Dodaj do ulubionych

Palec Boży

03.04.08, 21:26
Nie wiem jak "rozgryżć" Palec Boży,złożony z Marsa w X domu w Byku na jego
szczycie w kwinkunksie do koniunkcji Saturna z Plutonem(obie planety w ruchu
retro) w III domu w Wadze i Neptuna V dom w Strzelcu.Czy ktoś umiałby i
zachciałby go zinterpretować.Z góry dziękuję.

www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_07_b_b_hp.69262.19221.gif&res=63&va=&cid=mwefileMsSDde-u1204033791
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Palec Boży 05.04.08, 12:26
      Marceno, po wpisaniu horoskopu wylogowałaś się i dlatego horoskop się nie
      pokazuje, mimo iż link się otwiera.

A jak sama odczuwasz działanie tej konfiguracji?
      • macarena25 Re: Palec Boży 05.04.08, 12:47
        www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_w2gw_07_b_b_hp.37923.5568.gif&res=63&va=&cid=mwefileMsSDde-u1204033791
        Dziękuję Ci Kito za zainteresowanie.Pytasz jak odczuwam działanie tej
        konfiguracji.Ogólnie mocno odczuwam Marsa, tylko nie wiem czy to przez ten Palec
        Boży czy przez jego połączenie ze Słońcem.Jednak wydaje mi się,że to jednak ten
        Palec,ponieważ Mars jest leniwy,bo w Byku,a Pluton czasem daje mu "kopa",jakbym
        na nowo się rodziła,a i tak wszystko na koniec końców spełza na niczym.I ogólnie
        nic z tego działania nie wychodzi,bo to działanie agresywne,a na koniec
        przychodzi z "pomocą" Neptun.I jest to taka karuzela.
        • kita32 Re: Palec Boży 05.04.08, 13:36
          Ten kwinkuns Marsa z Neptunem jest dość luźny - 2^. Palca Bożego, jako całości, raczej nie rozpatrywałabym u Ciebie, chociaż tak ładnie się nazywa wink

Natomiast energetyzująco działa na Ciebie kwinkuns (1^) Marsa z Plutonem, oraz całe stellum w Byku zawierające Marsa.
          Mars w Byku jest wytrwały. Tę cechę wytrwałości wzmacnia współdominujący Saturn z Plutonem w IC. Masz wiązkę saturnowo-plutonową (wiązkę tzn. zespół wskaźników astrologicznych wzmacniającą wspólnie jakąś cechę). To taki wewnętrzny motorek, najczęściej stabilny, ale i z plutonowymi "kopami".

Druga wiązka jest księżycowo-wenusowo-neptunowa. Księżyc jest w zakresie MC, Światła i całe stellum we władzy Wenus, która działa w najsilniejszej konfiguracji: Księżyc opozycja Neptun w trygonie (K) i sekstylu (N) do koniunkcji Saturna z Plutonem.

Myślę, że to co opisałaś jest wzajemnym współdziałaniem tych dwóch wiązek.
          • macarena25 Re: Palec Boży 05.04.08, 13:54
            Dziękuję Tobie bardzosmileTzn.,że dla mnie ratunku już nie masmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka