Dodaj do ulubionych

zwykłe karty

11.05.07, 11:43
Wrózyłam sobie dzisiaj ze zwykłych kart. I bardzo rzucał ( chciał zwrócić na
siebie uwagę ) król pik. Oprócz tego, że kilka razy pojawił się w rozkładach,
to ze 2-3 razy wypadł mi przy tasowaniu. Czy ktoś wie, co - kogo w praktyce
oznacza, symbolizuje wyżej wymieniona karta ?
Obserwuj wątek
    • szeltie Re: zwykłe karty 11.05.07, 12:25
      Albo jeśli ktoś zna link, do fajnie objaśnionych kart klasycznych, to bardzo
      proszę o wklejenie go. Dziękuje.
      • romy_sznajder Re: zwykłe karty 11.05.07, 14:31
        Ja bym szukala najoczywistszych analogii: piki - miecze, kiery - puchary, trefle
        -­ kije, a kara -­ monety.
        (czyli Krol Mieczy)

Ale to pewnie wieszwink
    • krzys326 Re: zwykłe karty 11.05.07, 16:30
      Hej!

Napiszę Ci co oznacza Król pik z 3 ksiazek:

"Wróżenie z kart klasycznych" Maria Piasecka:
      ***Wskazuje na mężczyznę dojrzałego, o dobrze ugruntowanej pozycji społecznej. Człowiek ten cieszy się poważaniem w swoim środowisku i może udzielić pomocy osobie pytającej. Zajmuje ważne stanowisko, często nosi mundur (wojskowy, policjant, strażak, pracownik ochrony itp.) lub zakłada do pracy specjalny uniform (lekarz)...***

"Wróżenie z kart dla początkujących" Richard Webster
      ***reprezentuje silnego i potężnego mężczyznę. Jest inteligentny, uczciwy, lojalny, ambitny i praktyczny. Ma dojrzałe poglądy. Jeśli pytający jest kobietąoznacza to, że jej życie znajduje się pod silnym wpływem mężczyzny. Moze to byś ojciec, brat, maż, krewny lub bliski przyjaciel. Meżczyzna symbolizowany przez tę kartę stara sie być dobry, jednak ma tendencję postrzegania wszystkiego w kategoriach dobra izła. Trudno mu przyjąć punkt widzenia innej osoby, gdyż uważa, że jego pogląd jest najlepszy. Polega na logice i raczej ignoruje swoją intuicję. Pragnie kobiecego towarzystwa, lecz ma trudności z wyrażaniem swoich najgłębszych uczuć***.

"Z kart możesz odczytać swój los" Brigitte Glaser
      ***król pik jest zawsze człowiekiem, który gra drugie skrzypce, jako rozwiedziony albo nawet jeszcze obecny mąż. W odniesieniu do kochanka jest to mężczyzna, od którego sie właśnie odchodzi. Traktuje się go jako dobrego przyjaciela ale nie czuje się do niego głębokiej miłości. jako karta zastępcza oznacza brata lub syna.***

Mam nadzieję, ze trochę pomogłem. Pozdrawiam smile
    • iza.podlaska Re: zwykłe karty 11.05.07, 19:19
      Podaje link do tekstu Milki Krogulskiej na portalu Czary.pl, znaczenia nie sa
      bardzo szczegolowe, ale znajdziesz tam wiele wskazowek interpretacyjnych
      pozbieranych w jednym miejscu

www.czary.pl/tarot/karty_zwykle.php
      Pozdrawiam
      • szeltie Re: zwykłe karty 11.05.07, 20:49
        Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi i linki smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka