15.02.09, 12:42
obejrzałam i jak dla mnie przypominało trochę Pożegnanie z Afryką,
tylko trzeba wstawić Australię. Ale głównie to hołd dla Aborygenów,
ich kultury i tożsamości.Aktorzy główni to też z pochodzenia
Australijczycy:Nicole Kidman, Hugh Jackman. Piękne krajobrazy, nawet
momentami łezka mi się zakręciła, ale nie tak jak na Pożegnaniu z
Afryką.
Obserwuj wątek
    • agamasia Re: Australia 15.02.09, 12:49
      Na Australię to mam wielką ochotę big_grin
      • magdawaw1 Re: Australia 15.02.09, 15:18
        tak piękne krajobrazy, a najlepsze te Hugh Jackmannemwink
        • lenkaaa Re: Australia 15.02.09, 15:42
          Tez juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze ten film smile
          • agamasia Re: Australia 18.02.09, 22:47
            Fajne romansidło smile
            Nicolka coś sobie usteczka napompowała. Szkoda, że było mało typowej
            aborygeńskiej muzyki. A i była tam jedna piosenka, która znam, ale nie mogę
            sobie przypomnieć kto ją śpiewa i to mnie dręczy wink
            • luczijka Re: Australia 19.02.09, 00:08
              agamasia napisała:

> Nicolka coś sobie usteczka napompowała.

Niestety nie tylko usta sobie napompowała tongue_out Kiedyś to była kobieta o
              oryginalnej urodzie i niebrzydka, a teraz wygląda zupełnie jak jej koleżanki po
              fachu suspicious tongue_out
              • mendosita Re: Australia 20.02.09, 06:55
                A mnie Australia wynudziła, zwyczajny gniot. Obejrzałam tylko trochę
                ponad godzinę, bo więcej nie dałam rady.
                • lenkaaa Re: Australia 24.03.09, 22:01
                  Ha, ha ! Ja obejrzalam tylko jakies 20 minut i wylaczylam ! Nie moge uwierzyc,
                  ze tyle na ten film czekalam i takie rozczarowanie... Dobrze, ze do kina na to
                  nie poszlam... Po raz pierwszy nie moglam patrzec na N. Kidman, ktora do tej
                  pory uwielbialam w kazdym widzianym filmie. Rodzaj umoru zaprezentowanego na
                  poczatku tego filmu jest dla mnie poprostu glupawy i nie umiem ogladac takich
                  filmow sad
                  Zaluje, ze nie dotrwalam aby popodziwiac piekne krajobrazy, no ale trudno sie
                  mowi, nie zderzylam. Bede musiala namowic meza zeby mnie na wakacje do Australii
                  zabral w celu obejrzenia krajobrazow big_grin
                  • lenkaaa Re: Australia 24.03.09, 22:06
                    lenkaaa napisała:

>
                    > Zaluje, ze nie dotrwalam aby popodziwiac piekne krajobrazy, no ale trudno sie
                    mowi, NIE ZDZIERZYLAM (mialo byc).
                    >
                    • magda.evie.zoe Re: Australia 25.03.09, 08:32
                      Też dopiero co obejrzałam. Oprócz Pożegnania z Afryką przypomina też bardzo
                      Przeminęło z wiatrem (nawet bardziej). Dziwne dla mnie było to, że typowa
                      groteskowa stylizacja Luhrmanna była obecna tylko na początku filmu (te śmieszne
                      okulary Kidman, podbiegający do ciężarówki Aborygeni, zstrzelenie kangura,
                      Jackman prężący się jak centaur) a potem to był ZUPEŁNIE INNY FILM. Poza tym
                      (dużym minusem) całość mi się bardzo podobała.
                      • lenkaaa Re: Australia 25.03.09, 12:19
                        ech , to ja juz nie obejrzalam tego zupelnie innego filmu, bo mnie ten poczatek
                        odrzucil ! Kurcze, to nie wiem, moze zrobie drugie podejscie, skoro on nie jest
                        CALY w tym stylu co poczatek, to moze mi sie jednak spodoba...???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka