Dodaj do ulubionych

kredyt hipoteczny

24.08.10, 15:06
Witam
poszuję dobrego kredytu hipotecznego w EUR.
Proszę o polecenie jakiegoś dobrego banku.
Jedem z Dolnegośląska.
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: kredyt hipoteczny 25.08.10, 12:16
      Trudno cos polecac nie znajac nawet elementarnych parametrow tego
      kredytu.
    • agro.kaszuby kredyt hipoteczny w euro 30.08.10, 22:38
      musisz podac wiecej parametrow odnosnie by moc oszacowac twoja
      zdolnosc
      kredytowa

Jesli ci chodzi o ogolne namiary to Deutsche Bank, DnB Nord, Nordea
      Jednak kazdy bank ma inne wymogi, bez sczegolow nie da sie ci polecic nic
      konkretnego.
      • prorzowska Re: kredyt hipoteczny w euro 02.09.10, 10:43
        idz do jakiegoś doradcy finansowego, oni ci pokażą pewnie wszystkie dostępne kredyty walutowe i jeszcze ci powiedzą plusy i minusy każdego
        • tomberg79 Re: kredyt hipoteczny w euro 02.09.10, 11:51
          prorzowska napisała:

> idz do jakiegoś doradcy finansowego<..>

a kogo byś poleciła? ja już się tyle rzeczy nasluchałem o różnych doradcach, że nie wiem co o tym wszystkim myśleć...
          • prorzowska Re: kredyt hipoteczny w euro 07.09.10, 15:58
            tomberg - przeżyłam wielu doradców, aż w końcu spotkałam tego co trzeba. I wydaje mi się że to jest właśnie sposób - zawsze możesz przejść przez parę doradztw i posłuchać co mają ci do powiedzenia - człowiek się jednocześnie uczy i widzi różnice miedzy firmami (i ich ofertami). Ja ostatecznie skorzystałam z FSM Polska - rzetelna obsługa i dobry produkt, Poprostu się mną zajeli - bo w dużych doradztwach miałam wreżenie że trochę nie chce się im pracować i odwalają spotkania jak leci. Albo trafiłam na dobrego człowieka smile

powodzenia!
            p.
            • allanabria Re: kredyt hipoteczny w euro 07.09.10, 17:40
              prorzowska napisała:

> Ja ostatecznie skorzystałam z FSM Polska - rzetelna obsługa i dobry produkt, Poprostu się mną >zajeli

Dobrze słyszeć taką opinie bo właśnie staram się w fsm polska o pracę.. czytałam już różne opinie ale zawsze strasznie stare były - a tu swierzy glos i pozytywny.
              • listoros Re: kredyt hipoteczny w euro 08.09.10, 10:34
                allanabria napisała:

>
                > właśnie staram się w fsm polska o pracę..

No i jak wrażenia - byłaś już na jakiejś rozmowie, masz jakieś doświadczenie w tej branży, jak ludzie? Napisz co o tym sądzisz bo ja też się nad fsmem zastanawiam?
                • allanabria Re: kredyt hipoteczny w euro 17.09.10, 10:36
                  Listoros - doświadczenie mam ogólnie mówiąc w branży finansowej (pracowała w banku) - i tak byłam już na rozmowie w fsm polska, było konkretnie i rzeczowo - w sumie troche mnie to zdziwiło smile przejrzysty sytem pracy wynagrodzenie liczone punktowo za efekty - w sumie nikt ci gór złota nie obiecuje (i dobrze!) ale jak znasz matematyke to mozesz sobie policzyc ze starajac sie mozesz zarobić konkretne pieniadze. Ale praca jest specyficzna - moim zdaniem nie kazdy sie nadaje - ale poki sie nie sprobuje to sie nied dowie!
    • zawszetomas Re: kredyt hipoteczny 08.09.10, 19:49
      a co myślicie o kredycie we frankach szwajcarskich? teraz warto brać? mam trochę gotówki i według tego co piszą na tej stronie finansowy.nieruchomosci.pl/kredyty/kredyt-hipoteczny-we-frankach-szwajcarskich/ starczyłoby mi na wpłatę własną. ale czy jest sens brać w obcej walucie?
      • peka15 Re: kredyt hipoteczny 09.09.10, 17:53
        Moim zdaniem warto, ale tak naprawdę dobrą ofertę ma w tej chwili tylko Nordea? W jakiej wysokości kredyt Cię interesuje? Nordea preferuje kwoty od 300 tys. zł wzwyż. Przy dobrym wkładzie własnym i dochodach pow. 8 tys. na gospodarstwo domowe można dostać naprawdę dobre warunki. Jeśli chcesz więcej szczegółów, pisz na priv
        • arfer Re: kredyt hipoteczny 09.09.10, 22:15
          ale i wyższe marże niż w EUR i cały czas ryzyko kursowe no i prowizja wstępna

W EUR od 2015-16 r ryzyko kursowe odpada, spokojnie można znaleźć banki nie pobierające prowizji przy dobrych warunkach finansowych
          • peka15 Re: kredyt hipoteczny 10.09.10, 18:31
            Z tym wejściem do strefy euro to obecnie nic nie wiadomo - jeśli nie przeprowadzimy szybko reformy finansów publicznych, to nie wiem czy 2016 rok będzie realny (obecnie wątpię).
            Marża niekoniecznie musi być wyższa (przy dobrych dochodach można mieć naprawdę konkurencyjną), co przy obecnym Liborze (0,17%) może dać oprocentowanie poniżej 2%.
            Przy Euriborze na poziomie 0,9% musielibyśmy mieć marże w EUR na poziomie 1,1%, co jest obecnie nierealne.
            Dodam, że Libor jest bardziej stabilny i zawsze jest dużo niżej niż Euribor.
            Nie neguję absolutnie kredytów w EUR, ale jeśli ktoś dostanie dobrą ofertę w CHF, to chyba warto.
            • arfer Re: kredyt hipoteczny 10.09.10, 19:09
              mimo wszystko perspektywa umocnienia PLN wobec EUR jest wyższa niż wobec CHF - PLN z EUR jest mocno powiązany, do CHF bezpośredniego powiązania - brak

bilansując wszystkie koszty - bdb kredyt w EUR będzie zbliżony kosztowo do bdb kredytu CHF, biorąc pod uwagę koszty i ograniczenia, który ten ostatni narzuca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka