to podejrzewam albo działkę (budowlaną lub ogrodniczą), albo coś innego, czego nabycie wiąże się z wysiłkiem i pracą, ale pracą dającą wymierne korzyści lub przyjemność (np. sprzęt sportowy).

Ciekawa jestem wink
            Cieszę się, że pytanie było jedno, bo ostatnio jakoś nie nadążam ze wszystkim…
            • kita32 Re: szybka interpretacja 10.04.12, 21:07
              Przeczytałam już napisane interpretacje. Ja w każdym rozkładzie widzę karty na działkę... Ale z doświadczenia wiem, że to może być bardzo mylące, bo czasami jakaś myśl zdominuje umysł, a lepiej jest "szerzej" interpretować karty niż tak jakoś jednowymiarowo.
              • olkacool Re: szybka interpretacja 10.04.12, 22:10
                Witaj Kito big_grin
                Bardzo się cieszę że zamieściłaś interpretację.... smile
    • anuszzka Re: Warsztat 237 - co kupujemy 11.04.12, 11:31
      co zdecydowala sie kupic 10mieczy rycerz denarow(6mieczy)
      do czego to sluzy-krol bulaw(as bulaw)
      wyglad-rydwan(2monet)
      wplyw na zycie-moc(3bulaw)
      funkcja uzyteczna-4bulaw(9mieczy)
      co bedzie robila z tym zakupem-gwiazda(3monet)

Ten zakup ma jakies kable lub sprezyny, jest jednoczesnie stabilny ale tez troche ruchomy. Ksztalt ma kwadratu, prostokata.
      Stawiam na jakis telewizor, komputer, laptop. wink To tez moze byc jakies auto, motocykl, rower.
      • olkacool Re: Warsztat 237 - co kupujemy 11.04.12, 12:38
        ooo, jak miło wink
        Witam kolejną uczestniczkę big_grin
    • freya_v Re: Warsztat 237 - co kupujemy 13.04.12, 17:43
      To moze i ja pare slow od siebie dodam ale poza konkursemsmile

Co kupujecie:
      6kielich krolowa monet 9kielich

kupujecie cos z mysla o dzieciach i nastawionego na zdrowa zywnosc.Mi przyszla na mysl sokowirowkawink
      • olkacool Re: Warsztat 237 - co kupujemy 13.04.12, 18:25
        Witam bardzo ciepło big_grin
        Dziękuję za odpowiedź smile
        • olkacool Rozwiązanie 15.04.12, 18:03
          Odpowiedź: kupujemy samochódsmile
          Nasz obecny jest już za mały, szczególnie gdy planujemy dłuższe wyprawy wakacyjne i trzeba w bagażnik "upchać" wszystko ...
          Bardzo Wam dziękuję za czas i interpretacje smile
          • olkacool Zwycięzca 15.04.12, 18:04
            Bezapelacyjna zwyciężczyni - Anuszzka
            Konkretna odpowiedź i to w samo sedno big_grin
            Gratulacje!!!!!

Wyróżnienia:
            Ivanka - trafione, bo samochód jak jak i rower to pojazd.. poza tym Kolo wypadło jakby karta mówiła, że to "coś" co ma koła
            Greenwenus - świetny opis smile
            Kita - rycerz świetnie pokazał pojazd, Monety - jako kierownica w dłoni i też wypadło Koło jak u Ivany, ogólnie opis świetny, jak zwykle smile

Pozostałym dziękuję równie mocno smile
            Tym bardziej że warsztat trudny, bo mogło być to absolutnie wszystko ;P
            • ivana Re: Zwycięzca 15.04.12, 18:08
              Dzieki za fajny warsztat Olko i gratuluje zwyciezczyni!!!!
              • anuszzka Re: Zwycięzca 15.04.12, 18:59
                Wow, udalo sie big_grin Gratulacje wszystkim!
                • greenwenus Re: Zwycięzca 15.04.12, 19:06
                  Anuszkaa gratulacje!!!
                  • kita32 Re: Zwycięzca 15.04.12, 19:17
                    Anuszko, gratulacje!!!

Olkocool, temat był świetny smile

Anuszko, czekamy na warsztat 238 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka