Dodaj do ulubionych

The Finder

20.01.12, 22:35

Czyli tak wyczekiwany spin off Bones.
Iiiiii no takie to sobie jest nooo. Sympatyczne i nic więcej smile.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: The Finder 21.01.12, 00:38
      Ja w ogóle nie widzę sensu w spin-offie, który jest zupełnie inny niż serial macierzysty.
      Bones polega głównie na pracy w labie oraz przesłuchiwaniu podejrzanych.
      Natomiast Finder jest serialem chyba zupełnie innym (nie wiem, nie widziałem!) ?

Sens spin-offa jest wtedy, kiedy seriale naprawdę coś łączy, jak GA i PP.
      Seriale podobne, czasem postacie występują w obu serialach i to ma sens.

A tutaj po prostu w Bonesie jakby zareklamowano zupełnie inny serial.
      Bo ja powiązań tematycznych to za bardzo nie widzę. Czy w Finder jest LAB i jajogłowi?
      • aniuta75 Re: The Finder 21.01.12, 00:59
        Labu niet i jajogłowych tez niet big_grin.
        Jest pan to kiedyś se zrobił kuku w główkę, był warzywkiem, a jak się obudził to zyskał wspaniałe moce polegające na znajdowaniu różnych rzeczy czy ludzi poprzez dostrzeganie rzeczy, których normalny człek (czyli taki co urazu łba nigdy nie miał tongue_out) nie widzi.
        Jest jakiś pan prawnik (to ten z Zielonej mili murz... znaczy afroamerykanin wink co też robi za osiłka i księgowego i uj wie kogo jeszcze, co to go pan główny bohater z tarapatów wyciągnął i przygarnął.
        Jest pani szeryf czy zastępca szeryfa czy coś w ten deseń, co to trochę pomaga panu głównemu a trochę on pomaga jej. Cosik tam niby iskrzy między nimi chyba suspicious.
        Jakaś przybłęda w postaci blond dziewczęcia w wieku nastoletnim, którą pan główny (a jakże) przygarnął, a ona niby pracuje, niby chce go okraść, jakaś kuratorka wredna chce koniecznie ją do paki dać, bo uważa ją za socjopatkę.

Za dużo się działo chyba w tym pierwszym odcinku, bo mogłabym tak pisać i pisać big_grinbig_grinbig_grin.
        • galaxian1 Re: The Finder 21.01.12, 01:02
          aniuta75 napisała:

> Labu niet i jajogłowych tez niet big_grin.
          > Jest pan to kiedyś se zrobił kuku w główkę, był warzywkiem, a jak się obudził t
          > o zyskał wspaniałe moce polegające na znajdowaniu różnych rzeczy czy ludzi popr
          > zez dostrzeganie rzeczy, których normalny człek

Czyli to ma się do Bonesa jak piernik do wiatraka big_grin
          Już bardziej by pasowało do Mentalisty albo innego takiego "czarodzieja" smile
          Po prostu w serialu BONES zrobiono ładną reklamę dla innego serialu i tyle.
          • ka_thy Re: The Finder 21.01.12, 12:54
            Pilot Findera był związany z Bones. Była i Brennan i Booth. I wszyscy razem rozwiązywali sprawę. Nawet główny pan z Findera uderzał do Brennan. smile
            • galaxian1 Re: The Finder 22.01.12, 00:04
              Musiał być "na siłę" związany z Bonesem, bo inaczej nie był by spin-offem smile
              Ale wg mnie sens takiego spina jest żaden smile
              • aniuta75 Re: The Finder 22.01.12, 10:40
                No coś tam łączy te seriale - dochodzenie do prawdy, rozwiązywanie zagadek w niestandardowy sposób. Może to o to chodzi suspiciousbig_grin.
                • galaxian1 Re: The Finder 22.01.12, 11:46
                  No może tyle. Ale chyba bardziej by to pasowało do Mentalisty albo Lithemana smile
                  Tak samo jak miał być spin-off Housa z tym detektywem - jeszcze bardziej bez sensu.
                  • aniuta75 Re: The Finder 22.01.12, 17:42
                    Aaa z tym byłym chłopakiem Cuddy?
    • thorgalla Re: The Finder 23.01.12, 19:40
      Obejrzałam.
      Pan ex-warzywko grał w 7 niebie.Miał brata i ten brat przystojniejszy wink
      Taki sobie nie wymagający myślenia serialik,leci na amerykańskich standardach przetworzonych 8974678648736 razy.
      Ale akcja w Miami się dzieje (to 3 miasto na mojej liście do odwiedzenia) więc na razie planuję oglądać.
    • aniuta75 Re: The Finder 14.03.12, 22:39
      Ja tylko chciałam zauważyć, że częściej się Finder przeplata z Bones niż GA i Private Practice smile.
      Był juz Sweets i Hodgins (czy jak go się tam pisze tongue_out) smile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka