gosiadzika 20.08.07, 07:45 ukaże się jesieni tego roku , niektóre karty są już pokazane baba-studio.livejournal.com/tag/bohemian+gothic+tarot+vampire+strength+l www.magic-realist.com/ ciekawe ,ale raczej dla kolekcjonerów bo niektóre wyglądają jak z horrorów )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
petra11 Re: Bohemian Gothic Tarot 20.08.07, 21:27 Karty , ktore sie wspaniale zapowiadaja. Bardzo interesujace i godne uwagi. Oczywiscie, jesli kogos odpycha widok szkieletu ludzkiego itp. , to nie dla niego. Chociaz wcale nie poprzez te karty jest promowany ten tarot, wiec moze wcale nie bedzie ich tak wiele w tym stylu? Kiedy je zobaczylam pierwszy raz i przypatrzylam sie im, mialam dziwne uczucie, ze niektore z nich, ktore przedstawiaja postacie ludzkie, przypominaja bardzo stare fotografie i to pozowane, na ktorych postac patrzy nam prosto w oczy (az slyszalam w wyobrazni dialog w rodzaju: Popatrz Aniu... a to twoj pradziadek , jak mial 10 lat itp.). Fajnie Gosia, ze wkleilas ten watek, bo ja tak za bardzo nie sledze nowosci, chyba ze przez przypadek. Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Bohemian Gothic Tarot 21.08.07, 07:29 taak, na przykład paź pałek, a słońce widziałaś ??? lekko przerażające Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Bohemian Gothic Tarot 21.08.07, 09:45 Bo to jest tarot o naszych lękach i strasznych fascynacjach, tylko dla ludzi o mocnych nerwach . Autorka - Karen sama pisze na forach, ze inspirowali sie z Alexem opowiadaniam E.A. Poe, czyli nie bedzie duzo makabry doslownej, ale bedzie groza i przerazenie plynace z wewnątrz, z wyobrazni, niedopowiedzenia Ja czekam z niecierpliwoscia na te talie Ma byc w polowie pazdziernika. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: iza 21.08.07, 16:13 Na pewno Ale o terminie nic nie wiadomo, Karen i Alex nie skonczyli jeszcze wszystkich kart Pozdrawiam Odpowiedz Link
petra11 Re: Bohemian Gothic Tarot 21.08.07, 18:41 Ladnie to ujelas. Tak wlasciwie to te karty z postaciami kojarzyly mi sie ze zdjeciami ludzi , ktorzy zmarli, moze nawet jakby wziac same twarze- ze zdjeciami nagrobnymi... Ale nie chcialam tego pisac, zeby niechcacy nie zrazic kogos do tej talii. Teraz rozumiem, czemu ta talia jest tak dziwna i jak to napisalas-"bez doslownej makabry", a jednak wyczuwa sie w niej cos takiego mrocznego i tajemniczego. Dlatego karta slonce ma w sobie cos przerazajacego, ale nie tylko ona. Mysle, ze najbardziej dwuznaczne sa wlasnie te, na ktorych patrzymy w oczy postaciom z kart. Jest w nich cos takiego... Cos ukrytego co dotyczy ich losu, a przy stawianiu kart, pewno ma sie wrazenie, ze chca cos powiedziec o naszym losie i naszych skrywanych tajemnicach. Odpowiedz Link
petra11 Re: Bohemian Gothic Tarot 21.08.07, 19:40 Coil, jak wejdziesz na pierwszy podany adres, musisz szukac po prawej stronie na slupku (jest tam lista kart tej talii , ktore mozna obejrzec) ,w ten sposob znajdziesz znajdziesz wiecej niz 3 karty. Postacie sa tez powiekszone, zeby mozna bylo dokladnie przyjrzec sie twarzom. Fakt, ze nie ma ich wiele, ale mozna wyczuc ogolny klimacik. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Bohemian Gothic Tarot 22.08.07, 15:56 Bardzo ladne i mile cmentarne karty Nie wiem dlaczego ktos mialby sie ich bac Ich szczególny wyglad polega na tym, ze specjalnie zrobiono je tak, jak stare bialoczarne fotografie, potem kolorowane nieumiejetnie farbami anilinowymi (co bylo popularne przed 2 wojna itd). Najwyrazniej widac to na karcie Slonce, dlatego to dziecko o szarej skórze i brudnozóltych wlosach moze wygladac dosc niesamowicie, zwlaszcza na swoim nieproporcjonalnym koniu o zbyt wielkiej glowie i szyi (lepszy bylby zwykly kucyk) Odbieram pozytywnie te talie Odpowiedz Link
dori7 Re: Bohemian Gothic Tarot 22.08.07, 19:06 Trodno powiedziec cos wiecej po zobaczeniu kilku kart, zwlaszcza ze w moim odbiorze dosyc sie od siebie roznia. Najbardziej niepokojacy jest dla mnie Paz Bulaw, nie Slonce. Mam nadzieje, ze autorzy nie poleca za bardzo w strone Gothic Tarota wydanego przez Monolith Graphics i stworza cos rzeczywiscie nowego i oryginalnego. Tak czy siak, bardzo sie ciesze, ze powstaje ta talia, bedzie w ofercie tego swietnego wydawnictwa cos zupelnie innego zarowno od Tarota Wiktorianskiego i Wyroczni Kwiatowej, jak i od Tarota Basniowego, Kotow i Fantastycznej Menazerii. Poza tym - czuje przez skore, ze to moze byc sukces na miare Tarota Wiktorianskiego. Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Bohemian Gothic Tarot 22.09.07, 11:55 Witam, wrzucilam kilka skanow, wzietych z bloga Karen, do Magicznego Bloga plus kilka slow o talii. www.czary.pl/blog/?p=51 Już się nie mogę doczekać premiery tej talii Pozdrawiam Odpowiedz Link
aglaonike Re: październik już blisko:) 05.10.07, 10:05 no fajna talia , kurcze rzeczywiście trochę horrorowata ....nawet mi jakiś film przypomina .... Odpowiedz Link
gosiadzika Re: Bohemian Gothic Tarotkarty do oglądania już są 05.10.07, 11:05 www.bohemiangothic.com/ Odpowiedz Link
gosiadzika SĄĄĄĄĄĄ wszystkie karty do zobaczenia 15.10.07, 07:55 www.bohemiangothic.com/Majors1.htm Odpowiedz Link
gosiadzika ja chce mieć taką torbe !!!!!!!!!!!! 15.10.07, 08:01 baba-store.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=MRPASS&Product_Code=BohoGothicwristlet&Category_Code=Gothica Odpowiedz Link
iza.podlaska Re: Bohemian Gothic Tarot 28.10.07, 11:13 Premiera przesunela sie na koniec listopada. Musimy uzbroić się w cierpliwość Pozdrawiam Odpowiedz Link
anatemka Re: Bohemian Gothic Tarot 29.09.08, 18:57 www.osiem.com.pl/product_info.php?products_id=2854 zamówiłam dzisiaj. Odpowiedz Link
gosiadzika jest piękny 29.09.08, 19:17 ale nie wiem komu można by z nich wróżyć - trochę przerażający ale piękny i pociągający zarazem))) do odkrywania tajemnic? jak go otrzymasz to daj znać jak ci siępodoba "na żywo" Odpowiedz Link
gosiadzika Re: jest piękny 30.09.08, 09:23 i co i co???? jak go odbierasz??? nie za mroczny?? Odpowiedz Link
anatemka Re: jest piękny 30.09.08, 14:25 jeszcze nie wiem. poczekam az mi dostarczą. zapewne jest zupełnie inny niz mój Jasniak. Ale jak tylko zobaczyłam jpgi to wiedziałam, że go chcę! Odpowiedz Link
takajataka1 Re: Bohemian Gothic Tarot 01.10.08, 11:31 dostałam go w prezencie na jakąś tam okazje, jakiś czas temu. bardzo dobrze nam się współpracuje. "mówi do mnie". osoby, którym kładę te karty nie mają złych odczuć na jego widok jest przepiekny Odpowiedz Link
anatemka Re: Bohemian Gothic Tarot 02.10.08, 06:21 jest przepiekny, potwierdzam jestem nim oczarowana... Odpowiedz Link