Dodaj do ulubionych

A ja polecam OPPENHEIM ENTERPRISE

19.03.04, 13:10

Witam.

Z czystym sumieniem moge ich polecic wszystkim, ktorzy
zamierzaja korzystac z posrednika kredytowego.

Profesjonalnie, szybko i skutecznie.
Jedyny "minus" to koniecznosc wniesienia oplaty w wysokosci
350 PLN (plus oczywiscie nalezna im prowizja z banku).
Ale warto...

PS. Nie jestem, nie bylem i najprawdopodobnie nigdy nie bede,
pracownikiem w/w firmy, totez wszelkie proby insynuowania
o moja stronniczosc, sa zwyklym pomowieniem i klamstwem wink

Zadowolony

Obserwuj wątek
    • pachiraa Re: OPPENHEIM ENTERPRISE - KOSZMAR 19.03.04, 19:11
      A ja odradzam. Zupełny brak profesjonalizmu i wiedzy na temat kredytów. Osoby z
      którymi rozmawiałem nie potrafili odpowiedź na proste pytania, ciągle dzwonili
      do banku po informacje, przy wyliczaniu zdolności kredytowej zangażowane były
      aż 2 osoby, koszty związane z kredytem wyloczono mi od innej kwoty niż wynikało
      to ze zdolności, zaproponowano mi prowizję w max. wysokości, mimo że w oddzile
      tego banku dostałbym o połowę niższą itd. Nie mówiąc już o pomocy przy wyborze
      waluty kredytu, raty. Polecali ciągle tylko dwa te same banki.
      W dodatku za to wszystko każą sobie jeszcze płacić 0d 350 do 450 zł.

Koszmar. Zdecydowanie nie warto...
    • pegaz_ A ja nie 25.03.04, 16:10
      Byc moze zmienilo sie ich podejscie do klienta w ciagu ostatnich 3 lat, ale ja
      nie bylem w tak komfortowej jak ty sytuacji 3 lata temu.
      Wtedy ich usluga ograniczyla sie do zebrania dokumentow (wspolpracowali z moim
      developerem, ale jedyny dokument ktory posiadali to aktualny wypis z ksiegi
      wieczystej, a reszte i tak ja musialem dostarczyc) i przekazanie do banku. Od
      tego momentu nic ich w zasadzie nie obchodzilo. Pan z banku kontaktowal sie ze
      mna osobiscie (a przeciez powinno to byc dla mnie przezroczyste - ja
      kredyt "zalatwiam" przeciez w Openheim). Sam musialem donosic papierki.
      Dodatkowo w momencie wyplacania transz doszlo do "rozdwojenia jazni", gdyz
      zlecenie wyplaty transzy musialem zanosic do banku, a oplate za "wizyte"
      inspektora na budowie - do Openheim.

Nie bylo to warte 350PLN prowizji (za sama usluge) no i najwyzszej
      prowizji "dla banku". Calosc trwala miesiac i kosztowala mnie tyle samo czasu
      co kosztowaloby zalatwienie formalnosci osobiscie w banku. A wybralem ta droge
      tylko ze wzgledu na to, ze mialem nadzieje na 2 wizyty przy skladaniu wniosku
      (1 wizyta - rozeznanie, 2 wizyta - przyniesienie papierow z mojej strony) i
      jedna przy podpisaniu umowy kredytowej wystarcza, i obedzie sie bez zbednego
      latania (jak to ma czasami miejsce w banku). Stracony miesiac moglem poswiecic
      na negocjacje z bankiem.....

pegaz_

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka