Dodaj do ulubionych

kredyt w multibanku

17.02.04, 23:22
mam zamiar wziac kredyt w multibanku w CHF okolo 140 000 PLN, jak oceniacie
oferte tego banku i czy w porownaniu do GE wypada gorzej czylepiej
(oprocentowanie podobne, mozliwosc wczesniejszych splat lepsza, i wymagane
tylko 5% wlasnego wkladu)
==
jeda
Obserwuj wątek
    • aggu Re: kredyt w multibanku 18.02.04, 11:34
      hej, Jeda. My jeszcze nie wiemy, czy bierzemy kredyt teraz, czy za rok, ale po
      przestudiowaniu ofert multibank wydal nam sie najlepszy (podobne argumenty, jak
      Twoje). pozdrawiam, a.
      • jeda Re: kredyt w multibanku 18.02.04, 15:00
        wlasnie ja sie zdecyduje tez i to jak najszybciej. co dokladnie zawaazylo w
        waszym wypadku. dla mie kluczowy jest 5% wklad wlasny. bylem i sie okazalo ze
        dostane kredyt, tak powiedzieli przynajmniej.
        • aggu Re: kredyt w multibanku 18.02.04, 15:37
          wiesz co, zawazylo super oprocentowanie (na PLN tez maja konkurencyjne, 6,8% w
          naszym przypadku), poza tym nie placimy za nadplaty ani wczesniejsza splate, co
          w naszym przypadku jest tez bardzo wazne. Do tego potem mozesz "dobrac"
          dodatkowo kredyt samochodowy na tych samych zasadach... pozdrawiam! a.
          • jeda Re: kredyt w multibanku 18.02.04, 16:12
            ja jeszcze sie ciesze ze biora pod uwage dochody nie tylko z umowy o prace.
            chca jednak potwierdzonego pitu z Urz. Skarb. za 2003 rok wiec sie musze zebrac
            i rozliczyc w tym tygodniu a next week zalatwic sprawe kredytu do konca. czy
            kupujecie mieszkanie? jak tak to moze wiecie jak wyglada "WIZYTA EKSPERTA
            MultiBanku" ?
            pozdr
            jeda
    • j0anna1 Re: kredyt w multibanku 19.02.04, 08:18
      Czesc
      Mam kredyt mieszkaniowy w Multibanku. Poniewaz chcialam wziac kredyt w CHF i
      dysponowalam niskim wkladem wlasnym tylko oferta Multibanku wchodzila w gre.
      Niestety niestety nie znam obecnej ofery GE. Ale porownywalam oferte Multi do
      BPH - w BPH niestety baaaaaardzo obnizaja zdolnosc kredytowa o posiadane debety
      oraz karty kredytowe.
      Minus byl taki ze czekalam na kredyt chyba ok 6 tygodni - bank przede
      wszystkim "przyczepial" sie do mojej umowy przedwstepnej z deweloperem
      wynajdujac jakies nieprawidlowosci tak naprawde z "ksiezyca".
      Szczesliwie zdolalam sie ze wszystkim uporac. Bardzo duzym plusem Multibanku
      jest to ze zaoferowal mi pakiet uslug dodatkowych - bezplatne prowadzenie konta
      osobistego, debet na koncie bez prowizji na caly okres umowy kredytowej - debet
      przyznano mi bardzo duzy (w BPH moglabym zachowac debet w bardzo niskiej kwocie
      ale musialabym zrezygnowac z karty kredytowej) - dodam ze debet oprocentowany
      jest jak kredyt mieszkaniowy w PLN. Jest to bardzo wygodne poniewaz za
      przyznany debet praktycznie zdolalam wykonczyc mieszkanie.
      • aggu Re: kredyt w multibanku 19.02.04, 09:47
        super, my juz jestesmy przekonani do multibanku, dzieki joanna1 za pokazanie
        dalszych plusowsmile Co do wizyty eksperta, to my to zalatwiamy przez expandera,
        oni nam doradzili, jakie konto otworzyc i zajma sie reszta, umowe bedziemy
        podpisywac tez u nich, bo w godzinach pracy banku to my raczej odpadamy... a
        tak jest duzo latwiej. pozdrawiam, a.
        • ziut19 Re: kredyt w multibanku 21.02.04, 15:36
          Jesli decydujecie sie na kredyt w Multibanku, to moze warto zajrzec jeszcze do
          mBanku. Oferta jest prawie identyczna, ale m daje troche nizsze oprocentowanie.
          Ponadto czas oczekiwania jest duzo krotszy. Ok. 2 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka