20.08.11, 20:43

Oglądacie rodzime produkcje?
Co już widzieliście? Co macie zamiar zobaczyć? Co polecacie a co odradzacie?
Pisać, pisać, bo wieje nudą tongue_out.
Obserwuj wątek
    • ilekobietamalat Re: Po polsku 20.08.11, 21:13
      a wlasnie woczraj ogladalam sobie polska produkcje, film cudowne lato . maja te polskie filmy cos w sobie, sa bardzo specyficznie krecone i bardzo specyficzne w ogole.
      przedwczoraj albo jakos tak troche wczesniej ogladalam w tiwi lekcje pana kuki tez calkiem fajna produkcja, z calkiem uroczym niemieckim aktorem, przy okazji;P

a caliem niedawno w tiwi byly tez https://www.filmweb.pl/film/Drzazgi-2008-478170 kto jeszcze nie widzial polecam wink
      czeka jeszcze na dvd (ha, wypas nie? film na dvd;D ordzynalnybig_grin) wino truskawkowe, jak zobcze to powiem czy warto bylowink)

z seriali rodzimych to ja tylko klan ogladam to sie nie bede wypowiadac;PP (a sorry jeszcze przepis na zycie ogladam;P)
      • ilekobietamalat poprawka;D 20.08.11, 21:16
        ilekobietamalat napisała:

> a wlasnie woczraj ogladalam sobie polska produkcje, film cudowne lato . maja te polskie filmy c
        > os w sobie, sa bardzo specyficznie krecone i bardzo specyficzne w ogole.
        > przedwczoraj albo jakos tak troche wczesniej ogladalam w tiwi lekcje pana kuki tez calkiem
        > fajna produkcja, z calkiem uroczym niemieckim aktorem, przy okazji;P
        >
        > a caliem niedawno w tiwi byly tez drzazgi kto jeszcze nie widzial polecam wink
        > czeka jeszcze na dvd (ha, wypas nie? film na dvd;D ordzynalnybig_grin) wino truskawko
        > we, jak zobcze to powiem czy warto bylowink)
        >
        > z seriali rodzimych to ja tylko klan ogladam to sie nie bede wypowiadac;PP (a s
        > orry jeszcze przepis na zycie ogladam;P)
        >

linki prowadza do filmwebowych storn filmow, przyszalalam;P
      • aniuta75 Re: Po polsku 20.08.11, 21:20
        Hmm trza będzie oblukać smile.

Ja dopiero zaczęłam, bo jakoś tak mnie wzięło smile.
        Zwerbowana miłość - mogę spokojnie polecić.
        Sala samobójców - mięszane uczucia mam...
        Dzisiaj oblukam Skrzydlate świnie i dam znać smile.
        A następny w kolejce czeka Enen.
        • ilekobietamalat Re: Po polsku 20.08.11, 21:33
          ta sala mi tak miga co jakisczas na plejtubie, ale jakos tak, nie mam serca do tegowink) skrzydlte swinie tez czekaja w kolejce u mnie, to daj znac czy warto;D
          • aniuta75 Re: Po polsku 20.08.11, 23:27
            Noo pośmiać się można big_grin. Nie powiem, żebym jakoś szczególnie się wynudziła wink.
    • ka_thy Re: Po polsku 20.08.11, 23:58
      A wiesz, że miałam podobny wątek założyć? big_grin Bo obejrzałam kilka dni temu Cudowne lato i bardzo mi się spodobało smile

Ale sobie zapomniałam... tongue_out

Ja lubię polskie filmy smile, z tym, że niektóre to są perełki, często niedoceniane, ale niektóre są do du... Ostatnio pożyczyłam sobie trochę polskich filmów i po kilku czy kilkunastu minutach seansu musiałam wyłączyć. Np taka Wojna żeńsko-męska, boże co to był za shit. Naprawdę warto zobaczyć choć kawałek, żeby mieć pojęcie jakie gówna się kręci. https://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_impossible.gif

Bardzo lubiłam Brzydulę i przez chwilę uwierzyłam, że Polacy nauczyli się kręcić seriale, spróbowałam potem Majki, ale to już była tragedia.

Z filmów, które mogłabym polecić, bo mi się podobały, przypomina mi się jedynie Krótka histeria czasu. Nad resztą muszę pomyśleć.

I pytanie do Aniuty - gdzie dorwałaś Salę samobójców?
      • ka_thy Re: Po polsku 21.08.11, 00:02
        Jeszcze przypomniał mi się serial Blondynka. Przyjemny, zabawny, oglądałam go z przyjemnością. smile
        • aniuta75 Re: Po polsku 21.08.11, 00:07
          Na seriale polskie jakoś szkoda mi czasu tongue_out. Chociaż ktoś tu pewnie mi z jakims Gliną czy innym Oficerem wyskoczy wink, że zajebiste i nie wiem o czym piszę big_grin.
      • aniuta75 Re: Po polsku 21.08.11, 00:06
        Wobec tego kolejny film do zobaczenia smile.
        I na gazetową pocztę luknij wink.
      • ilekobietamalat Re: Po polsku 21.08.11, 09:57
        a podchodzilam do tej wojny zensko meskiej,ale jakos nie podeszlamwink) ogladalam za to jak pozbyc sie cellulitu, i mam mieszane uczucia. tzn film byl popieprzony,ale mial to cos. podobnie ten z dorocinskim, chlopak dla mojej dziewczyny,czy cos takiego. to jest takie cos co nie jest typowym polskim filmem, ale nie jest tez typowa produkcja tvn. no generalnie ciekawe doswiadczenie;D

co do seriali,tez lubilam brzydule,ale drugi raz juz sie nie da jej ogladac. majka to bylo dno dna, teraz jakis prosto w serce jest,tez nedza;> generalnie raz nam sie udalo przerobic jakas brazylijska czy jakastam produkcje, a potem juz tak dobrze nie bylouncertain
        ale przepis na zycie, jest calkowicie polska produkcja, nie jest to zadne "na podstawie" czy "na licencji", i tu faktycznie mozna docenic, bo wyszlo cos calkiem ogladalnego. coprawda w porownaniu z amerykanskimi produkcjami to moze sie schowac;> ale jest niewatpliwie lepiej niz bylowink
    • aniuta75 Enen 21.08.11, 23:22

Polecam bardzo smile.
    • pszczolaasia Re: Po polsku 22.08.11, 08:16
      z seriali to ja nieustajaco ranczo polecamtongue_out kocham żaka a tam jest go razy dwa plus jeszcze wielu inszych aktorskich majstersztykowbig_grin
      skrzydlate swinie chce obejrzec, chce obejrzec sale samobojcow. ide czytac co jeszcze polecacie.
      tefałenowskich nie ogladam seriali ani innych plebani. nie mam na to czasususpicious ani ochoty siakos...
    • galaxian1 Sala samobójców 25.08.11, 13:10
      To tero jo ! wink

Dość głośny ostatnio film, wreszcie zawitał do wypożyczalni big_grin
      I co by tu napisać... hmmm... nie zły, ale też mógł być lepszy.
      Niezłe towarzystwo bogackich bachorów. W pale się nie mieści jak się bawi obecna młodzież.
      Nie przekonuje mnie postępowanie rodziców głównego bohatera, jest jakieś takie sztuczne.
      W sumie to warto film obejrzeć, aby pewne sprawy sobie uzmysłowić.
      • pszczolaasia Re: Sala samobójców 13.09.11, 08:30
        mnie jako matke dwoch potencjalnych ciezkich dzieci ( mam poglad na dwoch dawcow materialu genetycznego- jak patzralam czasami jak oni probuja jakos dotrzec do neigo to jak bym siebie widziala...dobrze ze keidys netu nei bylo...) jestem tym filmem wstrzasnieta. naparwde. przerazajaca wizja i najgorsze jest to ze o takich przypadkach sie slyszy coraz czesciej. mnie to normalnie ciezko wytraszylo i ta koncowka...mamo...
        nie no..nie wiem co powiedziec rormalnie. film jak film dotknal w sumie tylko lekuchno istoty problemu, ale jak sie ogarnie te niedorbki..zrestza nie one sa tu najwazniejsze. chlopak zagral genialnie, rodzice w sumie tez.
        postepowanie rodzicow jest takei jacy sa bogaci ludzie. on musi zdac mature bo co pan minister, bo kariera..nikogo nie obchodzi co sie z mlodym dzieje. zreszta zobacz glx. oni nic o nim nie wiedzieli. kompletnie nic. zero. nul. niente. a przeciez mial wszystko.
    • galaxian1 ZERO 25.08.11, 13:14
      I kolejny polski, jaki ostatnio obejrzałem.

Zdecydowanie nie jest to kino rozrywkowe, wielbiciele komedii romantycznych dajcie sobie spokój. Mnie się podobało, chociaż film może nieco męczący, ale za to można się nad nim zastanowić. Nie chodzi o to akcje i wydarzenia, niektóre wątki nie zostają wyjaśnione. Zwróćcie uwagę na rejestracje samochodów smile
      • aniuta75 Re: ZERO 25.08.11, 13:23
        O super. Czyli dzisiaj ZERO big_grin.
      • aniuta75 Re: ZERO 26.08.11, 23:31
        Dziwny to film...
        • galaxian1 Re: ZERO 27.08.11, 12:32
          aniuta75 napisała:

> Dziwny to film...

Otóż to smile
          Jak ktoś lubi "nie dziwne", to ogląda jakieś Ciacha albo Weekendy big_grin

A Kołysankę Machulskiego toś widziała?
          Dla mnie rewela smile
          • aniuta75 Re: ZERO 27.08.11, 12:48
            Nie widziała smile. Ale skoro rewela to zobaczy smile.
            • ka_thy Re: ZERO 27.08.11, 15:52
              Kołysanka jest zupełnie odjechana smile
              • aniuta75 Re: ZERO 27.08.11, 21:31
                Umarnęłam big_grinbig_grinbig_grin.
                • galaxian1 Re: ZERO 27.08.11, 22:34
                  aniuta75 napisała:

> Umarnęłam big_grinbig_grinbig_grin.

Taki starutki film, myślałem że wszyscy to już widzieli smile
                  Podobało się ?
                  • aniuta75 Re: ZERO 27.08.11, 22:56
                    No ba! Pewnie, że się podobało big_grin.
                    • galaxian1 Re: ZERO 27.08.11, 23:59
                      aniuta75 napisała:

> No ba! Pewnie, że się podobało big_grin.

Oj, mnie też big_grin
                      Chyba drugiego podobnego filmu w Polsce nie nakręcono.
          • pszczolaasia Re: ZERO 29.08.11, 08:31
            kolysanka machulskiego jest genialna!!!
            widzialam skrzydlate swinie i pardonsik, ale mi sie film podobalbig_grin kiedys sie udzielalam , no moze nie aktywnie, no moze nie tak jak ta laska, jak jej tam na imie...no nie pamietam, ale tam tak wlasnie to wyglada niestetyindifferent
            a weekend to co? kiepski?
            • aniuta75 Re: ZERO 29.08.11, 16:25
              Psioła a czytałaś "Wieszać każdy może" Pilipiuka?? To podobna kategoria - polecam big_grin.
              • pszczolaasia Re: ZERO 29.08.11, 21:14
                neee..nie czytalam..co to?
                • aniuta75 Re: ZERO 29.08.11, 21:23
                  Rzekłabym, że to książka supernaturalna smile. Jeno w PL się dzieje smile.
    • galaxian1 Re: Po polsku 05.09.11, 13:32
      No i co, już koniec po polsku ?

Ja ostatnio oglądałem Święty Interes.
      Raczej nie polecam, durnawe toto... jak to filmy z Adamczykiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka