03.04.07, 22:03
Myślę, że przyda się wątek na zgłaszanie pytań. Tylko proszę zadawać
konkretne pytania, bo im konkretniejsze pytanie, tym konkretniejsza odpowiedź.
(potrzebna data, godzina, miejsce urodzenia)

Jeżeli znajdzie się ktoś, kto będzie umiał i miał chęć odpowiedzieć na zadane
pytanie, to najlepiej gdyby założył nowy wątek z nikiem osoby pytającej w
tytule i kopiując list rozpoczynająct temat. Po nicku bedzie łatwo znaleźć
później ten wątek i opowiedzieć jak było, czy prognozy się sprawdziły itd.
Obserwuj wątek
    • evoonia1 Re: PYTANIA 04.04.07, 11:18
      Dziękuję Kito za ten wątek.
      Od jakiegoś czasu przeglądam astro.com ale astrologia ciągle jest jeszcze dla
      mnie nieodkrytą planetą wink Fascynująca ale bardzo tajemniczą.
      Moje pytanie dotyczy tego co astro.com przedstawił mi w kwestii najbliższego
      czasu. Co w praktyce znacza następujące tranzyty. Zapiszę je w wersji
      angielskiej, nie chcę przeinaczyć czegoś, bo metajęzyk astrologiczny rozumiem
      tak mniej-więcej:
      -Saturn trine Neptune
      -Saturn square Uranus
      -Jupiter square Mars
      -Jupiter square Ascendant
      -Jupiter conjunction Neptune

Co te tranzyty oznacząją dla mnie, jak wpłyną na mnie i moje zachowanie. Dodam,
      ze urodziłam się 16.03.79, o godzinie 16:40 w miejscowości Rypin. Jestem teraz
      w trudnej sytuacji, rozwodzę się, czekam na wynik półrocznej rekrutacji do
      powaznej instytucji państwowej, czeka mnie cięzki rozwód z całym bestiarium
      prania brudów, walki o dziecko i tak dalej. Dobrze byłoby wiedzieć co gwiazdy
      przygotowały dla mnie w najbliższym czasie. Piszę może niekonkretnie,
      więc "ścieśniając" moje dywagacje chciałabym zapytac: czy szanse na tę pracę są
      realne i jak przebiegnie mój rozwód (ile potrwa i co tam się bedzie działo)?
      Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
      • alina.grabowska Re: PYTANIA 04.04.07, 13:52
        -Saturn trine Neptune
        -Saturn square Uranus
        -Jupiter square Mars
        -Jupiter square Ascendant
        -Jupiter conjunction Neptune
        Saturn w trygonie do Neptuna ur.
        Saturn w kwadraturze do Urana ur.
        Jowisz w kwadraturze do Marsa ur.
        Jowisz w kwadraturze do twego Ascendentu
        Jowisz w Koniunkcji z Neptunem ur.
        Sądzę jednak, że nie te aspekty należy traktować w tej chwili jako grające
        pierwsze skrzypce.
        Widzę, że Uran przeszedł Ci descendent i wkroczył do 7 domu. Zatem wszystkie
        sprawy dotyczące 7 domu (kontraktów, umów na papierze, małżeństwa, spółek itd.)
        nabrały teraz szybkości. Uran jako planeta egocentryczna żąda od Ciebie zmian w
        małżeństwie. Albo małżeństwo się zmodyfikuje i zacznie na nowo oddychać czystym
        i świezym powietrzem albo się małżonkowie rozejdą. Zatem przy takim tranzycie
        Urana przez 7 dom jest duże prawdopodobieństwo rozwodu. Ponieważ Uran jest wciąż
        w koniunkcji z Twym Marsem urodzeniowym, to napędza Cię do szybkich działań w
        dziedzinie 6 i 7 domu. Oby z tego nie wyniknęła jakaś katastrofa, bo i o wypadek
        w takim czasie bardzo łatwo.
        Władca 7 domu Jowisz (stary władca) jest obecnie bardzo mocny, bo we własnym
        znaku w Strzelcu. Tworzy jednak kwadraturę do progu 7 domu i do Marsa
        urodzeniowego. Trzeba zatem pomyśleć również o domu, a nie tylko o karierze czy
        rozwodzie, bo dom rodzinny i tak z racji rozwodu się wali, ale może jeszcze się
        zawalić przez zaniedbanie Twój kontakt z rodzicami czy rodziną w ogóle. Temu też
        bym poświęciła więcej czasu. Merkury będzie w ładnym aspekcie do Jowisza, kiedy
        ten przez następne parę miesięcy będzie się cofał w retrogradacji do progu 4
        domu i utworzy trygon do Merkurego. W tym samym jednak czasie utworzy kwadraturę
        do urodzeniowego Saturna i urodzeniowego Marsa. Trzeba będzie stać okrakiem
        między wieloma sprawami, by im podołać. Należy czasem poskromić Merkurego w
        Baranie, który przez kontakt z władcą (Marsem) jest dość pyskaty...
        Ale może być przydatny w postaci szybkiej ripostysmile
        Porównaj sobie aspekty urodzeniowe z tranzytowymi na dzień: 03.08.2007. godzina
        16:33 .
        W tym dniu masz trochę napiętych aspektów, ale są i bardzo korzystne.
        Urodzeniowy Jowisz w koniunkcji z Merkurym tr. , Księżyc w koniunkcji z ur.
        Merkurym, Jowisz w IC urodzenia w trygonie do Merkurego ur. i w trygonie do
        Słońca tr. Ten okres (np. od tygodnia przed tą datą) powinien przynieść Ci ulgę.
        Ale wiele zależy ods Ciebie.
        Alina
        • evoonia1 Re: PYTANIA 04.04.07, 14:21
          Bardzo dziękujęAlino za odpowiedź.
          Co oznacza urodzeniowy Jowisz w koniunkcji z Merkurym tr. , Księżyc w
          koniunkcji z ur.
          Merkurym, Jowisz w IC urodzenia w trygonie do Merkurego ur. i w trygonie do
          Słońca tr. Piszesz, że to korzystne tranzyty i mogą przynieść ulgę. Mam
          pytanie: kiedy i w jakich dziedzinach zycia.
          Dziękuję stokrotnie za odpowiedź i przepraszam z zawracanie głowy.
        • evoonia1 Re: PYTANIA 04.04.07, 14:22
          i jeszcze jedno: jak mają się te tranzyty do mojego życia uczuciowego?
          • alina.grabowska Re: PYTANIA 07.04.07, 16:33
            Ten wielki trygon urodzeniowo-tranzytowy będzie się rozciągał pomiedzy domami
            4-8-11, a zatem sprawy będą dotyczyć domu, przyjaciół, wspólnej nauki grupowej,
            stowarzyszeń, marzeń i życzeń oraz domu cudzych pieniędzy, astrologii i
            głębokiej podświadomości oraz spadków, seku itd. Zatem możesz spotkać kogoś na
            swej drodze, z kim rozpoczniesz budowę nowego domu rodzinnego. A facet może być
            dużo młodszysmile
            Zatem jest to połączenie życia i publicznego (przyjaźnie, życzenia i nadzieje i
            związki i zrzeszenia) z życiem prywatnym i uczuciowym.
            Mam nadzieję, że jakoś się wszystko rozwiąże i takiej nadziei na Święta życzęsmile
            Alina
            • evoonia1 Re: PYTANIA 10.04.07, 12:38
              Dziękuję bardzo za taki dokładny opis.
              Pozdrawiam serdecznie !
              • magda8867 Re: PYTANIA 11.04.07, 09:28
                Witam!!
                Mam pytanie dotyczące mojego horoskopu. co mówi on o mnie jeśli chodzi o zawód?
                Jakoś mam problem z określeniem siebie w jakim zawodzie czułabym sie najlepiej.
                Szkoła średnia profil ekonomiczny, studia inny profil, później praca też w
                innej branży, gdyż w swojej wyuczonej pracy nie znalazłam. Teraz siedze na
                wychowawczym z dzieckiem, wiem, że do starej pracy nie chcę wracać - byłaby to
                dla mnie przykra konieczność. Szukam powoli, ale nie jest łatwo, bo zero odzewu
                na moje podania i też ja jestem niezdecydowana, jak kierunkować swoje
                poszukiwania. Będe wdzięczna za jakieś radysmile)
                ur. 16.06.1974 godz. 22.45 Kraków
                • i.wet Re: PYTANIA 11.04.07, 23:34
                  Ja również mam pytanie, ale związane z praktyką. Czy gdy Saturn mija Marsa, co
                  u mnie nastąpi latem, zawsze są jakieś zdarzenia medyczne w sensie szpitali,
                  zabiegów, wypadków itd.? Miał już ktoś taki tranzyt??
                  Będę bardzo wdzięczna za wszelkie spostrzeżenia smile
                  • kita32 nie koniecznie 12.04.07, 00:02
                    I.wet, sprawdziłam u siebie. Saturn mijał mi Marsa we wrześniu 1978 roku.
                    Pamiętam zdarzenia po wieku dzieci. Aga miała 2 lata. Nic się wtedy nie
                    zdarzyło.
                    • kita32 Re: nie koniecznie 12.04.07, 00:12
                      Sprawdziłam jeszcze tranzyty Piotra. Miał swego czasu jedną powazną operację i
                      2 razy lżejsze zabiegi. Ale wtedy, gdy Saturn mijał jego Marsa nic się nie
                      działo.
                      • i.wet Re: nie koniecznie 12.04.07, 00:19
                        Dziekuję Kito smile bo piszą przeważnie, że jak Saturn i Mars się spotkają to
                        takie coś się szykuje, a ja mam nadzieję, że ta IV saturnowa ćwiartka dobrze mi
                        się zacznie smile
                        smile
                        • dagmara888 Re: nie koniecznie 12.04.07, 07:53
                          Miałam tranzyt Saturna po ur. Marsie (2 d.) latem 2006 i nic się specjalnego nie działo. W dniu dokładnego tranzytu miałam dzień bardzo udanych zakupówsmile)
                          • i.wet Re: nie koniecznie 12.04.07, 23:17
                            Dziękuję smile odetchnęłam wink mam nadzieję, że nie będzie tak źle smile i wszystko
                            dobrze się skończy smile))
                            smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka