ziarnkopiasku 25.01.10, 15:19 Byłam ze strzelcem. Była niezwykla chemia , czułosc ale rozstalismy sie. Do dzis mamy kontakt piszemy do siebie nieraz są to czułe dziwne maile... Jestem baranem czy oni wracają czy mam czekać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acrux_79 Re: strzelec .... czy wraca? 25.01.10, 16:49 Za wikipedią: W astrologii znaczenie mają WSZYSTKIE znane planety Układu Słonecznego oraz Słońce i KSIĘŻYC, znaczenia mają także tzw. DOMY, których jest dwanaście. [...] Zatem, jak widzisz, nikt nie jest czystym znakiem, bo ma różnie poprzesuwane planety i osie. Zresztą zobacz: Horoskop Phila Collinsa - Wodnika - www.astrotheme.com/portraits/Wx7GP6F6mh88.htm Horoskop Jennifer Aniston - Wodnika - www.astrotheme.com/portraits/9LV998DttE55.htm Różne koła, czyż nie ? Różne koła, różne znaki, różne interpretacje. Znak znakowi nierówny. Odpowiedz Link
constelacja Re: strzelec .... czy wraca? 30.01.10, 15:58 jestem ze strzelcem, wiem, że oni nie wracają.. jak mówi o swoich byłych to jakby opowiadał o książce, może i była fajna...ale już przeczytana... Strzelec to mężczyzna dziwny i dziki.. tak bardzo zaangażowany, tak bardzo zaborczy, tak bardzo głodny...oddania trzeba mu oddać wszystko i bez przerwy zapewniać, ze jest się tylko jego... niby ufa...ale a może to dlatego, ze jestem skorpionem ? Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: strzelec .... czy wraca? 30.01.10, 22:31 Święte słowa na obiad wracają, a potem pędzą dalej Pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link
admetos Re: strzelec .... czy wraca? 31.01.10, 02:05 Ale to nie tylko Strzelce. Solarne Byki, z ASC w Barania i Księżycem w ... Strzelcu też A tak przy okazji: zastanawiam się od jakiegoś czasu, czy są osoby bardziej księżycowe i bardziej słoneczne bo jak nic ten Księżyc w Strzelcu w moim kosmogramie (jak się obserwuje) ma co najmniej taką samą "ważnośc" jak Słońce, jak nie większą. Im dalej w wiek tym mi bliżej chyba do Strzelca (Księzyc w IX Domu w Strzlecu) i Barana (Ascendent) niż do Byka (Słońce) Odpowiedz Link
felutka Re: strzelec .... czy wraca? 31.01.10, 10:04 Tu się nie ma co zastanawiać, to jest fakt Sama mam Księżyc w Strzelcu w koniunkcji z ASC i rzeczywiście z nim bardziej się identyfikuję niż ze słoneczną Rybą, o którą nawiasem mówiąc nikt inny mnie nie podejrzewa Wracać? Nigdy, nie lubię odgrzewanych posiłków! Jak koniec to koniec, dotyczy to zarówno związków jak i przyjaźni czy też znajomości. Zrywam kontakt całkowicie i nieodwołalnie a to już chyba zasługa ogólnego zaskorpionienia radiksu. Mąz natomiast ( koniunkcja Słońca i Jowisza w Strzelcu ) rzeczywiście "wpada na obiadek i pędzi dalej" Po pierwsze na odejście nie ma ochoty przez zwykłe lenistwo(po co komplikować sobie życie) lęk przed samotnością ( Asc, Wenuc, Księżyc w Wadze) no i co by ludzie powiedzieli (znowu Wagusia)Gdyby jednak doszło do rozstania podejrzewam, że upierdliwie by wracał z bardzo prozaicznego powodu- on MUSI wszystko i wszystkich kontrolować i wydawać dyspozycje mimo, że zasadniczo nikt go nie słucha To już zasługa kwadratu Słońca do Plutona. Jak widać Strzelec Strzelcowi nierówny. Pozdrawiam wszystkie Strzelce Odpowiedz Link
foudre Re: strzelec .... czy wraca? 31.01.10, 20:32 "> Strzelec to mężczyzna dziwny i dziki.. tak bardzo zaangażowany, tak bardzo > zaborczy, tak bardzo głodny...oddania > trzeba mu oddać wszystko i bez przerwy zapewniać, ze jest się tylko jego... > niby ufa...ale " - to jest chyba opis Skorpiona. No, zgodziłabym się z określeniem, że Strzelec jest dziki Odpowiedz Link
kajpirinja27 Re: strzelec .... czy wraca? 02.02.10, 07:52 Zabawne... nie znam ani tego forum, ani sie nie znam na astrologi. Tez jestem skorpionem i moj partner jest strzelcem Po czesci sie zgadza - to o czym piszesz constelacja. To zeczywiscie mezczyzna dziki i dziwny. Niby zaangazowany, zaborczy i glodny zawsze chce miec uczucie pewnosci ze kobieta jego kobieta na niego czeka, za nim stoi - obojetnie jak bardzo jest zajety, zapracowany, zaganiany. Pokazuje swoja milosc i namietnosc w inny, nie typowy sposob. Trzeba nauczyc sie go pojac i rozumiec aby pozostac w harmonijnym zwiazku. Skorpion i strzelec tak bardzo sie od siebie roznia i tak bardzo sa do siebie podobe. Trudno to opisac. A odnosnie pytania - czy wracaja ? Potrzebuje czasu.... dlugiego czasu i wraca. Ale musi miec wrazenie ze robi to sam od siebie z wlasnej woli i checi a nie jest do tego zmuszany. Nie lubi gdy kobieta sie nazuca - ma wted wrazenie ze go zmusza, ze go dusi. Rada dla Ciebie - zajmij sie soba, studiuej, zaloz firme, uprawiaj sport, spotykaj sie z kolezankami, podruzuj a zaimponujesz strzelcowi. I przedewszystkim - badz soba... Oni nie lubia zabawnych lalek ale takze nie lubia ponurych, nadetych filozofow-feministek. Ja czesto mam wrazenie ze strzelec chce kobiety-kumpla. Takiej z ktora bedzie mogl ogladnac dvd, zjesc pizze, pogadac o tym i owym, ale zawsze konkretnie ale zarazem ma byc ona subtelna, delikatna i kobieca. Jego wymagania sa wysokie... Powodzenia ! Odpowiedz Link
astrolog_33 Archetyp Strzelca cz I 02.02.10, 11:07 Archetyp Strzelca Witam serdecznie Kochani, Slonce w znaku, to za malo informacji, aby cos powiedziec o danym czlowieku, bo np: ktos moze miec slonce w strzelcu tylko, a inne tez bardzo wazne elementy jak: ksiezyc, Asc, wenus, itd w Raku. Wtedy taka osoba moze czuc sie w wielu sytuacjach bardziej raczkiem niz strzelcem. I tym samym bedzie bardziej do kogos przywiazana. Zatem aby to wiedziec jaki jest charakter danej osoby trzeba przeanalizowac caly horoskop: -Slonce w znaku, Polozenie ksiezyca, Ascendentu, planety na osiach, aspekty do swiatem , silne fakis fazy znakow, domow, itd. A to opis Slonca w Strzelcu, to opis tylko w archetypie, bez tych dodatkowych elementow, ktore wyzej wymienilam. A czlowiek sklada sie tak naprawde z kilku archetypow znakow, a nie tylko jednego. Archetyp Strzelca Leszek Szuman ImageCzysty typ Strzelca powinien mieć nad łóżkiem wypisaną dewizę: Naprzód! Albowiem żywiołem osób urodzonych w tym znaku jest aktywność "i ruch. Zależnie od poziomu intelektualnego oraz innych szczegółów trudnych do omówienia w kilku słowach, dynamika Strzelca może oscylować między zawadiacką zaczepnością, zajęciami związanymi ze sportem, a rozprawianiem się z problemami wojskowymi, ekonomicznymi lub też ściśle naukowymi. W każdym znaku spotykamy przedstawicieli licznych zawodów. Trzeba jednak zaznaczyć, że możliwości te są do pewnego stopnia ograniczone. Nie widuje się na przykład znaku Panny wśród wojskowych najwyższych rang. Jest również bardzo wątpliwe, aby ktoś urodzony w znaku Barana obrał sobie zawód zegarmistrza, księgowego lub kasjera. Jeżeli chodzi o Strzelca, to spotyka się tu przedstawicieli bardzo licznych zawodów, dlatego też jest dość trudno wyodrębnić cechy osób z tego znaku. Rozmaitość charakterów, rozpiętość możliwości jest tu, podobnie jak w Skorpionie, wyjątkowo duża. W każdym razie, do głównych cech Strzelca należą: energia, impulsywność, szybka reakcja, niecierpliwość, a nieraz i łatwowierność. Dalej: odwaga, brawura, czasem gwałtowność i nieprzemyślany sposób postępowania. Strzelec nie ma w sobie nic z podstępnego lisa. Idzie przez życie z odkrytą przyłbicą i uniesioną głową. W stosunku do bliźnich jest szczery, otwarty i serdeczny. Czasem aż za bardzo szczery, co mu się często poczytuje za nietakt, za brak delikatności. Co ma w sercu Odpowiedz Link
astrolog_33 Re: Archetyp Strzelca cz II 02.02.10, 11:08 cz II Kobieta ze znaku Strzelca jest pełna życia i dynamiki, dowcipna i cięta, lecz... lubi robić porównania. Roztropny mąż pani Strzelec powinien zatem pilnować się, aby takie porównania zawsze wypadły na jego korzyść. Pani Strzelec zawsze będzie zwracała uwagę na formy towarzyskie, na wygląd i na zachowanie się mężczyzny. Nie jest więc wskazane, by mąż klął głośno i brzydko, chadzał po mieszkaniu nie ogolony, porozpinany lub broń Boże w kalesonach! Nie należy się także spodziewać, aby pani Strzelec sprzykrzyły się z czasem okazywane jej względy, choćby chodziło o drobnostki, jak kwiaty przyniesione nieraz przez męża. Nic tak nie razi pani Strzelec, jak mężczyzna lubiący pofolgować wygodzie, zaniedbany, ubrany byle jak, w rozchełstanej koszuli. Takie zachowanie może zabić miłość najbardziej zakochanej pani Strzelec. Warto o tym pamiętać. Tak samo kobiety o wyglądzie opuszczonym, mało ceniące czystość i ładny wygląd, mogą być pewne, że mąż Strzelec będzie się niebawem rozglądał za inną partnerką. O wiele łatwiej bowiem męża zdobyć, niż go utrzymać. Erotyczne zainteresowania Strzelca są silne, lecz jest on w swych zapotrzebowaniach opanowany i potrafi zachować umiar. Nurzanie się w rozpuście może uchodzić bezkarnie Skorpionowi, lecz dla Strzelca może stać się niebezpieczne dla zdrowia. Jego możliwości fizjologiczne są bowiem ograniczone. Przesadne dążenia do niezależności bywają nieraz przyczyną małżeństw niedobranych. Tak zwana "kobieta rasowa", to prawie zawsze dziewczyna ze znaku Strzelca. Zgrabna, wysportowana, pełna życia i... na pierwszy rzut oka interesująca. Lecz dla łowców miłosnych przygód, wypadek to beznadziejny. Jej dewiza erotyczna brzmi: "po ślubie kochanie". Kobieta z Strzelca często bywa w rozterce. Chciałaby bowiem zachować cnotę, a równocześnie pofolgować temperamentowi. Ponieważ trudno połączyć jedno z drugim, nie wiadomo nieraz czego panna Strzelec chce. Takie w każdym razie będzie zdanie adoratora, który ma pewne konkretne zamiary. Pewien dowcipniś powiedział kiedyś, iż każdą kobietę można zdobyć. Na głosy protestu dodał usprawiedliwiając się: oczywiście, że nie każdy każdą. - Lecz chyba nikt nie zaprzeczy Odpowiedz Link
astrolog_33 Re: Archetyp Strzelca cz III 02.02.10, 11:26 I tutaj spojrzcie na kosmogram, to horoskop urodzeniowy. Tutaj akurat jest slonce w Baranie, czyli zodiakalny Baran. A wy mowicie tylko o archetypach czyli o samym jednym tylko elemencie, czyli "polozenia Slonca w znaku", popatrzcie ze Slonce ten symbol (kolorem zoltym) oznaczylam, nieco koslawo zaznaczylam czarnym kolorem. Ale jak widzicie jest tam zdecydowanie wiecej elementow bardzo waznych, ktore beda zmieniac charakter tej osoby, bo jest tam ksiezyc, asc, wladca asc, aspekty do swiatel, planeta na osi, i wiele innych rzeczy. I dopiero po przeanalizowaniu calego choroskoku, wiemy jaki jest czlowiek, jak sie zachowuje, jakie ma cechy, jaki jest jego potencjal. Ja troszke zdziwiona jestem, ze w dalszym ciagu wiele ludzi, nie ma pojecia, ze astrologia to nie tylko Slonce w Znaku ale cala konstrukcja horoskopu. I tutaj w linku jest wlasnie zamieszczony horoskop urodzeniowy osoby, ktory sporzadza sie na podstawie: -data urodzenia. -dokladna godzina urodzenia. -miejsce urodzenia. link to kosmogramu. images36.fotosik.pl/142/f815139e72a5a268med.jpg Odpowiedz Link
astrolog_33 odp 30.01.10, 19:31 witam cieplo Sama informacje, ze on strzelec a ty baran nic niestety nie mowi, bo na podstawie tego, ze on jest strzelcem a ty baranem, nie dowiesz sie napewno, czy wroci on czy nie. Astrologia to duzo bardziej skomplikowana ukladanka, i aby sie tego dowiedziec, czy wroci. Trzeba: 1). Przeanalizowac twoj horoskop urodzeniowy oraz jego. Wasz ideal partnera / partnerki. Do tego celu sa wane dane twoje i jego, data urodzenia, godzina urodzenia dokladna i miasto urodzenia. 2). Pozniej sie wykresla horoskop porownawczy, czyli porownanie waszych horoskopw urodzeniwoych, czyli jaki byscie tworzyli zwiazek. 3). Dodatkowo zrobic horoskop kontaktowy. 4). Pozniej patrzymy w tranzyty w twoim horoskopie i jego horoskopie urodzeniowym, pozniej tranzyty na wasz porownawczy horoskop oraz tranzyty na kontaktowy wasz. I dopiero wtedy daje sie odpowiedz, czy wroci, jaki zwiazek dwie osoby tworza, badz beda tworzyc, jaka czeka przyszlosc danego zwiakzu, czy zwiazek przetrwa czy sie rozpadnie itd. Dowiesz sie tez jakie sa jego pragnienia, jakie kobiety mu sie podobaja, jaki jest w lóżku, co go pociaga, itd. Praca bardzo skomplikowana i czasochlonna, ale duzo mozna sie dowiedziec. Poprostu astrologia doradzi, co robic, oraz pokaze czy warto walczyc o danego faceta. Z kolei on strzelec i ty baran, a baranow jest wiele jak i strzelcow na swiecie. I czy kazdy strzelec nie wraca? absolutnie nie. Trzeba sie w to glebiej wdrozyc. Kazdy strzelec jest nieco inny, jak i czlowiek, kazdy jest indywidualnoscia. POzdarwiam serdecznie Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: odp 31.01.10, 13:50 Witam. Znana mi dobrze osoba - facet solarna Ryba ale ASCENDENT, księzyc, Uran i Neptun w Strzelcu - z obserwacji - NIE WRACA -ani do byłych związkow ani do przyjaciół co zawiedli. Odpowiedz Link