ivana 30.06.13, 19:05 Moja mama jest cudowna ale jest pewna rzecz, ktorej u niej nie lubie. Sprobujcie okreslic co to jest i dlaczego jestem do tego negatywnie nastawiona? Co jest tego powodem? Udanych interpretacji zycze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanna1985 Re: Warsztat 295- Wada mamy 03.07.13, 14:51 hej ,ja narazie napisze karty jakie mi wyszly ,a nad interpretacjá pomysle ,jak zawsze nie jest latwo!pierwsza karta to problem mamy - 9pucharow ,dlaczego Ci to przeszkadza,powód-umiarkowanie!jakiej natury jest to problem -5kijów!brak rownowagi i umiaru u Twojej mamy chyba jest znaczny,ale nie wiem w czymbyc moze za bardzo galopuje sie w mowieniu o innych?ocenia za bardzo?czuje nienawisc do sasiada?zastanowie sie jeszcze i napisze!moze chwalipiéta troche i przesadza z wychwalaniem ,mam wrazenie ,ze chodiz o jej sposob wyrazania sie czyli jej mowa. Odpowiedz Link
kita32 interpretacja 03.07.13, 18:11 Mama – 3 Pucharów, Ivana – Król Mieczy, wada – 10 Pucharów (-); Przyczyna wady – 10 Kijów (-), jej skutki – Pustelnik (-); Dlaczego Ivana tej wady nie lubi – Kochankowie (-); co jest przyczyną, że Ivana tej wady nie lubi – 5 Monet (-). Mama jest osobą optymistyczną aż do lekkomyślności, życzliwie nastawioną do świata, lubi zabawy, rozmowy, towarzystwo. Ivanę karty pokazały jako osobę myślącą, inteligentną, odwróconą w kierunku mamy – może nawet ją pilnującą. Wada- mama chciałaby każdemu pomóc, każdego zadowolić, sprawić ludziom przyjemność. Karta odwrócona świadczy o tym, że jest wykorzystywana i robi coś dla innych swoim kosztem. Przyczyną takiego podejścia do życia jest jej trudna i ciężka przeszłość. Chce ulżyć innym, bo sama kiedyś potrzebowała takiego wsparcia. Skutkiem jest refleksja – podejrzewam, że typu „mądry Polak po szkodzie”. Myślę, że mama jest naciągana przez różnych naciągaczy, oszustów, domokrążców, ludzi dzwoniących z reklamami itp. Ivana kocha mamę i próbuje ją chronić. Boi się, że mama zostanie oszukana na większą kwotę, że weźmie pożyczkę na głupstwo i będzie ją spłacać w nieskończoność. Odpowiedz Link
kita32 Re: interpretacja 03.07.13, 18:12 Zapomniałam dodać, że biorę udział poza konkursem, bo nie mam ciekawego pytania w zanadrzu. Odpowiedz Link
ivana Re: interpretacja 04.07.13, 10:08 Slicznie dziekuje dziewczyny! Zapraszam kolene osoby Odpowiedz Link
ivana Re: interpretacja- rozwiazanie 07.07.13, 17:30 Moja mama niestety pali papierosy a nie moze bo ma poczatki astmy i bierze leki ale nie chce z nich rezygnowac. Jak ja o to prosze to mowi, ze chce ja pozbawic jednej z nielicznych przyjemnosci. Denerwuje mnie to bo przeciez chodzi o jej zdrowie. Wasze karty trafnie rowniez inne cechy jej charakteru ale chodzilo wlasnie o to. Odpowiedz Link
ivana Re: interpretacja- do Hani 07.07.13, 17:32 ej ,ja narazie napisze karty jakie mi wyszly ,a nad interpretacjá pomysle ,jak zawsze nie jest latwo!pierwsza karta to problem mamy - 9pucharow ,dlaczego Ci to przeszkadza,powód-umiarkowanie!jakiej natury jest to problem -5kijów!brak rownowagi i umiaru u Twojej mamy chyba jest znaczny,ale nie wiem w czymbyc moze za bardzo galopuje sie w mowieniu o innych?ocenia za bardzo?czuje nienawisc do sasiada?zastanowie sie jeszcze i napisze!moze chwalipiéta troche i przesadza z wychwalaniem ,mam wrazenie ,ze chodiz o jej sposob wyrazania sie czyli jej mowa. Rzezczywiscie jest tak ze jest u mamy brak rownowagi w mowieniu. Mowi duzo i glosno co mnie bardzo meczy ale to dlatego ze na codzien mieszka sama wiec jak do mnie przyjezdza to nadrabia zaleglosci Brawo! Odpowiedz Link
ivana Re: interpretacja- do Kity 07.07.13, 17:36 Mama – 3 Pucharów, Ivana – Król Mieczy, wada – 10 Pucharów (-); Przyczyna wady – 10 Kijów (-), jej skutki – Pustelnik (-); Dlaczego Ivana tej wady nie lubi – Kochankowie (-); co jest przyczyną, że Ivana tej wady nie lubi – 5 Monet (-). Mama jest osobą optymistyczną aż do lekkomyślności, życzliwie nastawioną do świata, lubi zabawy, rozmowy, towarzystwo. Ivanę karty pokazały jako osobę myślącą, inteligentną, odwróconą w kierunku mamy – może nawet ją pilnującą. Tak Wada- mama chciałaby każdemu pomóc, każdego zadowolić, sprawić ludziom przyjemność. Karta odwrócona świadczy o tym, że jest wykorzystywana i robi coś dla innych swoim kosztem. Tak Przyczyną takiego podejścia do życia jest jej trudna i ciężka przeszłość. Chce ulżyć innym, bo sama kiedyś potrzebowała takiego wsparcia. Skutkiem jest refleksja – podejrzewam, że typu „mądry Polak po szkodzie”. Tak Myślę, że mama jest naciągana przez różnych naciągaczy, oszustów, domokrążców, ludzi dzwoniących z reklamami itp. Ivana kocha mamę i próbuje ją chronić. Boi się, że mama zostanie oszukana na większą kwotę, że weźmie pożyczkę na głupstwo i będzie ją spłacać w nieskończoność. Tak! Kito jestem pod wrazeniem Twojego opisu mojej mamy! Jest tak jak piszesz! Brawo! Odpowiedz Link
ivana Re: interpretacja- Zwyciezca 07.07.13, 17:39 Kita napisala poza warsztatem wiec zwycięzczynia zostaje Hania, ktora rowniez pieknie napisala o mamie z pewna jej cecha. Moje gratulacje. Wielkie brawa dla Was dziewczyny! Odpowiedz Link
kita32 Re: interpretacja- Zwyciezca 07.07.13, 18:37 Ivano, dziękuję za miłe słowa Haniu, gratulacje za dobre trafienia. Cieszę się, że prowadzisz warsztaty Odpowiedz Link
hanna1985 Re: interpretacja- Zwyciezca 08.07.13, 12:20 przepraszam ,nie dalm rady wczoraj!juz mysle nad pytaniem ,podobal mi sie ten warsztat i tak tez myslalm,azeby dopisac o tej 9 pucharow,ze lubi przyjemnosci ,ale takie swoje ,samotne ,czyli papierosek jak znalazl ,choc chodizl mi po glowie kieliszek!niestety nie dopisalam !no nictrudno!gapa jestem i tyle!juz mam pytanie ,bardzo osobiste! Odpowiedz Link