Dodaj do ulubionych

Uran w 2 domu

05.10.07, 13:51
Czy ktoś wz was ma Urana w 2 domu?Wydaje mi się to niespecjalnie
ciekawe bo związane jest z dużą niestabilnością finansową.Ktoś taki
będzie gwałtownie zarabiał lub tracił pieniądze.Z drugiej strony
może to oznaczać jakieś nietuzinkowe metody zarabiania na życie.
Obserwuj wątek
    • ggossia Re: Uran w 2 domu 05.10.07, 14:15
      ja mam taki uklad: uran w 2 domu jest wladca 4 , dodatkowo mam tam
      jeszcze neptuna wladce 5 domu, nie moge sie wypowiadac na temat
      zarabiania pieniedzy bo jeszcze nie pracuje ale generalnie u mnie
      jest tak, ze mam staly przeplyw gotowk - pieniadze przychodza i
      odchdza ale nigdy tak zupelnie nie zostaje bez grosza przy duszy,
      glownie dzieki rodzinie albo wlasnej inwencji ( glownei korepetycje,
      jakies tam dorabianie sobie), poza tym uran w 2 domu jest w opozycji
      do wenus w 8 i glownie objawia sie to tym ,ze ludzie albo wisza mi
      jakos kase albo chca mi za cos zaplacictongue_out wiec tak zle nie jest wink

pozdrawiam
      • kita32 Re: Uran w 2 domu 06.10.07, 15:14
        Niby tak właśnie interpretowane jest położenie Urana w 2-m domu - jak Wildcat
        napisałaś, ale nie obserwuję tego w tych paru przykładach jakie znam w rodzinie.

Jedna moja kuzynka ma Urana w 2-m domu w Raku. Jej Uran jest w trygonie (3^) do
        Księżyca i w słabych trygonach do Słońca i Merkurego oraz w kwadraturze do
        koniunkcji Wenus z Neptunem (2^ i 1^). Ma raczej stabilną i byle jaką pracę i
        byle jaką płacę. Czuje się biedna i żyje w napięciu i martwi się, że straci
        pracę. Nie docenia tego co ma, nie docenia domku w którym mieszka (prezent od
        ojca), nie potrafi dbać o to co ma, nie potrafi oszczędzać i odkładać pieniędzy,
        żyje z dnia na dzień. Ale ona w ogóle nie ma ziemi w horoskopie, żadnej planety
        w ziemskim znaku.

Moja najmłodsza z córek też ma Urana w 2-m domu w koniunkcji ze Słońcem, z
        Saturnem w koniunkcji ze Słońcem, a pod koniec 2-go domu ma jeszcze Neptuna.
        Dopiero zaczęła studiować, parę razy dorywczo pracowała – trudno jeszcze pisać o
        jej zarobkach. Ale ja od niej często pożyczam pieniądze, bo ja mam duże obroty,
        a mało oszczędności, a ona odwrotnie. Potrafi oszczędzać, potrafi pożyczać nawet
        na okresy wieloletniego oddawania po kawałku. Myślę, że u niej po prostu silnie
        działa Księżyc w Byku oraz Saturn w słabej koniunkcji ze Słońcem w 2-m domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka