aniuta75 19.08.09, 21:56 Już drugi raz Cie przyłapałam na lolumie i nawet nic nie napiszesz, że wróciłeś i jak było i zdjęć nie pokażesz . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 14:03 Nie mam nastroju, bo moja kota zachorowała Odpowiedz Link
sil.wen Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:37 Moja kota przesyła jej pozdrowienia i życzy zdrowia! ------------------------------------ "Owls are not what they seem..." Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:56 Wlasnie kicia jedzie do kliniki - to dla mnie i dla niej prawdziwy horror. Kicia jest chora od tygodnia i nie wiadomo wlasciwie co jej dolega (wet osiedlowy tez nie wie). Odpowiedz Link
sil.wen Re: Galaxian a Ty co? 22.08.09, 18:19 No i co się okazało? ---------------------------------- "Owls are not what they seem..." Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 23.08.09, 22:05 Okazalo sie to, co podejrzewalem czyli "syndrom falowania skóry". Dolegliwosc wlasciwie bardziej emocjonalna niz chrobowa. W kazdym razie koty na to nie umieraja Tylko jak dostaje ataku, to serce sie kraje jak kot sie meczy. Juz jest calkiem dobrze - ale 1 tydzien to kota spedzila pod pierzyna, wlasciwie w bezruchu (widac to jej przynosilo ulge), wychodzila tylko na jedzenie i "zalatwianie sie". Odpowiedz Link
aniuta75 :) 23.08.09, 23:48 No i dobrze, że wszystko dobrze . Podrap kotę za uszkiem od cioci Aniuty . Odpowiedz Link
lenkaaa Glx 24.08.09, 00:39 Galaxian, a tego posta czytales? Moze to pmoze twojej kocie ? Re: Mojego kocura swędzi.. dragonlady100 06.04.09, 14:04 Odpowiedz Witam! Wyglada, ze u Twojego kota zaczelo sie swedzenie nagle. Czu jednak nie podlapal pchel? Moja kotka miala chroniczne swedzenie, a przede wszystkim falowaniie siersci. Czesanie sprawialo jej widoczny dyskomfort. (Widze taki problem w opisach wielu forumowiczow.) Postanowilam sama pogrzebac sie w fachowej literaturze (weterynarz tez nic nie poradzil) i znalazlam ksiazke (tlumaczenie z niemieckiego) "Co dolega mojemu kotu". W rozdziale o schorzeniach skory opisany jest przyklad "falowania siersci" wywolany brakiem pewnego kwasu w pozywieniu. Problem dotyczy przede wszystkim kotow karmionych sucha karma. Sposob leczenia jest b. prosty - nalezy podac kotu ok. lyzeczki smalcu gesiego na 500 gram karmy. U mojej kotki podzialalo natychmiastowo - po dwoch dniach zniknelo falowanie i zwierzak zaczal sie myc rowniez na grzbiecie. W ksiazce napisane jest, ze jedynie smalec z gesi ma wystarczajaco duzo kwasu arachidonowego, aby nadawal sie jako dodatek do karmy. Olej roslinny jest bezwartosciowy a maslo i inne tluszcze zwierzece maja za malo tego kwasu. Pozdrawiam Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 10:36 lenkaaa napisała: > Galaxian, a tego posta czytales? Moze to pmoze twojej kocie ? Czytalem czytalem Wszystkie polskie kocie fora przewertowalem i troche zagranicznych )) Na szczescie ta choroba nie jest grozna, tylko troche meczaca. Bylem z kotą u 3 wetów - dwoch oczywiscie wogole nie wiedzialo o co chodzi i chcieli ja albo szprycowac sterydami albo robic badania na wszystko co sie da (i przy okazji wyciagnac kupe kasy, a jak!). Konowały. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Glx 24.08.09, 13:55 no to moze ten tluszcz by pomogl.... daj znac jesli zdecydujesz sie zaplikowac ten specyfik, bom ciekawa Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 14:23 A skad sie taki tluszcz bierze ? Na ges mam zapolowac, czy co ? Tego w sklepach nie ma. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 14:41 Hmmmm może w sklepach eko czy cuś. Albo najlepiej jakąś babę z gospodarstwem wyhaczyć i u niej kupić . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 16:57 aniuta75 napisała: > Albo najlepiej jakąś babę z gospodarstwem > wyhaczyć i u niej kupić . Anitaaaa!!! Jestes moze baba z gospodarstwem ? hehe Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 17:14 Nie . I nie znam nawet takowej . Tylko z kurami, krowami i indykami . Odpowiedz Link
sil.wen Re: Glx 24.08.09, 17:45 Może tutaj: www.allegro.pl/item720068929_smalec_gesi_zdrowy_tluszcz_zwierzecy.html www.allegro.pl/item710827628_smalec_gesi_niezwykly_smak_i_zdrowie_nnkt.html www.allegro.pl/item713008698_smalec_gesi_regeneracja_stawow_przeziebienie.html Odpowiedz Link
sil.wen Re: Glx 24.08.09, 17:50 Albo tu: www.delikatesy-orientalne.pl/index.php?products=product&prod_id=173&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-08&utm_content=173 --------------------------------- "Owls are not what they seem..." Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 22:07 Widze ze smalec gesi zaczyna robic forure, jak kilka lat temu końska maść Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 22:52 No to skoro kota już zdrowa to możesz się jakimiś fotami pochwalić co? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 22:57 aniuta75 napisała: > No to skoro kota już zdrowa to możesz się jakimiś fotami pochwalić co? Zdrowa to zbyt wiele powiedziane, nadal swiruje, ale juz tak z umiarem. Fotkami koty ? Toz juz pokazywalem Odpowiedz Link