sil.wen Re: Zero Hour 15.02.13, 10:40 Ja na pewno, bo z opisu w sam raz dla mnie ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Zero Hour 15.02.13, 16:52 aniuta75 napisała: > O czym to? A supernaturalne klimaty Hank Galliston jest edytorem magazynu poświęconego zjawiskom paranormalnym. Całe swoje życie spędził na demaskowaniu mitów i rozwiązywaniu teorii spiskowych. Kiedy jego żona Laila zostaje uprowadzona ze swojego sklepu z antycznymi zegarami, Hank zostaje wciągnięty w jedną z najbardziej intrygujących tajemnic w historii ludzkości. I co, cykasz ? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Zero Hour 15.02.13, 12:02 powiem tak. usilowalam. ale jak wiecie ja to sie czesto myle. pierwszy odcinek zapowaidal sie cudnie. ale ten glowny aktor tak mnie emczy, ma ataka wkurzajaca maniere i sie zrobilo tak nudnie ze zasnelam i to nie tylko ja bo slubny rowniez. takze my pasujemy po pierwszym odcinku. a glowny aktor to ten co gral w Er przyjaciela Cluneja..taki lysy z okraglymi oczami i normalnie facet juz chyba nie umie inaczej grac. ja na razie i na stale raczej dziekuje. doby mi brakuje. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Zero Hour czyli what the F have I just watched 15.02.13, 18:04 ale sie usmialam z tej recenzji: www.tv.com/news/zero-hour-series-premiere-review-anyone-know-what-we-just-watched-30611/ Chyba sie nie skusze.... Odpowiedz Link
sil.wen Re: Zero Hour czyli what the F have I just watche 15.02.13, 22:00 O matko, jaka cudna ta recenzja. Tera to już musze obejrzeć, z nadzieją na ten nazistowski zegar z małymi hitlerkami ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
yvi1 Re: Zero Hour czyli what the F have I just watche 15.02.13, 22:43 Fajne,podobalo nam sie i jestesmy ciekawi co bedzie dalej. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Zero Hour czyli what the F have I just watche 15.02.13, 23:48 Nom, fajne nawet . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Zero Hour czyli what the F have I just watche 16.02.13, 00:12 No, obejrzałam. Mam nadzieje, że to w podziemiach to nie będzie ani Arka Przymierza, ani Graal, bo ci naziści plus ukryty skarb plus różokrzyżowcy plus nieśmiertelność plus tajemnicze mapy to aż na kilometr zalatuje Indianą Jonesem, a wiadomo, że Indiana może być tylko jeden. Ogólnie nawet sie spoko oglądało, tylko ten nieco przechodzony doktor Greene jakoś mi mało zachęcająco w tym wygląda (chyba mnie spartacusy i inne takie seriale estetycznie rozpuściły) Zdecydowanie jego koleżka dr Ross ładniej się starzeje... ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
8macek Re: Zero Hour 16.02.13, 22:03 po pierwszym odcinku ZH ogarnęło mnie wrażenie, że to będzie bardzomocnosilna durnota i po pierwszym sezonie skończy się bez żalu ze strony widzów. no,to tyle chciałem napisać. jak się okaże, że się mylę to możecie się do mnie później nie przyznawać a nawet napisać, że jestem frajerem albo gorzej. a jak się nie mylę to nie oczekuję niczego w zamian tylko chcę abyście mieli na uwadze, że ostrzegałem, że to szkoda czasu było na oglądanie i w ogóle szkoda sensu było... natomiast po pierwszym odcinku "utopii" wiedziałem, że to będzie hit. i się nie pomyliłem. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Zero Hour 16.02.13, 22:19 Wiesz no, głupotek troszku było, nie ma co ukrywać . Ale ilez można oglądać seriali lekarskich/kryminalnych/wampirskich/młodzieżowych/kryminalnych (niepotrzebne skreślić, albo i nie )? I wymyślają takie Zero Hour, coby lukę zapełnić, nową jakoś, nową treść dać. Zobaczę kilka odcinków, zobaczę jak się rozwinie, bo po pilocie to nie ma co się zarzekać . Zarzekałam się przy Dexterze, podeszłam drugi raz po 2 latach chyba i chwyciło. Więc wiesz... > natomiast po pierwszym odcinku "utopii" wiedziałem, że to będzie hit. > i się nie pomyliłem. Nie wiem, nie znam . Widać nie taki aż hit . Odpowiedz Link
8macek Re: Zero Hour 17.02.13, 00:03 > > natomiast po pierwszym odcinku "utopii" wiedziałem, że to będzie hit. > > i się nie pomyliłem. > > Nie wiem, nie znam . Widać nie taki aż hit . będziesz musiała znać bo jak nie będziesz znała to ci będzie się wstyd przyznać, że nie znasz. >I wymyślają takie Zero Hour, coby lukę zapełnić, > nową jakoś, nową treść dać. no proszę cię. nową jakość?! nową treść???!!! juliusz verne był prekursorem tej jakości i tych treści, a było to parę wieków temu... a współcześnie to już było kilkaset razy. taki np.: "magazyn 13" (długa seria), "bibliotekarz" (mini seria) plus kilkaset tytułów typu "przygody indiany jones'a" opartych na patencie juliusza verne. moim zdaniem ZH to będzie porażka. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Zero Hour 17.02.13, 00:14 8macek napisał: > > > natomiast po pierwszym odcinku "utopii" wiedziałem, że to będzie hi > t. > > > i się nie pomyliłem. > > > > Nie wiem, nie znam . Widać nie taki aż hit . > > > będziesz musiała znać bo jak nie będziesz znała to ci będzie się wstyd przyznać > , że nie znasz. > No nie wiem . Nie wydaje mi się . > >I wymyślają takie Zero Hour, coby lukę zapełnić, > > nową jakoś, nową treść dać. > > no proszę cię. nową jakość?! nową treść???!!! > > juliusz verne był prekursorem tej jakości i tych treści, a było to parę wieków > temu... Ale my o serialach piszemy, tak . > a współcześnie to już było kilkaset razy. > taki np.: "magazyn 13" (długa seria), "bibliotekarz" (mini seria) plus kilkaset > tytułów typu "przygody indiany jones'a" opartych na patencie juliusza verne. Chłopie ale zawsze to będzie jakiś odgrzewany kotlet, trudno stworzyć coś całkowicie innego, czego nikt inny nie wymyślił . Czy to w książce czy filmie. > moim zdaniem ZH to będzie porażka. A to się jeszcze okaże . Nie to, żebym broniła jakoś mocno. Po prostu, nie podoba Ci się i tyle. No chyba żeś jasnowidz i po prostu WIESZ, że będzie odpadka po kilku(nastu) odcinkach . Odpowiedz Link
8macek Re: Zero Hour 17.02.13, 00:29 >Chłopie ale zawsze to będzie jakiś odgrzewany kotlet, trudno stworzyć coś całkowicie innego, >czego nikt inny nie wymyślił . Czy to w książce czy filmie. no nie zgadzam się. w książce coś całkowicie innego stworzył np. p. k. dick. a w filmie np. george lucas. pozdrawiam Odpowiedz Link
sil.wen Re: Zero Hour 17.02.13, 00:34 Oj tam, wiadomo, że wszystko odgrzewane kotlety. Jak już mamy tak sięgać, to wszystko co powstało po Biblii i mitologii to w taki czy inny sposób odgrzewane kotlety. Co nie znaczy, że mamy je przestać odgrzewać. ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Zero Hour 17.02.13, 00:40 Dlatego napisałam, że trudno stworzyć a nie, że się nie da... A potem to już kalki albo "podobne do...". Wiesz aż tak bardzo nie siedzę w serialach, nie wiem np jaki jest target dla ZH. Dla Ciebie to może i lipa a dla kogoś innego coś nowego, dzięki czemu zainteresuje się daną tematyką i dojdzie do tego Verne'a, Indiany Jonesa czy WH13 . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Zero Hour 17.02.13, 00:54 Nie wiem, lipa czy nie lipa, ja tam na razie parę odcinków obejrzę, bo nawet mnie zaciekawiły te zegary. A ja nawet lubię lipne seriale od czasu do czasu. Na przykład do dziś nie mogę odżałować Flash Forwarda i jego cancela, chociaż wszyscy psy wieszali. I Awake mi sie podobał... Przeca doktoratu z tego sie pisać nie bedzie. Pewnie i ZH dostanie cancela i sie nie dowiemy nigdy, co schowali pod katedrą No ale z drugiej strony, jakby żaden serial nie dostał cancela, z tych, które oglądałam i każdy by po osiem sezonów jak House wyciągnął, to chyba bym sie musiała z pracy zwolnić, żeby wyrobić. ----------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
aniuta75 2 25.02.13, 22:01 Ktoś już macał 2 odcinek, czy wszyscy dali sobie spokój? Ja sobie pooglądam jeszcze . Odpowiedz Link
yvi1 Re: 2 26.02.13, 00:16 Nam sie podoba.I bedziemy sie na razie patrzec.Musze powiedziec,ze nawet bardziej mnie przekonuje niz Banshee i Spartacus. Ale oczywiscie wszystko sie moze jeszcze zmienic. Odpowiedz Link
sil.wen Re: 2 27.02.13, 06:33 Ja mam zamiar, czeka sobie już w kolejce. Tyle że wolne mi się skończyło, a z nim przesiadywanie po nocach, więc łatwo nie będzie -------------------------------- Odpowiedz Link
galaxian1 buhaha 02.03.13, 13:40 Moja "ulubiona" stacja abc już skasowała serial 3 odcinki? Wystarczy! Po co więcej Lepiej nakręćmy kolejnego sitcoma albo jakiegoś idola Odpowiedz Link
aniuta75 Re: buhaha 02.03.13, 13:58 OJP . Czyli co? Na przyszłośc sobie głowy nie zawracać czymś od abc? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: buhaha 02.03.13, 17:32 No chyba raczej. 666 też przecież z abc. Nie ma jak kablówki, ostatecznie CW (ci jednak nie kasują jak debile, chociaż dają sezon do konca). Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: buhaha 04.03.13, 13:47 8macek napisał: > a przecież ostrzegałem lojalnie amen. dla mnie to bylo nudne..i nie moglam zdzierzyc glownego bohatera. Odpowiedz Link
sil.wen Re: buhaha 02.03.13, 19:52 Ale to co, to znaczy, że puszczą tylko trzy odcinki i koniec? No beznadzieja! A już się wciągnęłam! ---------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
galaxian1 Re: buhaha 02.03.13, 22:31 sil.wen napisała: > Ale to co, to znaczy, że puszczą tylko trzy odcinki i koniec? Dokładnie tak Odpowiedz Link
sil.wen Re: buhaha 03.03.13, 00:01 Ale gdzieś wyczytałam, że pewnie w lecie puszczą resztę odcinków, no to gut, dowiem się, co schowali --------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link
8macek Re: buhaha 02.03.13, 22:45 a ja już po obejrzeniu I-go odcinka wiedziałem, że trzeba ludzkość ostrzec przed strefą zagrożoną katastrofą, żeby nikt w "te rejony" się nie zapuszczał bo "szkoda sensu"... tych których mnie nie posłuchali mogę tylko pocieszyć tym, że jak będę miał przeczucie co do następnej katastrofy tego typu to was od razu o tym powiadomię Odpowiedz Link
sil.wen Zero Hour 07.07.13, 10:41 Obejrzałam sobie właśnie do końca i wiecie co - mówcie sobie co chcecie, ale mi się podobało. W środku parę odcinków było przyciężkich, ale potem już coraz lepiej. A na sam koniec to i łezkę albo i dwie uroniłam, bo mnie ucieszyło, że tak to zakończyli. O. I tyle. --------------------------------- "Every night is time for drink" Odpowiedz Link