stillgrey 24.08.11, 10:31 Wczoraj obejrzalam i kurcze rozczarowal mnie. Pomysl na film ciekawy, aktorstwo ok, wykonanie filmu swietne, ale czegos w tym filmie brakuje, nie zachwyca, ot poprawny. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 12:05 Allena albo się kocha, albo nienawidzi Albo komuś pasuje jego humor, albo nie. Odpowiedz Link
stillgrey Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 13:05 no popatrz, a jak wyjasnisz fakt, ze inne jego filmy uwielbiam? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 13:13 Najpierw sam muszę obejrzeć A które lubisz? Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 16:37 galaxian1 napisał: > Allena albo się kocha, albo nienawidzi jestem raczej z tych pierwszych, ale to nie znaczy ze wszystko przyjmuje z przyklasnieciem. ledwo przetrwalam vicky cristina barcelona, do teraz mi sie robi jakos nudno i rozlazle jak o tym filmie pomysle;D Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 16:42 a, ale oczywiscie odbieglam od ematu;P strasznie lubie owena wilsona, jest jakis taki pokrecony i uroczo brzydki, ogladajac zwiastuny mialam niedparte przeczucie ze film bedze sie dobrze ogladac, tez jeszcze nie widzialam,ale mam nadzieje ze wrazenia pozwiastunowe byly sluszne;D Odpowiedz Link
stillgrey Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 18:21 wiesz co, powiem ci, ze ogladalo sie faktycznie bardzo dobrze i milo... ale po obejrzeniu przynajmniej we mnie pozostal jakis taki niedosyt, ciekawa jestem waszych opinii po obejrzeniu natomiast vicky, cristina, barcelona byl swietny wedlug mnie ale jestem nieobiektywna, bo uwielbiam Bardema jesli chcecie sie przemeczyc i obejrzec w slabej jakosci to moge podrzucic wam link do midnight in paris online, u nas do kin wchodzi dopiero za 2 dni Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 24.08.11, 18:57 Mnie się podobały: - Vicky Cristina Barcelona - Poznasz przystojnego bruneta - Życie i cała reszta - Match Point - Melinda i Melinda A nie podobały: - Co nas kręci, co nas podnieca - Sen Kasandry Starszych to juz nie pamietam. Odpowiedz Link
sil.wen Re: Midnight in Paris Woody Allena 28.08.11, 22:14 A Scoop? Bo mnie bardzo A z bardzo starszych to o seksie miło wspominam. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 30.08.11, 00:05 sil.wen napisała: > A Scoop? > Bo mnie bardzo Scoop OK, ale że ukazał się po Match Poincie to jednak plasuje się niżej u mnie w hierarchii. > A z bardzo starszych to o seksie miło wspominam. Albo Śpioch, jak mu klonowali nos Z tym że stare filmy Allena mają zupełnie inny klimat niż nowe. Odpowiedz Link
ka_thy Re: Midnight in Paris Woody Allena 30.08.11, 17:45 > Z tym że stare filmy Allena mają zupełnie inny klimat niż nowe. Z ust mi to wyjąłeś Ja w ogóle dzielę Allena na tego starego z lat 70 i 80 i tego współczesnego. Tego starego oglądałam w czasach studenckich, na różnych pokazach i DKFach, do dziś pamiętam i filmy (pamiętna scena z pająkiem z Annie Hall - do dziś się z niej śmieję ale jakoś nikt z mojego otoczenia tego nie podziela ) i atmosferę w jakich się je oglądało Współczesnego znam mniej , widziałam w sumie niewiele filmów (po tym wątku mam zamiar to nadrobić ), ale największe wrażenie na mnie zrobił Match Point. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Midnight in Paris Woody Allena 29.08.11, 07:59 dla mnie sen kasandry jest absolutnie przegenialny a paryz mi sie podobal, nie zawiodlam sie na wilsonie, nie mialam tez niedosytu po zakonczeniu Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 30.08.11, 00:06 ilekobietamalat napisała: > dla mnie sen kasandry jest absolutnie przegenialny Może obejrzę jeszcze raz i tym razem mi się spodoba. > a paryz mi sie podobal, nie zawiodlam sie na wilsonie, nie mialam tez niedosytu > po zakonczeniu Ja idę w środę do kina, to zdam relacyję. Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 31.08.11, 22:43 stillgrey napisała: > Wczoraj obejrzalam i kurcze rozczarowal mnie. Pomysl na film ciekawy, aktorstwo > ok, wykonanie filmu swietne, ale czegos w tym filmie brakuje, nie zachwyca, ot > poprawny. Jestem po seansie. Nie dziwię się, że film robi taką furorą za oceanem. Jest prosty jak drut, wszystkie wątki zakończone i wyjaśnione łopatologicznie. Owszem jest sympatycznie i ogląda się przyjemnie - ale to wszystko, brak drugiego dna, czegoś nad czym można się zastanowić. Poza tym za szybko następuje zakończenie, tak jakoś nagle film się kończy, a finał jest mocno przewidywalny już od samego początku. Jak dla mnie film jest zbyt prosty, łatwy i przyjemny... i przez to brakuje jakiejś magii. Tu nie ma się nad czym zastanawiać - wszystko zostało podane na tacy. Odpowiedz Link
stillgrey Re: Midnight in Paris Woody Allena 01.09.11, 21:24 dziekuje za piekne ujecie moich odczuc Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Midnight in Paris Woody Allena 03.09.11, 21:21 stillgrey napisała: > dziekuje za piekne ujecie moich odczuc Do usług Tylko nie zrozumieć mnie źle. Film mi się podobał, ale tylko podobał - a powinienem być zachwycony (a nie jestem). Poprawny film, piękne zdjęcia, świetny klimat, dobra gra, pomysł też ciekawy... ale zabrakło chyba napięcia, jakiegoś dramatu. Odpowiedz Link
stillgrey Re: Midnight in Paris Woody Allena 04.09.11, 00:07 Dokladnie tak! Mi takze film sie podobal, byl mily, lekki i przyjemny... takie typowe amerykanskie kino. Wlasnie dlatego jestem rozczarowana Ale moze jestesmy nie fair? Oceniamy ten film przez pryzmat innych genialnych fillmow Woody'ego, a w koncu on tez ma prawo zrobic po prostu dobry film, niekoniecznie genialny i odkrywczy Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Midnight in Paris Woody Allena 04.09.11, 09:07 heh, moze moje odczucia sa inne bo nadal na mysl o nim, podskakuje i pokrzykuje "ojej man ray, ojej bunuel " juz o innych nie wspominajac ;D taka moja mala radosc Odpowiedz Link