Dodaj do ulubionych

Galaxian a Ty co?

19.08.09, 21:56
Już drugi raz Cie przyłapałam na lolumie i nawet nic nie napiszesz, że
wróciłeś i jak było i zdjęć nie pokażesz suspicious.
Obserwuj wątek
    • galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 14:03
      Nie mam nastroju, bo moja kota zachorowała sad
      • ilekobietamalat Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 15:06
        ojjj biedny kotu...
      • aniuta75 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:20
        Buuuuuuuuuuu zdrówka dla koty...
      • sil.wen Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:37
        Moja kota przesyła jej pozdrowienia i życzy zdrowia!

https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1938056,2,1,947b46f6ec
        ------------------------------------
        "Owls are not what they seem..."
        • aniuta75 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:47
          Sil piękną kotę masz big_grin.
          • galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 16:56
            Wlasnie kicia jedzie do kliniki - to dla mnie i dla niej prawdziwy horror. Kicia
            jest chora od tygodnia i nie wiadomo wlasciwie co jej dolega (wet osiedlowy tez
            nie wie).
            • aniuta75 Re: Galaxian a Ty co? 21.08.09, 17:27
              Daj znać jak wrócicie.
              • magdawaw1 Re: Galaxian a Ty co? 22.08.09, 16:59
                trzymam kciuki za kotikawink.
                • sil.wen Re: Galaxian a Ty co? 22.08.09, 18:19
                  No i co się okazało?
                  ----------------------------------
                  • aniuta75 Re: Galaxian a Ty co? 22.08.09, 18:48
                    No właśnie!
                    • galaxian1 Re: Galaxian a Ty co? 23.08.09, 22:05
                      Okazalo sie to, co podejrzewalem czyli "syndrom falowania skóry".
                      Dolegliwosc wlasciwie bardziej emocjonalna niz chrobowa.
                      W kazdym razie koty na to nie umieraja smile
                      Tylko jak dostaje ataku, to serce sie kraje jak kot sie meczy.
                      Juz jest calkiem dobrze - ale 1 tydzien to kota spedzila pod pierzyna, wlasciwie
                      w bezruchu (widac to jej przynosilo ulge), wychodzila tylko na jedzenie i
                      "zalatwianie sie".
                      • aniuta75 :) 23.08.09, 23:48
                        No i dobrze, że wszystko dobrze smile. Podrap kotę za uszkiem od cioci Aniuty smile.
                      • lenkaaa Glx 24.08.09, 00:39
                        Galaxian, a tego posta czytales? Moze to pmoze twojej kocie ?

Re: Mojego kocura swędzi..
                        dragonlady100 06.04.09, 14:04 Odpowiedz
                        Witam! Wyglada, ze u Twojego kota zaczelo sie swedzenie nagle. Czu
                        jednak nie podlapal pchel?
                        Moja kotka miala chroniczne swedzenie, a przede wszystkim falowaniie
                        siersci. Czesanie sprawialo jej widoczny dyskomfort. (Widze taki
                        problem w opisach wielu forumowiczow.)
                        Postanowilam sama pogrzebac sie w fachowej literaturze (weterynarz
                        tez nic nie poradzil) i znalazlam ksiazke (tlumaczenie z
                        niemieckiego) "Co dolega mojemu kotu". W rozdziale o schorzeniach
                        skory opisany jest przyklad "falowania siersci" wywolany brakiem
                        pewnego kwasu w pozywieniu. Problem dotyczy przede wszystkim kotow
                        karmionych sucha karma. Sposob leczenia jest b. prosty - nalezy
                        podac kotu ok. lyzeczki smalcu gesiego na 500 gram karmy.
                        U mojej kotki podzialalo natychmiastowo - po dwoch dniach zniknelo
                        falowanie i zwierzak zaczal sie myc rowniez na grzbiecie.

W ksiazce napisane jest, ze jedynie smalec z gesi ma wystarczajaco
                        duzo kwasu arachidonowego, aby nadawal sie jako dodatek do karmy.
                        Olej roslinny jest bezwartosciowy a maslo i inne tluszcze zwierzece
                        maja za malo tego kwasu.

Pozdrawiam
                        • galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 10:36
                          lenkaaa napisała:

> Galaxian, a tego posta czytales? Moze to pmoze twojej kocie ?

Czytalem czytalem smile

Wszystkie polskie kocie fora przewertowalem i troche zagranicznych smile)) Na
                          szczescie ta choroba nie jest grozna, tylko troche meczaca.

Bylem z kotą u 3 wetów - dwoch oczywiscie wogole nie wiedzialo o co chodzi i
                          chcieli ja albo szprycowac sterydami albo robic badania na wszystko co sie da (i
                          przy okazji wyciagnac kupe kasy, a jak!). Konowały.
                          • lenkaaa Re: Glx 24.08.09, 13:55
                            no to moze ten tluszcz by pomogl....
                            daj znac jesli zdecydujesz sie zaplikowac ten specyfik, bom ciekawa smile
                            • galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 14:23
                              A skad sie taki tluszcz bierze ?
                              Na ges mam zapolowac, czy co ? Tego w sklepach nie ma.
                              • aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 14:41
                                Hmmmm może w sklepach eko czy cuś. Albo najlepiej jakąś babę z gospodarstwem
                                wyhaczyć i u niej kupić smile.
                                • galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 16:57
                                  aniuta75 napisała:
                                  > Albo najlepiej jakąś babę z gospodarstwem
                                  > wyhaczyć i u niej kupić smile.

Anitaaaa!!! Jestes moze baba z gospodarstwem ? wink hehe
                                  • aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 17:14
                                    Nie tongue_out. I nie znam nawet takowej tongue_out. Tylko z kurami, krowami i indykami big_grin.
                                    • sil.wen Re: Glx 24.08.09, 17:45
                                      Może tutaj:

www.allegro.pl/item720068929_smalec_gesi_zdrowy_tluszcz_zwierzecy.html
                                      www.allegro.pl/item710827628_smalec_gesi_niezwykly_smak_i_zdrowie_nnkt.html
                                      www.allegro.pl/item713008698_smalec_gesi_regeneracja_stawow_przeziebienie.html
                                      • sil.wen Re: Glx 24.08.09, 17:50
                                        Albo tu:

www.delikatesy-orientalne.pl/index.php?products=product&prod_id=173&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-08&utm_content=173
                                        ---------------------------------
                                        • galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 22:07
                                          Widze ze smalec gesi zaczyna robic forure, jak kilka lat temu końska maść big_grin
                                          • aniuta75 Re: Glx 24.08.09, 22:52
                                            No to skoro kota już zdrowa to możesz się jakimiś fotami pochwalić co? suspicious
                                            • galaxian1 Re: Glx 24.08.09, 22:57
                                              aniuta75 napisała:

> No to skoro kota już zdrowa to możesz się jakimiś fotami pochwalić co? suspicious

Zdrowa to zbyt wiele powiedziane, nadal swiruje, ale juz tak z umiarem. Fotkami
                                              koty ? Toz juz pokazywalem tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka